Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

petryko6

ubezpieczenie zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Noszę się z zamiarem kupna zegarka powyżej 5000 zł. Chciałbym go ubezpieczyć od kradzieży i w związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ubezpieczał jakiś swój zegarek? Jeśli tak to prosiłbym o radę, u którego ubezpieczyciela oferta jest najkorzystniejsza, oraz jakie są warunki ubezpieczenia i składki?

Proszę o pomoc, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem agenta przy okazji ubezpieczenia mieszkania. Niestety - wnioski kiepskie. Powiedział, że w Polsce praktycznie się nie da, a jeśli nawet, to składa mnie zabije. Poza tym jakieś wyśrubowane wymagania, certyfikowane sejfy i tak dalej. "Wie pan, rynek ubezpieczeń wciąż młody" itd. Więc odpuściłem. Ale temat ciekawy, również chętnie się dowiem czegoś ciekawego, jeśli cokolwiek się od tego czasu zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Beef...w PL chyba raczej ciężko.

Chciałem raz ubezpieczyć coś innego to w firmie ubezpieczeniowej mi powiedzieli "Proszę Pana to nie jest Ameryka" : )

Przy zegarku za 5k to składki by Cię pewnie wyniosły więcej niż ten zegarek w skali kilku lat.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Tak myślałem.

Wczoraj dużo czasu poświęciłem na znalezienie jakichś konkretnych informacji w internecie. Niestety jedyne co znalazłem to ubezpieczenie mieszkania od kradzieży i kradzieży z włamaniem, a dodatkowo jest jakaś tam opcja ubezpieczenia rzeczy, które ma się przy sobie typu: telefon, pager, papierośnica, dokumenty, portfel i zegarek właśnie. A tak pojedynczo jednego zegarka to raczej nie da się ubezpieczyć, albo za grubą składkę jedynie. Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainwestuj w dobry pasek i dobre teleskopy i po problemie : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dodatkowo jest jakaś tam opcja ubezpieczenia rzeczy, które ma się przy sobie typu: telefon, pager, papierośnica, dokumenty, portfel i zegarek właśnie.

Ja bym poszedl wlasnie ta droga. Kwestia do jakiej kwoty jest ubezpieczenie. Ale mysle ze to rozsadna opcja- pewnie tansza niz ubezpieczenie konkretnego zegarka. Jesli takie ubezpieczenie przedmiotow EDC byloby w rozsadnej cenie to chetnie bym skorzystal.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedl wlasnie ta droga. Kwestia do jakiej kwoty jest ubezpieczenie. Ale mysle ze to rozsadna opcja- pewnie tansza niz ubezpieczenie konkretnego zegarka. Jesli takie ubezpieczenie przedmiotow EDC byloby w rozsadnej cenie to chetnie bym skorzystal.

nie ma żadnego problemu z ubezpieczniem zegarka od kradzieży, rozboju. Ale jedynym z warunków jest ubezpieczenie nieruchomości(firmy, domu, mieszkania) dopiero wtedy można dokupić takie ubezpieczenie sprzętu. Mam to u siebie odnośnie dość drogiej lustrzanki. Zresztą jestem agentem ubezpieczeniowym:)

polecam do takich ubezpieczeń Hestię.( żeby nie było że reklama, to ja w innej firmie akurat pracuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdradz jakie sa warunki i cena takiego ubezpieczenia w Twoim przypadku. Mam sporo ektroniki EDC wiec ubezpieczenie mogloby byc dobrym pomyslem.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Ja też jestem zainteresowany jak to wygląda. Napisz coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w takim przypadku rozumiem, że są one ubezpieczone od kradzieży czy utracenia ich np. w pożarze o ile stało się to na terenie ubezpiocznej z nimi nieruchomości?

Też zastanawiałem się nad ubezpieczeniem laptopa, telefonu, zegarków(za rok, dwa), słuchawek przenośnych(najdroższe mi spośród wcześniej wymienionych).

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnawiam temat.

Ktos cos moze mial okazje uszlyszec na temat ubezpieczenia zegarka ? Jakies nowe fakty sa w obiegu ?:) jakie ceny?

pozdrawiam,

Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak mialem AP to mialem go ubezpieczonego na kwote 25.000 w przypadku rabunku lub kradziezy Skladka ok 500 ale tak jak kolega wspomnial ja mam ubezp. nieruchomosci tez. Na poczatku mieli problem ale jak ich nacisnalem to ubezpieczyli ( PZU).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie rozmawialem z jedna kobieta, ktora wie o co chodzi i....trzeba miec ubezpieczenie na nieruchomosc i w dodatku mozna do ubezpieczyc jakas rzecz typu zegarek, z tego co wie (Pani z ubezpieczalni) nie ma mozliwosci w Polsce jak narazie ubezpieczyc jednostkowo tylko zegarka...a szkoda... :(, moze sie komus przyda ta informacja

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie.

Mam w domu kilkanascie dosc cennych zegarkow.

Ceny zaczynaja się od 2000 za sztuke, do tego troszke sprzetow, elektroniki, komputerow. Wszystko ubezpieczone.

Polecam do ubezpieczenia również Hestie. Przy ubezpieczaniu domu mozna wyszczegolnic te rzeczy, podac spis. Skladka nie jest duza - skladka ubezpieczenia nowego, duzego domu wzrosla o kilka porcent.

Polecam i pozdrawiam.

PS. W Polsce jest mozliwosc ubezpieczenia takich przedmiotow jedynie jako elementu "wyposazenia domu". Jakoi pojedynczy przedmiot jest to po prostu zupelnie nieoplacalne...

Wyklepano na BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na Twój młody wiek udało Ci się zebrać całkiem sporą kolekcję drogich zegarków. Ubezpieczenie ich to dodatkowy plus chociaż koszty są spore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezsensem jest, ze nie mozna czegos ubezpieczyc jednostkowo....Ronaldo mogl sobie ubezpieczyc nogi na kilka milionow a ja nie moge zegarka :) okey nie sluzy mi on pracy ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby można było ubezpieczyć zegarki jednostkowo zapewne ulatniałyby się jak kamfora. W naszym kraju to nie ma prawa bytu.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szkoda...bo jak sie nie ulotni a zostanie np ukradziony badz zniszczony do pieniadze wlozone w zakup au revoir :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety - au revoir... Jeśli chodzi o moją kolekcję to nie całość jest zasługą mojej własnoręcznej pracy.

A jeśli chodzi o liczbę z loginu to nie wiek, może wprowadzić w błąd... Aczkolwiek staruszkiem nie jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.