Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, zrobię jakieś wieczorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest ten moon phase!

Zrobiłem szybki research i właśnie są na niego promocje w sieciówkach, najtaniej chyba 7240 PLN za wersję 40mm na bransie.

Odstrasza trochę szerokość paska przy uszach, 21mm sad.png

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21mm to może jest problem ale w przypadku zegarków z kiepskim paskiem albo kiepską klamerką (jak ma choćby mój Rado Coupole, gdzie w oryginalnym pasku nie da się chodzić - sam pasek jeszcze nie jest taki zły ale klamerka to porażka).

Tutaj jest pasek z aligatora, z tego co kojarzę, wygodny, dopasowany i świetnie wygląda. Nie ma co zmieniać.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o wersji na bransolecie, stąd potrzeba dopasowania jakiegoś paska smile.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że powiecie mi, że te bransolety są niewygodne to wtedy jak najbardziej pasek.

Chociaż bransoleta nadaje mu trochę sportowego charakteru, a mając oryginalną bransę oraz jakiś pasek otrzymujemy bardziej uniwersalny zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowałem mastera mierzyłem, na pasku i na bransie. Nie umiem powiedzieć jak z wygodą bransy, bo miałem go na ręku tylkp chwile. Pasek wyglądał obłędnie i skradł mi serce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zasadzie też kupiłem ten zegarek ze względu na niebieskiego gada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem tego Moona jakiś czas temu, kiedy jeszcze było normalnie. ;) Niebieskiego na bransie (czytelność ok, btw.) i jasną tarczę na brązowym aligatorze. Przed wizytą w sklepie byłem praktycznie zdecydowany, że kupię niebieskiego na bransie. Ale... jasny tak mi się spodobał, że odłożyłem decyzję na później. A teraz nie mam nawet na sprzączkę. :lol:

90799480_10158390473132052_4216178229783

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zasadzie też kupiłem ten zegarek ze względu na niebieskiego gada

Bo niebieski master z tym niebieskim gadem świetnie sie zgrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem tego Moona jakiś czas temu, kiedy jeszcze było normalnie. ;) Niebieskiego na bransie (czytelność ok, btw.) i jasną tarczę na brązowym aligatorze. Przed wizytą w sklepie byłem praktycznie zdecydowany, że kupię niebieskiego na bransie. Ale... jasny tak mi się spodobał, że odłożyłem decyzję na później. A teraz nie mam nawet na sprzączkę. :lol:

Aż tak ceny podskoczyły do góry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem w pierwszej chwili, że LSE nie ma na sprzątaczkę i WTF ?!?!

Myślę, że nie o ceny idzie, tylko klękający biznes Kolegi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że powiecie mi, że te bransolety są niewygodne to wtedy jak najbardziej pasek.

Bransoleta chyba nie ma mikroregulacji więc z dopasowaniem łatwo nie będzie. Jeśli ma półogniwo to jeszcze jakoś to będzie ale jeśli nie ma to w ogóle może być słabo i będzie albo za ciasno albo za luźno.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tak samo może być z paskiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby z paskiem też tak jest, ale jednak w przypadku bransolety bardziej odczuwam jej niedopasowanie niż w przypadku paska. Pewnie to dlatego, że jest cięższa i łatwiej się przesuwa po nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale wygodniej będzie na pasku. Szczególnie aligatorze. Do tego jak nadgarstek puchnie to w pasku zmieniasz dziurkę i z reguły pomaga. Skutki niedopasowania jakby mniejsze są na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z paskami mam zazwyczaj taki problem, że jedna dziurka za luźna, a nastepna za ciasna. I jal tu żyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się trzymał tej ciasnej dziurki biggrin.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-97650-1585256757,2363_thumb.jpg

Obiecałem zdjęcie nieczytelnego Lonżina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifIMG_8155.jpg

Obiecałem zdjęcie nieczytelnego Lonżina

No i Ci się udało. Nawet w okularach do czytania nie widzę godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi