Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie to nic :)

Główny cel na ten rok to po aquatimerze i niebieskim monaco własnie 320 i deepsea.

No chyba że się jeszcze coś ciekawego w nowosciach pojawi.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak 372 to mistrzostwo.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o 378 ? Pytam głównie o te indeksy...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak: z nowości PAMA na ten rok, przewidzianych do regularnej produkcji podoba mi się tylko 372.

A co sądzicie o 378 ? Pytam głównie o te indeksy...

Indeksy mogą być, ale mi jakoś nie pasuje do PAMA taki kolor koperty... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 372 niestety przesadzili wg mnie z ceną (mimo że jest to model historyczny)

Zdecydowanie wolałbym 320.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Pamy wyglądają tak samo B)

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

W 372 niestety przesadzili wg mnie z ceną (mimo że jest to model historyczny)

Dali własny mechanizm, to i cena jest wyższa. A w porównaniu do 320, wolę jednak 372. W ogóle patrząc na swoje ostatnie posty uświadomiłem sobie, że szczególnie przepadam za nowymi wcieleniami zegarków vintage. Przy czym szukam raczej modeli robionych (jak to na naszym forum się pisze) 1 do 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem te zegarki bardzo się różnią. Inne koperty, inne przyciski, inne indeksy, inne umiejscowienie logo, inne wskazówki. Zupełnie inne zegarki.

Takie samo rozłożenie tarcz nie jest dla mnie naganne

PATEK ładniejszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igor..sorry, ale pierdzielisz B) (bez urazy)

Takie czepianie się rzekomego "kopiowania" może doprowadzić do absurdu.

Jak by zrobili dodatkową tarczę, wkleiły byś model z dodatkową tarczą, jak by zrobili jedynie centralna wskazówkę, wkleił byś z centralną.

Idąc tą drogą niedługo dojdziemy do momentu, gdzie będzie się pisało, że kopiowaniem jest okrągła koperta, centralne wskazówki, obrotowy bezel itp.

Bez przesadyzmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie.z tym posadzaniem o kopiowanie to juz przesada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie, Oris idzie w złym breitlingowym kierunku B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ten Oris to chyba szkarada straszna

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten Oris to pomieszanie Sinna z Breitlingiem B)

Nie tędy droga !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ufff to sie Oris wysilil...duuuzy minus B) a ja tak lubie ta marke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"garnitur" Parmigiani coś pięknego B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lange by mogło trochę więcej inwencji wykazać przy tworzeniu tego modelu - zbyt przypomina Patka 5134...

Nie obraź się, ale jeżeli te dwa zegarki są dla Ciebie tak podobne do siebie, że L&S przypomina Ci PP to nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób odróżniasz PAMy B)

Dla mnie praktycznie każdy szczegół w tych dwóch zegarkach jest inny.

Ps. L&S dla mnie wizualnie o wiele ładniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie obraź się, ale jeżeli te dwa zegarki są dla Ciebie tak podobne do siebie, że L&S przypomina Ci PP to nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób odróżniasz PAMy B)

Ale to nie ma znaczenia, bo design Panerai jest unikalny i nie ma swojego odpowiednika na rynku. Reszta to tylko podróby i "podróby". Poza tym, od momentu, gdy w OP zaczęli wprowadzać do swoich zegarków własne mechanizmy, stali się prawdziwą manufakturą. Oczywiście manufakturą we współczesnym rozumieniu tego słowa. Osobiście darzę dużą sympatią tę firmę, a Angelo Bonati to jest gość. Przynajmniej jest ambitny i nie boi się podejmować ryzyka. I jestem pewien jednego - nie wyobrażam sobie, aby w mojej kolekcji zabrakło zegarka spod znaku Panerai. Wracając jeszcze na koniec do designu, to Panerai ma być jak Porsche. Większość modeli jest do siebie bardzo podobna, ale patrząc na samochód tego producenta, nie pomylisz go z żadnym innym. Na koniec przykład "oryginalności" dwóch moich ulubionych firm :). Tu można się pomylić...

post-0-0-99702400-1331811669.jpg

01261lg.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gosckmziz

Nie widziałem jeszcze tak niechlujnie nałożonych indeksów jak w tym pierwszym Vacheronie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dosć, ze wyglada jak marna podróbka, to jeszcze ma źle spasowany pasek. A indeks na godzinie 10 i jego położenie wzgledem bocznych kropek , tworzył chyba "pijany mistrz".

Mariusz masz zdjecie dekla tego konkretnego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.