Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

:D  :D

Serce mojego psa to właśnie wspomniane  hi-beat 36000 bph    :)

Moja córka 12 lat fascynuje się rasami psów - to ona powiedziała że to jest Akita (chyba)  zna takie rasy o których nawet nie słyszałem.

Ostatnio na parkingu rodzinka wysiadła z jakimś egzotycznym psem a ta od razu powiedziała jaka to rasa - facet zadowolony przytaknął że tak to jest ta rasa a moja córka dodała - tylko ma coś za krótkie łapki powinien mieć długie  -_-  dopiero jego żona dodała że to taki trochę mieszaniec  :lol:  ale facetowi jakoś nie po nosie było że ktoś rozpoznał 

A tam odpoczywamy po ciężkim dniu chyba że pancia przeszkodzi i nas zbudzi  :D  dobrze ma u nas menda  :)

post-68206-0-18111900-1499147506_thumb.jpg

post-68206-0-37044400-1499147511_thumb.jpg

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

:D  :D

Serce mojego psa to właśnie wspomniane  hi-beat 36000 bph    :)   dobrze ma u nas menda  :)

Właściciele psów dzielą się na dwa rodzaje. Na tych co śpią ze swoimi psami i na tych, co się do tego nie przyznają :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Akita Inu ? 

Blisko, mniejsza wersja,  Shiba Inu, wersja kompaktowa pasuje do każdego zegara i zegarka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jasne przekażę informacje znawcy  :)

A u mnie tradycyjnie 

Nie kcem ale muszem 

Dajemy mu stare miśki córki - te gumowe dla psów porozrywa w dwa dni na kawałki bez sensu kasę wydawać 

Najpierw lecą oczy, nos i uszy potem wata ze środka na koniec skóra w strzępy  <_<

post-68206-0-21239900-1499316211_thumb.jpg

post-68206-0-69594500-1499316216_thumb.jpg

post-68206-0-51478000-1499316221_thumb.jpg

post-68206-0-21533400-1499316226_thumb.jpg

post-68206-0-47041800-1499316306_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Shiba Inu, wersja kompaktowa pasuje do każdego zegara i zegarka ;)

Też byłem gotowy nazwać pieska Akita Inu. Córka ma taką Akitę, tylko w umaszczeniu szarym. Fantastyczny pies, można się z nim rozumieć bez słów. Wyjątek to pogoń za sarnami, ktore dość często pojawiają się na polach gdzie Akita spaceruje. Dość charakterystyczne jest to, że w ogóle nie zauważa ŁOSI, ktore na tych polach stoją w krzakach. Pewnie dlatego, że losie nie uciekają :rolleyes:

Twój wpis zmobilizował mnie do zgłębienia tematu http://psiamatka.pl/moje-zycie-z-pierwotniakiem-2-lata-z-shiba-inu/

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też byłem gotowy nazwać pieska Akita Inu. Córka ma taką Akitę, tylko w umaszczeniu szarym. Fantastyczny pies, można się z nim rozumieć bez słów. Wyjątek to pogoń za sarnami, ktore dość często pojawiają się na polach gdzie Akita spaceruje. Dość charakterystyczne jest to, że w ogóle nie zauważa ŁOSI, ktore na tych polach stoją w krzakach. Pewnie dlatego, że losie nie uciekają :rolleyes:

Twój wpis zmobilizował mnie do zgłębienia tematu http://psiamatka.pl/moje-zycie-z-pierwotniakiem-2-lata-z-shiba-inu/

Pozdrawiam :D

Dziekuje ;) japończyki są niesamowite, tez myslelismy o Akicie, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na mniejsza wersje. Nasz ma zaledwie 2 miesiące a juz podbił nasze serca, swietnie sie dogaduje z dziecmi i choc jest uparty i niezalezny, to przy odrobinie dobrej woli i pozytywnego myslenia mozna sie z nim dogadac 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja metoda żeby zmęczyć "klapnięte ucho". Starcza 15 min zabawy :-)

F62F8D7D-F939-4062-A0EE-06F18000CC70_zps

5715BE72-B1F5-496D-815B-E4649AB60D80_zps

Paweł - jako zabawkę do żucia kup mu KONG'a . Są nie do zniszczenia. Ja mrożę mu jedzenie w środku (głównie kurczak) i zajmuje go to na godzinę co najmniej.

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bude nie tak łatwo sprzątnąć jak ktoś myśli, że mu dom zabierają.

4444b09c8f9b598cb7eeb16216f71682.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja metoda żeby zmęczyć "klapnięte ucho". Starcza 15 min zabawy :-)

Paweł - jako zabawkę do żucia kup mu KONG'a . Są nie do zniszczenia. Ja mrożę mu jedzenie w środku (głównie kurczak) i zajmuje go to na godzinę co najmniej.

Widać poziom do którego obsikuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyżej nogi nie podnosi :-) Trzeba się z pewnymi stratami pogodzić ;-) Mam tych tui około 60mb i wszystkie tak obcięte

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ma zakaz. Ale potrafił nasikać sąsiadowi powyżej połowy uda :D więc musiałem wprowadzić zasady... Tujki na 80cm byłyby zmasakrowane. U sąsiadów jego brat kilka 3.5 metrowych zabił sikiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj pojawia się przewaga suki nad psem. Wypaloną trawę można łatwo "naprawić". Mi zabił ostatnio różę. Nawet nie zauważyłem kiedy - pewnie skinął ze 3 razy na nią i padła .

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sypałem preparatami odstraszającymi i uczyłem go traktowania ogrodu jakby był w domu. Zdarza mu się - ale chyba w trakcie sam łapie, że coś przeskrobał - bo chowa się i dąsa :)

Tak czy siak- może raz na dwa tygodnie u się zdarzy - grzecznie czeka na wyjście poza ogrodzenie. 

Tu pan Bax z bratem, morderca tujek ;)

post-6254-0-67358200-1499427707_thumb.jpg

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

768410dfeb2b28e829dbffdca3e74fda.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2017-07-23_17.05.34.jpg2017-07-23_17.38.07.jpg2017-07-23_17.44.38.jpg2017-07-23_17.44.44.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Norweski Leśny ? :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ładny.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Maniek by im futra przetrzepał - dzisiaj kota dzikiego jak pogonił to nie patrzył że agrest i jeżyny kujące szedł jak zamroczony posokowiec mój waleczny  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ostatnio przed jednym kotem na drzewo wiał. Ale chyba zapamiętał sobie jak dostał baty i był w głowę ugryziony.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dziś oglądałem Kedi - sekretne życie kotów

całkiem przyjemny dokument i sporo prawdy o kotach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

Piękny kot, nie "kołtuni" mu się futro? Daje się czesać, czy tylko przez pierwsze 15 sekund?

Pozdrawiam

"Życie jest pasmem straconych okazji"

"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norweski Leśny ? :wub:

Nie, Maine Coon (ale blisko, bo to podobne rasy)

Ale ładny.

Dziekuję, w jej imieniu  ;)

Mój Maniek by im futra przetrzepał - dzisiaj kota dzikiego jak pogonił to nie patrzył że agrest i jeżyny kujące szedł jak zamroczony posokowiec mój waleczny  :)

Do czasu, aż trafi na kota, który nie będzie się go bał, albo nie będzie miał gdzie uciec. Ostatnio pies mojego sąsiada (podobnych gabarytów jak Twój) tak właśnie stracił oko w ułamku sekundy. A widziałem koty, które potrafiły sobie poradzić ze znacznie większymi psami. Wszystko zależy od wprawy tak jednej, jak i drugiej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

Piękny kot, nie "kołtuni" mu się futro? Daje się czesać, czy tylko przez pierwsze 15 sekund?

Pozdrawiam

Pisz do kolegi @ LMed, On zdaje sie jest zorientowany w tej kwestii :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/8517-%C5%BCarty-%C5%BCartami/page-685?p=2051505&do=findComment&comment=2051505

:);)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

Pozdrawiam

Dzięki. Przy regularnym czesaniu nie kołtuni. Za czesaniem nie przepada, ale jakoś "wytrzymuje"  :)

Gorzej mam z psem, bo on wyjątkowo nie lubi, a poskromić takie 60 kg mięśni jest znacznie trudniej  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pies bez oka to nie to samo co bez jaja... :P

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi