Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Starsza...

IMG_0933_Custom.jpg
Z młodym :)
IMG_0932_Custom.jpg

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Film dramatyczny z jednym z bąbli w roli głównej ;P

Edytowane przez Szymon_K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film dramatyczny z jednym z bąbli w roli głównej ;P

Mama poszła sobie? Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Chwilę potem do mamy wrócił ;)

Ale strasznie piszczą te maluchy. Aż sobie nie wyobrażam ile hałasu robią wszystkie trzy w jednym miejscu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem się zastanawiam, dlaczego niektórym psom obcina się ogony. Bardzo proszę, objaśnijcie mi jaki jest tego powód i dlaczego tylko niektórym psiakom obcina się ogonki? 

Edytowane przez dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko w celach estetycznych ciekawie wyglądał by buldog :D  z ogonem

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój francuz fabrycznie nie ma ogona :rolleyes:

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawniej kopiowano (obcinano) ogony i uszy niektórym rasom w celu zmniejszenia obrażeń i by ułatwić walkę, a także ponoć by wzmocnić kręgosłup. Przy niektórych rasach pozostał ten zwyczaj, innym kopiowano ogonki i uszy ze wzlędów wyłącznie estetycznych. Od początku 2012 roku jest zakaz przeprowadzania takiego zabiegu a także wystawiania takich psów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia z obcinaniem ogonów czy uszu bierze swój początek w zwiększeniu (wg pewnych ludzi oczywiście) walorów użytkowych psa. Czyli innymi słowy poprawieniu matki natury. Przykład: psy wykorzystywane do walk powinny m. in. mieć jak najmniej odstających części ciała, które mogą być uszkodzone przez "przeciwnika". Podobnie sprawa się ma z psami myśliwskimi ale tylko tymi wykorzystywanymi na zwierza co potrafi się odgryźć - psy na kaczki nie są przycinane ale już te na dziki, lisy czy niedźwiedzie już tak. Na szczęście obecne wzorce kynologiczne zabraniają przycinania uszu czy ogonów i takowe psy są automatycznie dyskwalifikowane podczas wystaw. Osoby, które się tego dopuszczają mogą podpadać pod paragraf o znęcaniu się nad zwierzętami (rzadko kiedy realne :/). Niestety jest wyjątek od tego: wystarczy udowodnić ze pies bierze czynny udział w polowaniach i nawet w wystawie można brać udział. Ja osobiście jestem za całkowitym zakazem prawnym tego procederu, bez wyjątków, jak dla mnie np. doberman czy rottweiler z długim ogonem i uszami wygląda super :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój francuz fabrycznie nie ma ogona :rolleyes:

:D

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia z obcinaniem ogonów czy uszu bierze swój początek w zwiększeniu (wg pewnych ludzi oczywiście) walorów użytkowych psa. Czyli innymi słowy poprawieniu matki natury. Przykład: psy wykorzystywane do walk powinny m. in. mieć jak najmniej odstających części ciała, które mogą być uszkodzone przez "przeciwnika". Podobnie sprawa się ma z psami myśliwskimi ale tylko tymi wykorzystywanymi na zwierza co potrafi się odgryźć - psy na kaczki nie są przycinane ale już te na dziki, lisy czy niedźwiedzie już tak. Na szczęście obecne wzorce kynologiczne zabraniają przycinania uszu czy ogonów i takowe psy są automatycznie dyskwalifikowane podczas wystaw. Osoby, które się tego dopuszczają mogą podpadać pod paragraf o znęcaniu się nad zwierzętami (rzadko kiedy realne :/). Niestety jest wyjątek od tego: wystarczy udowodnić ze pies bierze czynny udział w polowaniach i nawet w wystawie można brać udział. Ja osobiście jestem za całkowitym zakazem prawnym tego procederu, bez wyjątków, jak dla mnie np. doberman czy rottweiler z długim ogonem i uszami wygląda super :]

+1

Miałem dobermankę z długim ogonem i klapciastymi uszami ;) 

Wszyscy mnie pytali, co to za rasa (było to 14 lat temu :) )

I dodawali: to ten, z tych takich gończych chartów  :wacko:  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do moich 3 kotów, dołączył piesek :)

ma już roczek. jest z nami od marca zeszłego roku

post-919-0-61203300-1422224356_thumb.jpg

Edytowane przez szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz go od Blade'a?:-) :-) -tzn "chodzącego za dnia":-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nope, z okolic Grudziądza

dużo zachowań przejmuje od moich kotów :)

Edytowane przez szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pochwalę się taką "gadziną". Wygląda trochę jak baton toffi w czekoladzie, a oczy robi jak czereśnie. Okrągłe, błyszczące i słodkie. Oto Rudolf vel Ruduś, vel Dudek vel Grubas

DSC01763.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Cała drużyna :D

mms_20150126.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super sa te kluski :D jak sie rozlozyl podzial na chlopakow i dziewczyny? zaczynamy z zona dojrzewac do decyzji o drugim psie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Jeden chłopak i dwie baby ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzien dobry.to za moje sliczne psiaki  piesek ronin i suczka roksi:)

post-78020-0-99571800-1422366898_thumb.jpg

post-78020-0-09439700-1422367254.jpg

Edytowane przez hellebrandt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ronin to rozumiem ten dzielny york? imie pasuje swietnie :)

odwrotnie:)ronin i roksi.przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi