maYa 0 #1551 Napisano 31 Marca 2012 Kupiony od Klubowicza. W końcu dostał pasek, więc czas się nim pochwalić.Gdyby ktoś, coś wiedział o tym zegarku, może widział podobne to poproszę o info. Zadanie trochę utrudnione, bo niestety nie cyknąłem fotek mechanizmu, kiedy byłem z nim u zegarmistrza... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1552 Napisano 1 Kwietnia 2012 A to moje niedawne nabytki Delbana i stoper Swiss made 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1553 Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) u mnie pojawił sie automatyczny longin admiral i paska doczekała sie omesia - oba z oryginalnymi pudełkami Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1554 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam.Mój drugi nabytek jeśli chodzi o zegarki wintage.Właśnie taka mi się marzyła z naklejanymi indeksami i logiem. Koronka oryginalna. Pasek niestety nie i zapinka ale to się zmieni Narazie zdjęcia z aukcji na której go kupiłem ale może jutro albo po jutrze poproszę mojego etatowego fotografa o zrobienie ładnych fotek Przy okazji byłoby fajnie gdybyście się wypowiedzieli co do oryginalności. Tak mi się spodobała, że licytowałem bez zastanowienia Mam nadzieję, że nie pudło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1555 Napisano 4 Kwietnia 2012 Fajna ta omega i ogólnie wygląda nieźle. Koronka nie jest od tego zegarka. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1556 Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Hmmm w sumie faktycznie wygląda trochę nie proporcjonalnie:/ Chcę żeby był jak najbardziej oryginalny więc kupię koronkę jeśli się okaże, ze faktycznie nie jest Omegowska No i zapinka do paska (2 forumowiczy już się zemną skontaktowało może zdobędę ładną stalową). Jak tylko ją jutro dostanę to odrazu postaram się wkleić lepsze fotki Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Dirtyterror 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1557 Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak masz chwilę, to popatrz sobie TUTAJ jaka powinna być koronka 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1558 Napisano 4 Kwietnia 2012 A wiesz może jaki to model? Bo dopóki nie dostanę do ręki nie mam numerów z dekla:/A znalazłem coś podobnego na forum (jeśli chodzi o wygląd)http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64504-przymierzalem-dzisiajostatnio/page__st__160 Ciekawe czy to jakiś bliski krewniak Wybacz mi pytanie bo jestem nowy. Ale czy to jest jakaś różnica jaką koronkę kupię? Może nie pasować do wałka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1559 Napisano 4 Kwietnia 2012 Faktycznie widzę, że koronka nie taka. Ktoś na forum wklejał tego Seamastera wcześniej z inną koroną. Nie miała drobnych ząbków tylko takie grube co ok. 2-3mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1560 Napisano 5 Kwietnia 2012 Omega, na razie tylko w marzeniach ale kto wie może kiedyś. Ale gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1561 Napisano 5 Kwietnia 2012 A wiesz może jaki to model? Bo dopóki nie dostanę do ręki nie mam numerów z dekla:/A znalazłem coś podobnego na forum (jeśli chodzi o wygląd)http://zegarkiclub.p...o/page__st__160 Ciekawe czy to jakiś bliski krewniak Wybacz mi pytanie bo jestem nowy. Ale czy to jest jakaś różnica jaką koronkę kupię? Może nie pasować do wałka? Tak, to bliski krewniak, tyle, ze tak z 50 lat młodszy A numery masz na zdjeciu dekla.Koronka powinna być podobna do tej w reedycji.Róznica jest - inny typ albo w ogóle nie pasuje, albo wizualnie nie bardzo. Ta którą masz obecnie też ma logo omegi, a jest za wysoka, za dużą ma srednice i sam widzisz, że "kłóci" sie z ogólnym wyglądem zegarka. Trzeba zawsze dobierać cos jak najbardziej zblizonego do oryginału, o ile oryginał jest nieosiągalny 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1562 Napisano 5 Kwietnia 2012 Chwalę się nowym nabytkiem. Brytyjski wojak (pasówka) z lat 50 Longinesa. Zegarek kupiony od forumowego kolega w aluminiowej kopercie po długich poszukiwaniach odzyskał stalowy domek i dostał pasek od Pana Stasia:) 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1563 Napisano 5 Kwietnia 2012 Tak, to bliski krewniak, tyle, ze tak z 50 lat młodszy A numery masz na zdjeciu dekla.Koronka powinna być podobna do tej w reedycji.Róznica jest - inny typ albo w ogóle nie pasuje, albo wizualnie nie bardzo. Ta którą masz obecnie też ma logo omegi, a jest za wysoka, za dużą ma srednice i sam widzisz, że "kłóci" sie z ogólnym wyglądem zegarka. Trzeba zawsze dobierać cos jak najbardziej zblizonego do oryginału, o ile oryginał jest nieosiągalny Wiem, że starszy Chciałem coś z duszą z lat 50-60. Nie mogłem nigdzie znaleźć ceny ten nowej ale prawdopodobnie mnie nie stać ^^. Koronkę może dobiorę z tej strony którą podał kolega wcześniej. Na deklu nie ma numeru jest tylko: waterproof, seamaster. Numer powinien znajdować się wewnątrz czy na zewnątrz dekla? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1564 Napisano 5 Kwietnia 2012 Omega, na razie tylko w marzeniach ale kto wie może kiedyś. Ale gratuluję zakupu. A dziękuję dziękuję też się cieszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #1565 Napisano 5 Kwietnia 2012 Chwalę się nowym nabytkiem. Brytyjski wojak (pasówka) z lat 50 Longinesa. Zegarek kupiony od forumowego kolega w aluminiowej kopercie po długich poszukiwaniach odzyskał stalowy domek i dostał pasek od Pana Stasia:) bardzo fajnie wyszedł ten Lonżin; jakie to ma teraz wymiary i jak się na ręku prezentuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1566 Napisano 5 Kwietnia 2012 Z koronką ma niemalże 40mm. Prezentuje się naprawdę dobrze. Pasek Stach świetnie komponuje się z tarczką i indeksami. Założyłem jeszcze szwancarskie szkło z bardzo niskim profilem. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1567 Napisano 5 Kwietnia 2012 Odnawiałeś go,czy tylko ładnie wytarty ściereczką ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6581 #1568 Napisano 5 Kwietnia 2012 u mnie pojawił sie automatyczny longin admiral i paska doczekała sie omesia - oba z oryginalnymi pudełkami Gratuluję zegarków - bardzo ładne. Mam małe pytanko - jakiej firmy jest ten pasek w Omesi? Bardzo mi się podoba - szukam takiego, bo mój biedny złoty Poljot czeka już jakiś czas na coś takiego Gdzie go kupiłeś?Będę wdzięczny za odpowiedź. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1569 Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Gratuluję zegarków - bardzo ładne. Mam małe pytanko - jakiej firmy jest ten pasek w Omesi? Bardzo mi się podoba - szukam takiego, bo mój biedny złoty Poljot czeka już jakiś czas na coś takiego Gdzie go kupiłeś?Będę wdzięczny za odpowiedź. Chętnie bym Ci pomógł ale niestety nie mam pojęcia :/ Zegarek dopiero nabyłem i już miał ten pasek. Co mnie niezmiernie cieszy bo jest super Gruba skóra solidnie zszyty a przy tym mięciutki. Ale jedyne oznaczenie na pasku to: "echt leder" co zdaje się w niemieckich oznaczeniach oznacza 100% skórę po prostu Na zapince też proste: "s. steel:. I tyle, nic więcej tam nie ma. A szkoda bo pasek ma ciekawa fakturę i solidną, ładną zapinkę. Chętnie kupiłbym taki sam dla mojego WorldMastera:/Ps.:Jak sprzedawca odpowie na mojego maila to może się dowiem co to za jeden Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Dirtyterror 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1570 Napisano 5 Kwietnia 2012 Odnawiałeś go,czy tylko ładnie wytarty ściereczką ?Nie nie ściereczką. Polerowałem ją dwoma rodzajami past polerskich. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1571 Napisano 5 Kwietnia 2012 No to troszkę pracy kosztowało. Ładny i oko cieszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1572 Napisano 5 Kwietnia 2012 pasek do omegi to horido jaszczurka, klasyk tez bardzo mi sie podoba, dlugo sie go oszukałem 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1573 Napisano 5 Kwietnia 2012 No to troszkę pracy kosztowało. Ładny i oko cieszy.Troszkę, ale lubię odświeżać stalowe koperty. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1574 Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Troszkę, ale lubię odświeżać stalowe koperty. A napisz proszę jakich past używałeś? Może przejadę swoją Omegę I czy jakimś urządzeniem ? Tzn. Czymś w rodzaju dremmel z nakładką do polerowania czy po prostu ręcznie? Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Dirtyterror 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1575 Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) pasek do omegi to horido jaszczurka, klasyk tez bardzo mi sie podoba, dlugo sie go oszukałem Klasyk = zegarek czy pasek ? Odnawiałeś ją jakoś? Zastanawiam się nad tym. Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Dirtyterror 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach