50 CENT 184 #11701 Napisano 5 Czerwca 2018 Pokaż dokładniej paseczek kol.Szw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11702 Napisano 5 Czerwca 2018 Tak mi się wydaje! Ale mięciutki i pafnacy jest! I kupiony z innymi prawie wszystkimi. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #11703 Napisano 5 Czerwca 2018 Jeżeli chodzi o symetrię, moje zdjęcia najwyraźniej przekłamują. Zapewniam, że nie ma rozjazdu i napisy trzymają się w symetrii do indeksów itd. Z rozstawem i rozmiarem czcionek jestem w stanie zrozumieć o co Ci chodzi. W sensie wiem, że spora część egzemplarzy Oysterów chociażby widocznych w Internecie posiada "mniejszy set" napisów (z braku lepszego określenia). Natomiast nie oznacza to (w szczególności gdy mówimy o Rolexie i różnorodności tarcz z których słynie wśród kolekcjonerów) że to jedyna spotykana oryginalna konfiguracja. Wydaje mi się, że poniższe zdjęcie to potwierdza. @MasterMind, czy to jest zdjęcie tego samego, znaczy Twojego, egzemplarza? Jeśli tak, to za te poprzednie należy Ci się wpi***dol ;-)Na tym ostatnim pięknie widać genialną fakturę tarczy. Ja tam się nie znam, ale wątpię, żeby ktoś potrafił zrobić taką renowację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11704 Napisano 5 Czerwca 2018 To nie jest to samo zdjęcie.Szwed co Tropic to Tropic,a te twoje to wiesz gdzie można,To China i Indonezja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12763 #11705 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Nie, nie - właśnie to ostatnie to jest taki sam model z fakturą tarczy lnianą. Wklejam, bo ma dokładnie ten sam set czcionki co na moim, a dokładnie dlatego, że jest na wzorze lnianym zacytuję Ciebie: Ja tam się nie znam, ale wątpię, żeby ktoś potrafił zrobić taką renowację. ergo - ten ze zdjęcia ma oryginalny set napisów, to mój też Faktura tarczy na moim przypomina trochę fakturę tarczy na Seiko SARB035. To jest szlif słoneczny, ale bardzo delikatny. Dlatego na niektórych zdjęciach w ogóle go nie widać. @ 50 CENT post na dole Tarcza w moim jest w kolorze srebrnym. Zdecydowanie srebrnym. Niestety niektóre zdjęcia przekłamują. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11706 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Na ten moment nic lepszego nie mam. "Skaza" w "o" w napise Rolex to mikro-kropka na szkle.To ten z śnieżną biało tarczą i z patyniałymi indeksami. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11707 Napisano 5 Czerwca 2018 Szwed co Tropic to Tropic,a te twoje to wiesz gdzie można,To China i Indonezja Ze niby co? Wszystkie z Chin i Indonezji?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #11708 Napisano 5 Czerwca 2018 Nie, nie - właśnie to ostatnie to jest taki sam model z fakturą tarczy lnianą. Wklejam, bo ma dokładnie ten sam set czcionki co na moim, a dokładnie dlatego, że jest na wzorze lnianym zacytuję Ciebie: Ja tam się nie znam, ale wątpię, żeby ktoś potrafił zrobić taką renowację. ergo - ten ze zdjęcia ma oryginalny set napisów, to mój też Ok, rozumiem. I fakt, napisy wyglądają na identyczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11709 Napisano 5 Czerwca 2018 Ten na Certinie to ma być Tropic.??!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11710 Napisano 5 Czerwca 2018 Ten na Certinie to ma być Tropic.??!!Nie teraz mi chodzi o Sporty! Bo tamten się nie upieram bo Swiss nie ma! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12763 #11711 Napisano 5 Czerwca 2018 To nie lepszy tropic z tropików, tylko ze Szwajcarii? Świat oszalał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11712 Napisano 5 Czerwca 2018 Moje to mod.dep,wzór zastrzeżony nr.seri,nr.parti i dożywotnia gwarancja paski z lat 60.a twoje jak mają coś takiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #11713 Napisano 5 Czerwca 2018 Jaki tropic? Chyba tropiciel. Odnawialnych zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11714 Napisano 5 Czerwca 2018 Jakieś numerki maja! Ale co oznaczają?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12763 #11715 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) A propos dopeman - na bransolecie zdjęcia później. Obecnie szukam aftermarketowego zamiennika, co by ori blaszanki nie męczyć niepotrzebnie (skracać, odginać ogniw itd, bo nadgarstek mam mały, a ogniw komplet). Bransoleta z zaginanej blachy to jest zdecydowanie "zło", dobrze że jest w komplecie (z punktu widzenia kolekcjonerskiego) ale użytkowo jednak wolę pełne ogniwa i możliwość skracania (skręcana na śruby/piny). Edytowane 5 Czerwca 2018 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11716 Napisano 5 Czerwca 2018 Jak już coś tam mają to połowa sukcesu,to już prawie jak oryginał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11717 Napisano 5 Czerwca 2018 Jak już coś tam mają to połowa sukcesu,to już prawie jak oryginał Podrzuć jakieś zdjęcie Tropic sport jak powinien oryginał wyglądać?! Chętnie się doucze 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #11718 Napisano 5 Czerwca 2018 tak?http://scubawatch.org/accessories.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11719 Napisano 5 Czerwca 2018 Szweda paski to unikaty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11720 Napisano 5 Czerwca 2018 tak?http://scubawatch.org/accessories.htmlZnaczy, ze tak?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #11721 Napisano 5 Czerwca 2018 ….....napisy na klamerce ważniejsze Rozpoczynając przygodę z zegarkami, kupiłem plażowego diver na oryginalnym Tropicu/klamra Inox, który automatycznie poszedł do kosza, do dziś pluję sobie w brodę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11722 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) ….....napisy na klamerce ważniejsze Rozpoczynając przygodę z zegarkami, kupiłem plażowego diver na oryginalnym Tropicu/klamra Inox, który automatycznie poszedł do kosza, do dziś pluję sobie w brodę No zdarza się! Tyle ze te to oryginały! Szweda paski to unikaty ??? Edytowane 5 Czerwca 2018 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11723 Napisano 5 Czerwca 2018 Oryginały,trzeba trochę po dokuczać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #11724 Napisano 5 Czerwca 2018 Znaczy, ze tak?! Fajne... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11725 Napisano 6 Czerwca 2018 Fajne...No wiem! Dzięki! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach