Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

2,5. Młodziak jeszcze :)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polo podobny do tego typa z awatara, no nie?

Dokładnie :D

Jak dwie krople wody :lol:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój słodki kundelek Bunio ;)de9b00e33f33fd193e350eb025504cf2.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajniutki, ma takie łagodne spojrzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajniutki, ma takie łagodne spojrzenie :)

Bo to łagodny przytulas oj straszny przytulas;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spacerek zaliczony, teraz kawka ;)e2458bbb6821625fd27e99fbf281b5e3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spacerek zaliczony, teraz kawka ;)

A jaką kawkę piesor lubi ? :wub:

Cappucino czy Americanos ? :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Espresso naturliś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Hej ludkowie.

Jutro wybieramy się do schroniska, żeby przygarnąć znajdę w postaci średniej suczki o imieniu Lola :-)

czego będziemy potrzebowali na początek, żeby Loli niczego nie zabrakło?

Mamy duży dom z dużym ogrodem, więc miejsca kudłatej znajdzie nie zabraknie.

Uprzejmie proszę o porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ludkowie.

Jutro wybieramy się do schroniska, żeby przygarnąć znajdę w postaci średniej suczki o imieniu Lola :-)

Mamy duży dom z dużym ogrodem, więc miejsca kudłatej znajdzie nie zabraknie.

Uprzejmie proszę o porady.

Duży dom i ogród to połowa sukcesu. Na pewno jakieś zabawki-gryzaki. Piesek skupi się na nich a nie nogach od stołu czy drewnianych drzwiach. Druga rzecz to odpowiedniej wielkości legowisko. Komplet misek i sucha karma - tu niestety trzeba trochę testować. Nie zawsze trafi się w gust psiaka ( alergie i tym podobne). Łopatka do zbierania kup i szpadel...do ich zakopywania ;) W razie czego - pytaj!

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Szpadle i łopatki są. Dziewczynka psinka ma 2 lata (ktoś ją wyebał z domu) więc chyba sikać i dwójeczkę potrafi na zewnątrz. Obroża czy szelki? Myślę o zainstalowaniu drzwiczek w drzwiach kuchennych (wahadłowych). Legowisko - jakie? Gryzaki - jakie? Weterynarz - od razu, czy poczekać chwilę? (w schronisku szczepiona, sterylizowana, nieodrobaczona). Tak wiele pytań...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weterynarz obowiązkowo - sprawdzi uszy, zęby, oczy itd. Zważy psa i od ręki wyda tabletki na odrobaczenie ( odrobaczanie zalecane 2 razy w roku). Jak większy pies to raczej obroża. Smycz na wyjścia typy flexi 5mhttps://flexi-shop.pl/ . Legowisko z rantem, takiej wielkości, by pies mógł sie w nim "otulić" (nie za duże) + dwa stare koce lub ręczniki na wymianę, jak będzie wracał mokry do domu. Dobre gryzaki z twardej gumy (sklepy zoologiczne lub specjalistyczne dla psów), dodatkowo szarpaki i piłki ala tenisowe dostosowane do wielkości szczęki. Jeżeli będą częste wyjścia do lasu lub większe krzajdy, to proponuję dodatkowo obrożę przeciwko pchłom i kleszczom Bayer Foresto (nie jest to wymóg konieczny).  Dwie w miarę duże miski, jedna do żarcia a druga oczywiście do wody - najlepiej na łączonym statywie ( nie będzie z nimi jeździł po całej chacie). 

616279_legowisko_dla_psa_sleepy_time_sza

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Dziękuję bardzo za porady. Zaraz jedziemy do schroniska :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast smyczy typu flexi lepiej pomyśl nad taśmą 5m.

Adresatka, szelki, posłanie, weterynarz, szczepienia, ogólny przegląd, coś od pcheł, kleszczy i robaków. Karma to coś w miarę ok, nie żadne pedigri bo tam nic nie ma. My karmimy nasze trzy psy Royal Canin. No i kup małą wagę kuchenną do tej karmy.

Wypasem by było pójść do dobrego psiego bachawiorysty na kilka wizyt, poznasz wtedy lepiej psa i siebie samego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Borderek na wakacjach wreszcie może chłonąć zapachy...poszedłby za zwierzyną ale ma opiekunkę która go pilnuje 7d75c513a215e5a2c524830721f80fea.jpga2656a1d2b685e85828e5615f61a9ee2.jpg

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim na początek potrzebujecie cierpliwości i poświęcenia jej sporej uwagi - resztę jakoś nadrobicie dobrymi chęciami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim na początek potrzebujecie cierpliwości i poświęcenia jej sporej uwagi - resztę jakoś nadrobicie dobrymi chęciami :)

Tak, cierpliwości i dużo czasu dla niej. Ta jasna suczka na zdjęciu wyżej jest znajdą uwiązaną w lesie .Na dodatek w grudniu i ze szczeniakiem. Była bardzo wycofana, bała się wszystkiego czego może bać się pies. A najbardziej dzieci... Musiała być bitą niemiłosiernie . Było ciężko ,tym bardziej że trafiła do miasta ... Dużo czytaliśmy w necie, książek i udało nam się ją wyprowadzić na prawie normalnego psa. Jest teraz niesamowicie oddana i chyba wdzięczna. Odpłaca podwójną miłością jaką jej dajemy. Wg. mnie jest jednak zasada, pies musi byś traktowany jak pies. Nie można za bardzo uczłowieczać ...no może z małymi wyjątkami. Jak to w miłości.

Powodzenia i daj co jakiś czas inf. jak nowy domownik się asymiluje.

Fajnie że ze schroniska!

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze jednak by było, by pies znał swoje miejsce w szyku ... sorry, w domu. I nie mówię o miejscu w sensie fizycznym, tylko o tym, kto ma tam rządzić. Jak pozwolicie sobie wejść na głowę, no to będziecie rządzeni przez psa.

Pomysł z behawiorystą niegłupi :)

ps. nasi znajomi kiedyś eksperymentowali i brali ze schroniska psy po tzw. przejściach. Byli u nas kiedyś z takim psem i powiem szczerze - to jest droga przez mękę. Jak ktoś się czuje na siłach to OK, ale rozczarowania mogą być bolesne, dla właścicieli i dla psa.

Edytowane przez Jędrula.wawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Zdajemy sobie sprawę z trudności przed nami. Żona przez prawie 20 lat mieszkała ze znajdą a ja miałem (prawie miałem, bo to był pies brata) mocno dominującą rasę (Rottweiler) i dała się ułożyć na cudownego domowego pieszczocha. Niestety odradzono nam Lolę, bo miała w poprzedniej adopcji incydent z dzieckiem (a u mnie dzieci 20 i 7 lat - ok to 20 letnie to nie problem) a nie chcemy brać psa i potem oddawać. W zasadzie zapadła już decyzja na 2 psy :-) Najpierw będą obowiązkowe spacery. Na drugą sunię musimy poczekać trochę, bo 3 dni temu była sterylizowana. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Dzisiaj już po pierwszym spacerze. Jutro spacer nr 2 i adopcja. Miłość od pierwszego wejrzenia z dwóch stron :wub:

post-105307-0-52563700-1566304071_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Super, że w ten sposób decydujecie się na pieska :-)

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi