Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

takie maluchy to bardziej na szczoteczki do zębów się nadają ;)

za mało jeszcze kudłate są :D

i włos bardzo miękki mają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7- niezły wynik.Gratulacje.Moja Fiona miała tylko dwie suczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To drugi miot pierwszy też był skromniejszy bo parka.

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no !!! psiaczki cudne - już widzę jak mi takich 7 sztuk ogródek ora 

post-68206-0-86517800-1494881441_thumb.jpg

post-68206-0-56732800-1494881452_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszym zdjęciu kazałem mu stać bez ruchu aby zrobić fotkę na tle śnieżki - no to stał ale patrzył na mnie  :lol:

Jako ciekawostkę dodam że aby zrobić zdjęcie kucałem na łące a jakieś 30 metrów za plecami jest droga i przestanek autobusowy - trawa ma jakieś 40cm - słyszałem jak dwie gówniary przechodziły i jedna mówiła do drugiej "co on sr...a "  

Trawa wysoka psa nie było widać i gościu w kucki - chyba tez bym tam pomyślał  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo, biedak w kołnierzu hańby...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z podwórka zwiewa na dzielnice i to cos mu nie przeszkadza. A tu ząbki myjemy. d9b4f0c22e8036d82501eefc1cf8778f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kloszard

Co mu dolega?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poeiesil sie za jajka na płocie i jest bezjajcew :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba o radę

Nasz piesek jest tzw wnętrowcem (wtajemniczeni wiedzą)   chodzi o to że wewnątrz jest tylko jedno jajeczko drugie zeszło normalnie - byliśmy u naszego weterynarza i on chce usunąć oba to wewnątrz i te prawidłowe - powiedział że piesek po zabiegu znacznie "zwolni" ale decyzję czy jedno wyciąć czy oba pozostawia nam  :wacko:  w sumie nic mu nie grozi jak zostawi to jedno ale on woli wyciąć dwa.Pytanie teraz dla czego chce usuwać oba jak jedno jest zdrowe i prawidłowo usytuowane?  drugie czuć sporo wyżej w głębi ciała 

Nie chciałbym aby zdrowy pogodny pies pełen życia zamienił się w muła i cały dzień spał 

Poradźcie bo w poniedziałek o 8 rano zabieg i musimy zdecydować 1 czy 2  :(

post-68206-0-16678900-1495267308_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

Witam,

1.Piesek nie wygląda -chyba- na starego (ze zdjęcia nie potrafię ocenić wieku)- zostawiłbym zdrowe przynajmniej do wieku psa 8-10 lat lub i więcej bo małe żyją dużo dłużej niż duże.

2. Co to za weterynarz, który taką decyzję zostawia pacjentowi ? Oczywiście, że właściciel musi zadecydować, ale musi być to decyzja poparta argumentami medycznymi, i to jest rola lekarza by opisać i wyjaśnić wszystkie za i przeciw. Piesek po tym zabiegu ( bez dwóch j.) nie stanie się rozlazłym kanapowcem, szczególnie jeśli będzie utrzymywany w dobrej formie fizycznej.

3, Z czego wynika taki pośpiech ?. Chyba, że jest coś jeszcze o czym nie piszesz Kolego.

4. Skonsultuj się z innym wetem lub doświadczonym psiarzem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piesek ma teraz 7 miesięcy - jeden weterynarz powiedział że należy usunąć do 2 roku życia bo zrobi się z tego nowotwór a drugi powiedział że jak nie zejdzie do 6 miesiąca życia to im wcześniej tym lepiej - teraz ma 7 i nie zeszło  jak pisałem wyżej i po wczorajszych badaniach stwierdził że krótkie ma te wiązadełka czy coś takiego i że na pewno nie zejdzie - jak sam określił pies jest w doskonałej kondycji na chwilę obecną 

To co? zostawić jedno? 

A ta lecznica bardzo polecana u nas - niby najlepsi tam pracują

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczę z podobnym problem. Wyszło dopiero po 8 miesiącu. Co ciekawe 2 weterynarzy u których konsultowałem polecali usunięcie natychmiast do 6 miesiąca (w Polsce). Mój weterynarz który na stałe zajmuje się psem (w Niemczech) polecał usunięcie dopiero w drugim roku życia. Argumentował że w przypadku usunięcia w tak młodym wieku może mieć wady postawy. Ponieważ było wyczuwalne z zewnątrz (tzn nie rosło w środku) i mogłem kontrolować rozmiar zostawiłem. Ostatecznie wypłynęło i jest około połowe mniejsze od właściwie ukształtowanego. W ten poniedziałek ostatecznie odbędzie się zabieg usunięcia obu (pies ma 20 miesięcy). Trudna decyzja - ja zdecydowałem się czekać i wszystko ułożyło się Ok

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat wilk mojej wilczycy miał identyczną sytuację jedno jajko zeszło, drugie nie. Pani wet poradziła ze względów zdrowotnych usunięcie i było to coś w okolicy roku do półtora psa. Pies zachowuje się normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

1. A więc szczeniak  ja bym zdrowe jądro zostawił, by piesek mógł się prawidłowo rozwijać przynajmniej przez kilka lat.

Usunięcie obu jest nieodwracalne. Jeśli nie ma bezwzględnych wskazań to NIE. Zawsze można usunąć i drugie za jakiś czas tu nie ma pośpiechu.

Oczywiście piesek powinien być nieco uważniej obserwowany czy nie ma jakichś niepokojących objawów.

Sugeruję ponownie konsultację z innym lekarzem, umiejącym podejmować decyzje.

2. U lekarza (ludzkiego też !) ma być tak:

Proszę pacjenta, musimy wykonać taki a taki to zabieg bo.... itd, ale jeśli pacjent się nie zgadza  to trudno, ma takie  prawo.

a nie TAK:

no wie pan trzeba by może tak ... ale ... ale no wie pan,  może dobrze, może inaczej ...to pan musi zdecydować.

3. Jeśli podejmiesz decyzję żeby jedno zostawić, to weź pod uwagę, że po zabiegu w lej lecznicy może się okazać, że trzeba było jednak usunąć oba...bo tak jakoś wyszło. Zawsze da się to uzasadnić 'ignorantowi' medycznemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za podpowiedzi - pogadam jeszcze z samych chirurgiem przed zabiegiem co on radzi.

Czyli rozumiem że u psa z problemami jajkowymi te zdrowe też jest jakoś obciążone skoro po usunięciu tego wrośniętego trzeba je obserwować? Pytam bo zielonego pojęcia nie mam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam problemu - miałem suczkę którą ciut za puźno wysterylizowałem i pojawiły się ciąże urojone po sterylizacji a w konsekwencji zmiany nowotworowe na listwie mlecznej.

Jeżeli przy jednym zabiegu można rozwiązać problem to lepiej niż etapami.

Każda narkoza osłabia.

Z mojego doświadczenia wiem że po narkozie wziewnej psy budzą się bardzo szybko.

Która jest lepsza to już pytanie do weta, który dysponuje tymi dwoma możliwościami.

Ci co nie mają wziewnej mogą nienodnosić się do tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 8 rano... a co to piekarnia? U kogo byłeś z psem? u Andrzeja Poźniaka?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 8 rano... a co to piekarnia? U kogo byłeś z psem? u Andrzeja Poźniaka?

Bo na ósmą ma ten zabieg a przychodnia na Grunwaldzkiej Adam Januszkiewicz specjalista chirurg - żona była z psem ja będę w poniedziałek może coś więcej się dowiem 

Ale tam jest ich kilku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjaźnię się z jego kolegą za studiów, spróbuję się coś dowiedzieć. Pojedź z psem na Wiosenną 18 w Jelonce i skonsultuj u Poźniaka.

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi