Jan M. Krawczyk 290 #11201 Napisano 30 Sierpnia 2017 Dla mnie zdecydowanie ten bez daty jakoś tak spójniej wygląda. Całkiem fajne są. Gratulacje. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #11202 Napisano 30 Sierpnia 2017 Piękna ta Doxa. Stan zachowania unikalny. Myślę, że warto zrobić wskazówki. Będzie perła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #11203 Napisano 30 Sierpnia 2017 Świetna parka Enicarów ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11204 Napisano 30 Sierpnia 2017 "Gazomierze" super. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11205 Napisano 31 Sierpnia 2017 Junghans Trilastic werk J93/1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #11206 Napisano 31 Sierpnia 2017 Niemcy też produkowali piękne zegarki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11207 Napisano 31 Sierpnia 2017 Czy to lata sześćdziesiąte? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11208 Napisano 1 Września 2017 (edytowane) Czy to lata sześćdziesiąte?Przełom 50/60. Podobnego widziałem na stronach niemieckich z grawerką na deklu z roku 58 tyle że miał kopertę pozłacaną. Edytowane 1 Września 2017 przez Aqua70 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #11209 Napisano 1 Września 2017 Pikny 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11210 Napisano 1 Września 2017 PiknyDziękuje. Zastanawiam się czy producenci w latach 60 czy wcześniej zakładali że ich wyroby będą nadal funkcjonować za 50 czy więcej lat. Ciekaw jestem czy dzisiejsze kwarce za lat kilkadziesiąt popiszą się takim funkcjonowaniem jak te staruszki. Wystarczy że bateryjki którymi są zasilane odejdą do lamusa i koniec.....a dziadki przy odrobinie szczęścia w rękach pasjonatów nadal będą tykać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #11211 Napisano 1 Września 2017 Dzisiaj przyszedł do mnie taki.Stan BDB jak na swój wiek jedynie na co nie byłem przygotowany to że górny przycisk to atrapa. Myślałem że tym się ustawia datę.Jak to możliwe? Zdjęcie nie moje tylko zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #11212 Napisano 2 Września 2017 Może nie nowy, tydzień już jesteśmy razem, ale dopiero teraz udało się zrobić jakieś zdjęcie ostrzejsze 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krajcarek 23 #11213 Napisano 2 Września 2017 Niemcy też produkowali piękne zegarki.Jakby nie patrzeć, to i dzisiejsze zegarki niemieckie są świetne, a uważam, że Junghansa szczególnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #11214 Napisano 2 Września 2017 Właśnie, a propos Junghansa. Porównując ceny vintygowych Junghansów z cenami np. Glashutte, dochodzę do wniosku, że ten pierwszy producent jest niedoceniany. No chyba, że ceny zegarków Glashutte są zawyżone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #11215 Napisano 2 Września 2017 No właśnie z tymi Niemcami tak jakoś jest. Mało brzydkich rzeczy robią A Junghans idzie chyba właściwą drogą. Max Bill to wiadomo i komentować nie trzeba. Ale zeszłoroczna kolekcja Meister Driver jest świetna. A i na spotkaniu rocznym zarówno przedstawiciele marki, jak i bardzo fajni polscy dystrybutorzy, pokazali klasę. Dla przypomnienia: 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11216 Napisano 3 Września 2017 Takie piękne zegarki panowie tu prezentujecie ze i ja chciałem cos pokazać mój nowy nabytek Heuer Carrera pierwszy model na valjoux 72 Model który juz dawno za mną chodził bo klasyka kopert Heuera z przed lat 70 trafia do mnie najbardziej tak wiec nie mogło go zabraknąć w kolekcji! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11217 Napisano 3 Września 2017 Piękny egzemplarz. Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11218 Napisano 3 Września 2017 Piękny egzemplarz. Gratuluję! Dzięki! Ma to coś czego współczesne zegarki nie maja. Czyli dużo historii za sobą. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
torgul 106 #11219 Napisano 4 Września 2017 Gratulacje, oby służył jak najdłużej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11220 Napisano 4 Września 2017 Gratulacje, oby służył jak najdłużej Dzięki! Napewno bedzie i to długo! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #11221 Napisano 6 Września 2017 Szwed poszedłeś po bandzie moja kolekcja rozrosła się o kilka Certinek ale Heuer tez dotarł i projekt został ukończony pozyskałem brakujący pusher i wyrobione koło naciągu trwało to ale przy tak rzadkich i drogich egzemplarzach nie jest to łatwe . Serwis u Pana Zbigniewa nie nalezy do tanich ale efekty są wymierne ???? 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #11222 Napisano 6 Września 2017 Trochę drutem powiązane ( ), ale generalnie......super wyglądają.Fajnie Maćku! 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11223 Napisano 6 Września 2017 Stary to tak jak ty ze swoją Carrera Rodzina Certinek bardzo fajnie szczególnie ta zielona ma super kolorek! I gratuluje wytrwałości ale było warto szukać bo takie cudo musi byc na pełnym chodzie. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #11224 Napisano 7 Września 2017 Trochę siebie nie poznaję, ale cóż... najwyraźniej czasem musi być i żółty Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #11225 Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Omega Seamaster Marine cal1320 Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach