armian 10 #1276 Napisano 10 Listopada 2011 Na tej Elodze patyna wygląda jak integralna część tarczy = deseń maskujący. Fajny sikorek. Enicar smakowy, zielony pasek mu! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D@wid 37 #1277 Napisano 10 Listopada 2011 Dziś dotarł nowy członek rodziny, od razu dostał nowy pasek. Kupowany z lekką obawą przez sieć, ale po założeniu fajnie koresponduje kolorem z sekundnikiem. Szkoda, że koperta ma minimalnie za krótkie uszy i pasek siedzi na słowo honoru, trochę brakuje luzu... Co nie zmienia faktu, że już drania lubię . O żesz...znalazł się ten, co mi Enicara sprzątnął z Alledrogo . Czy pasek, na którym był po zakupie był zielony? Wtedy będę miał 100% pewności, że tego samego licytowałem.Wg. mnie ten Enicar na zielonym pasku miażdżył wyglądem oba suty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1278 Napisano 11 Listopada 2011 Fajna tarcza w tym enicarze. Taka optymistyczna A pasek ciasny, bo zapodałeś mu masywny pach, a on przystosowany do delikatnego paska.A propos tarcz - patyna na tarczy zwykle drażni. Tę elogę kupiłem głównie ze względu na patynę Mi osobiście ta Eloga podoba się także za wskazóweczki, które są bardzo ciekawe!!!! a patynka rzeczywiście dużo uroku jej dodaje 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1279 Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Na tej Elodze patyna wygląda jak integralna część tarczy = deseń maskujący. Fajny sikorek. Enicar smakowy, zielony pasek mu!Zielony faktycznie powinien mu pasować Edytowane 11 Listopada 2011 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1280 Napisano 11 Listopada 2011 A to moje ostatnie dwa okazy dzięki uprzejmości kolegi z forum. Dzięki !!! cieszą mnie jak cholera i wbrew oczekiwaniom ta mniejsza nawet bardziej choć większa z centralnym sekundnikiem na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach s stan obu bajka nie wspominając o mechanizmach. Obie lata 30-te 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apsik 0 #1281 Napisano 11 Listopada 2011 O żesz...znalazł się ten, co mi Enicara sprzątnął z Alledrogo . Czy pasek, na którym był po zakupie był zielony? Wtedy będę miał 100% pewności, że tego samego licytowałem.Wg. mnie ten Enicar na zielonym pasku miażdżył wyglądem oba suty.Tak, to ten z pierwotnie zielonym pasiorem Prawdopodobnie na niego wróci, ale wcześniej będzie musiał zaliczyć wizytę u zegarmistrza, bo się zatrzymuje. Trochę pochopnie doceniłem sprzedającego, czy na alle można trafić zegar bez papierów, który nie będzie wymagał natychmiastowego przeglądu ?... Sam Eniek faktycznie miażdzy, mój marny warsztat fotograficzny nigdy nie odda jego rzeczywistego uroku - tarcza i obniżające się do środka nakładane indeksy robią świetne wrażenie.ps. wiem, że marne pocieszenie, ale w najbliższym czasie nie musisz obawiać się konkurencji z mojej strony przy jakiejś licytacji czasomierza, Eniek wystarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muflobar 0 #1282 Napisano 11 Listopada 2011 A to moje ostatnie dwa okazy dzięki uprzejmości kolegi z forum. Dzięki !!! cieszą mnie jak cholera i wbrew oczekiwaniom ta mniejsza nawet bardziej choć większa z centralnym sekundnikiem na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach s stan obu bajka nie wspominając o mechanizmach. Obie lata 30-te Omegi robią oszałamiające wrażenie!Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1283 Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Obie faktycznie super! Z tym , że dolna miała chyba malowany blat , bo miałem kiedyś podobną w oryginale i indeksy były złocone a sekundnik wyglądał troszkę inaczej niż ta sercówka. Pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2011 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D@wid 37 #1284 Napisano 12 Listopada 2011 Tak, to ten z pierwotnie zielonym pasiorem Prawdopodobnie na niego wróci, ale wcześniej będzie musiał zaliczyć wizytę u zegarmistrza, bo się zatrzymuje. Trochę pochopnie doceniłem sprzedającego, czy na alle można trafić zegar bez papierów, który nie będzie wymagał natychmiastowego przeglądu ?... Sam Eniek faktycznie miażdzy, mój marny warsztat fotograficzny nigdy nie odda jego rzeczywistego uroku - tarcza i obniżające się do środka nakładane indeksy robią świetne wrażenie.ps. wiem, że marne pocieszenie, ale w najbliższym czasie nie musisz obawiać się konkurencji z mojej strony przy jakiejś licytacji czasomierza, Eniek wystarcza Sprzedawca pisał "po zegarmistrzowskim przeglądzie na idealnym chodzie", może mu nie chodziło o bieżący stan rzeczy? Tak czy siusiak: wkurzające jest to, że w koszt zakupu używanego zegarka na alledrogo trzeba sobie doliczyć koszty przeglądu/smarowania. Gratuluję zakupu, zrób zegarkowi przegląd i ciesz się nim, bo to kawał ślicznego sprzętu. ps. wiem, że marne pocieszenie, ale w najbliższym czasie nie musisz obawiać się konkurencji z mojej strony przy jakiejś licytacji czasomierza, Eniek wystarcza Heh, dobre i jednego konkurenta mniej . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1285 Napisano 12 Listopada 2011 Moje ostatnimi czasy nabyte zegarki. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #1286 Napisano 12 Listopada 2011 Przecudne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1287 Napisano 12 Listopada 2011 Aleś kolego pojechał po rajtuzach. Szacun i miazga!!!!!!!!!!!!!!!!!! (szczegulnie 2 i 3) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 380 #1288 Napisano 12 Listopada 2011 ten master - quartz... a pisałeś mi że się nad nim zastanawiasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1289 Napisano 13 Listopada 2011 ten master - quartz... a pisałeś mi że się nad nim zastanawiasz Doszedłem do wniosku, że nie ma nad czym się zastanawiać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1290 Napisano 13 Listopada 2011 Aleś kolego pojechał po rajtuzach. Szacun i miazga!!!!!!!!!!!!!!!!!! (szczegulnie 2 i 3) Wielkie dzięki za uznanie. Cieszę się, że nie tylko mnie się podobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1291 Napisano 13 Listopada 2011 A u mnie dziś ciekawostka - Wylerek. Średnica 34,5 bez koronki na niezłym chodzie. Jest jeszcze omesia ale muszę najpierw wysłać ją do spa. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #1292 Napisano 13 Listopada 2011 (edytowane) Uwielbiam takie zegareczki.A Wyler,no cóż zacna marka.jeżeli to Wyler Eta1100 to najwcześniej druga połowa lat 50-tych już z incaflex.Podoba mi sie. Edytowane 13 Listopada 2011 przez enicar_rr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1293 Napisano 13 Listopada 2011 Według Ranfta to Wyler-Incaflex (Wyler ETA 1132) cirka 1950. Więcej o tym patencie tu http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46525-wyler-lifeguard-chronograph/ Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #1294 Napisano 13 Listopada 2011 Według Ranfta to Wyler-Incaflex (Wyler ETA 1132) cirka 1950. Więcej o tym patencie tu http://zegarkiclub.p...rd-chronograph/ Pozdrawiam! Jeśli się nie myle to Wyler ETA 1132 jest z sub second a tego tutaj nie widze.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1295 Napisano 13 Listopada 2011 Chyba masz rację ! Przegapiłem opis pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1296 Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Długo marzyłem o takim i w końcu jest gdybyście poznali historie zakupu to byście nie uwierzyli !!!!Koperta wykonana ze złota lata 30-te stan oceńcie sami a to zdjęcie mechanizmu jeszcze przed czyszczeniem ktoś może mi podpowiedzieć co tam siedzi czy to Landeron czy Venus bo biegłym nie jest jednak mam wrażenie, że to Landeron Edytowane 15 Listopada 2011 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1297 Napisano 15 Listopada 2011 Maciek, zdjęcia to ty potrafisz lepsze robić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1298 Napisano 15 Listopada 2011 Maciek, zdjęcia to ty potrafisz lepsze robić Tak zwłaszcza fotkę mechanizmu, która pstryknąłem telefonem u majstra zanim go do kąpieli wsadził czasami coś się uda ale ja Jacku muszę pstryknąć 20 i wtedy coś z tego wybiorę a u ciebie każde jest ładne i przejrzyste przy zestawie jaki sobie sprawiłeś. Musze w końcu się postarać o gadżety do mojego sony 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1299 Napisano 17 Listopada 2011 A to mój "nowy" Revue nabyty na naszym bazarku - właśnie dotarł. Ma fajną kremową tarczę i dostał już "nowy" pasek. Już ru....am oryginalną koronkę. Jednak co mnie w nim zauroczyło to mechanizm z mikroregulacją , to właśnie dla niego go kupiłem ! Pozdrawiam ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1300 Napisano 17 Listopada 2011 Lanco, któremu nie mogłem się oprzeć. Bardzo lubię ten design, nieważne czy Swiss made czy w zegarkach sowieckich.Pozłoty brak (to chyba standard w Lanco) ale za to mosiężna koperta wygląda przednio. W środku 17 kamieniowy FHF 96, jak w Atlanticach. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach