chronofil 133 #1026 Napisano 13 Lipca 2011 Victor, fajne, bardzo klimatyczne zegarki. Serdeczne gratulacje! A tissotowi raczej bym odpuscił chromowanie. Wiem, ze przetarcia i rysy drażnią, ale na nowo pochromowana koperta i tarcza ze śladami czasu raczej się kłócą. To moja sugestia, a zegarek Twój, więc i decyzja Twoja A u mnie Favre-Leuba Sea King na własnym, dość ciekawym Cal. 253Maluszek w 30-milimetrowej stalowej kopercie, ładnie zachowany (oryginalna koronka, koperta lekko odswieżona). Chodzi bardzo dokładnie.Miałem wątpliwosci, co do tarczy. Wydawało mi sie, że została poddana renowacji, ale jak na renowację niedrogiego zegarka, to ciut za dobrze wygląda 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #1027 Napisano 13 Lipca 2011 Fajny 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1028 Napisano 13 Lipca 2011 Fajny zegareczek. Rzeczywiście ciekawy mechanizm. Favre miała raczej ciekawe werki. Co do Tissota to zastanowię się ale chciałbym to zrobić. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tara 0 #1029 Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) < Edytowane 18 Lipca 2011 przez tara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #1030 Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) Zapłaciłem za niego zawroną jak na pchli targ kwotę 65zł Za identycznego divera od Ankera na PUW-ie dałem kiedyś 10-che,pozatym zegarek bardzo fajny. Edytowane 18 Lipca 2011 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #1031 Napisano 18 Lipca 2011 Fajny! mam wrażenie, że to jakowaś wariacja na temat Lanco Seaborn'a - również bardzo ladny czasomierz 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1032 Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) A mi sie ostatnio trafily sie takie oto cudenka: Z tego co udalo mi sie znalezc to jest to chyba pierwsza kieszonka z alarmem i jest mniej wiecej z 1910 ale poprawcie mnie jak sie myle A tu cos z rodziny Breitlinga ale produkowany na szwecje: Werk to 7733 Edytowane 18 Lipca 2011 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #1033 Napisano 18 Lipca 2011 Z tego co udalo mi sie znalezc to jest to chyba pierwsza kieszonka z alarmem i jest mniej wiecej z 1910 ale poprawcie mnie jak sie myle . Miałem kiedyś zaszczyt trzymać w ręce francuskiego repetiera z funkcja budzenia z połowy XVIII w. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1034 Napisano 18 Lipca 2011 Miałem kiedyś zaszczyt trzymać w ręce francuskiego repetiera z funkcja budzenia z połowy XVIII w. W takim razie cos zle przeczytalem Dzieki za poprawke. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1035 Napisano 19 Lipca 2011 Swietne sztuki szwed - Ja nadal walcze - w zasadzie faza testow koncowych z moim nowym nabytkiem 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1036 Napisano 19 Lipca 2011 Ja nadal walcze - w zasadzie faza testow koncowych z moim nowym nabytkiem Przepiekna! Taka Omesia tez za mna chodzi.Ale raczej tak szybko nie dojdzie Cos odswiezales czy byla w tak dobrym stanie. Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1037 Napisano 19 Lipca 2011 Dziekuje - oj stan byl znosny ale daleko bylo do tego co widac - dla mnie najwazniejsze bylo iz byla oryginalna - ciezko ten model kupic ze wzgledu na skladaki na starych werkach i po marketowych nosowych czesciach - koles z Australi robi je seryjnie, podobnie jeden typ w usa, do tego chinskie podroby - szukalem pewniaka - tzn. oryginalna tarcza, koperta i bezel, pokaze jak si meczylem ostatnie 3 dni - dzisiaj zalozylem poprawna sekunde i nosowe szklo i w zasadzie poza regularna konserwacja werku i moze meszem nie przewiduje innych opcji pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1038 Napisano 19 Lipca 2011 Powtórzę się, ale jest R E W E L A C Y J N A.Jeszcze raz gratuluję Rafał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1039 Napisano 19 Lipca 2011 Ja dzisiaj kieszonkowo: Wiecej o nabytku tutaj http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46255-amerykanskie-zegarki-kieszonkowe/page__view__getlastpost 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1040 Napisano 19 Lipca 2011 Bardzo ladna kieszonka gratuluje! Wlasnie wiem ze znalezienie takiego cudenka graniczy z cudem a jak juz jest to koszt jest nieziemski jak sam zegarek . I wlasnie nie rozumiem ludzi co maja tak piekne okazy i oddaja je na serwis a tam hulaj dusza piekla nie ma i wymieniaja wszystko co sie da a wlascicel sie cieszy bo ma nowy zegarek. Raz zrobilem ten blad i oddalem na serwis Fortisa flieger pierwszy model jaki byl w produkcji i tam tez wymienili mi wskazowki teraz bardzoo tego zaluje 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1041 Napisano 19 Lipca 2011 Ja dzisiaj kieszonkowo: Wiecej o nabytku tutaj http://zegarkiclub.p...ew__getlastpost Swietna - tarcza Montgomery !!! Gratuluje 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #1042 Napisano 19 Lipca 2011 Do mnie dziś zawitał taki ot fakturowy Zenobi w stali: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1043 Napisano 19 Lipca 2011 Do mnie dziś zawitał taki ot fakturowy Zenobi w stali:IMG świetny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1044 Napisano 19 Lipca 2011 rewelacyjna lniana tarcza - piekny zenicik 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1045 Napisano 19 Lipca 2011 Marcin, gratuluję.Bardzo przyjemny Zenith. Jaki werk tam siedzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #1046 Napisano 19 Lipca 2011 Piękna tarcza i oczywiście reszta.Gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #1047 Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) W środku siedzi trochę rzadszy cal 2531: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Zenith_2531 Mechanizm pomimo iż cieńki(3,6mm) to jest nawet udany.Gdy jeszcze do mnie nie należał miałem zaszczyt go serwisować i jedynym mankamentem do którego mogłem się przyczepić to remontuar.Mianowicie niedopracowany jest tiret, mostek remontuaru ,wodzik i w momencie kiedy wyciągniemy klucz to problem jest go ponownie poprawnie założyć, gdyż tiret zamiast zablokować się w pewnym momencie na wodziku i mostku remntuaru po prostu cofa się do pozycji uniemożliwiającej poprawne załozenie klucza.Za nabyciem tegoż zegarka przemówiły następujące aspekty; - grubość(7mm z niskoprofilowym szkłem),koperta stalowa z zakręcanym deklem ,oryginalna tarcza,oryginalne wskazówki,przyzwoity mechanizm na idealnym chodzie z przyzwoitą rezerwą chodu, na który od czasu do czasu można popatrzeć oraz stan zachowania. Edytowane 19 Lipca 2011 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1048 Napisano 19 Lipca 2011 Piękny !!!!! ten Zenek Kaido gratuluje bo jest naprawdę ładny A przy okazji pochwale się moim nowym nabytkiem już po kilku zabiegach które wykonałem sam. Zegarmistrz dorabiał tylko wałek i kąpał mechanizm. Polerka wskazówek, oczyszczenie tarczy a właściwie ringu, polerka dekla i lekka koperty, regulacja. a tak się prezentuje 99% oryginał bo koronka choć sygnowana literką A to współczesna. Koperta nie odnawiana. cena rewelacyjna więc myślę że było warto. Po zakupie; i po zabiegach; 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #1049 Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) No Stary, Atlantic wyszedł pierwsza klasa Jak już tak pokazuję to wkleje może pewnego umarlaka który to po 2-ch latach rozbebeszonego leżakowania wreszcie wrócił do świata żywych.Zegarek może nie jest najwyższych lotów bo to przeciętny szwajcar z lat 30-tych na felsie 294 i i gdyby nie stan zachowania grata to bym się za niego nie wziął.Zapewne dalej by walał się po szufladzie gdyby nie fakt nabycia siatki złomu zegarmistrzowskiego zawierającej takową równie wybrakowaną felse ale z cześciami które brakowały w tym zegarku. No i Voila! Do garnka dorzucę przy okazji jednego wehrmachtowca z Afryki(DAK), którego to opisywałem już na forum w zegarkach wojskowych,lecz z uwagi na to że wtedy to jeszcze był kombinowany pótrup to zmaieszcze foto tegoż wesołka po niedawno przeprowadzonej finalnej operacji, czmychającego sobie pośród trawy: Nabytki może nie nowe, lecz z uwagi na to iż dostały drugie życie traktuje je jak nowe. Edytowane 20 Lipca 2011 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1050 Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Koniecznie się pochwal jak zainstalujesz Dzisiaj przyszedł i prezentuje się tak:(niestety zdjecie z komórki, ale po weekendzie zrobie jakieś solidniejsze) Jestem bardzo zadowolony, zegar zyskał zupełnie nowe wcielenie Edytowane 21 Lipca 2011 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach