loituma 289 #1176 Napisano 27 Listopada 2015 Całkiem przyjemny... i giloszowany 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #1177 Napisano 2 Grudnia 2015 Coś tu cicho 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1178 Napisano 4 Grudnia 2015 Kawałek Monzy 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #1179 Napisano 13 Grudnia 2015 peterson 694 - to jest pierce watch tarcza modyfikowana pod nazwe movado cal 134 tak jak major napisał miałem takiego pierca ' pierca werk caliber89-świetny el primero 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1180 Napisano 14 Grudnia 2015 Taki tam... Duży i stalowy Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1181 Napisano 14 Grudnia 2015 To ja i tu swojego wmontuje MITOT Śmierć wszystkim Anglikom zgodnie z tym co jest napisane na deklu - oczywiście ja do niczego nie nawołuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1182 Napisano 14 Grudnia 2015 Paweł, mocny wintydż... Bardzo ładny 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1183 Napisano 14 Grudnia 2015 Arek,masz rację!Dekiel zajebiaszczy!Jak pustynne rysunkiNazca w Peruwiańskim kraju. Paweł chyba sam po cichaczuw chacie rzeźbił te rysunki,by teraz robić nam wodę z mózgu. Ciekawe, że MITOT to po fińsku"Rowery" może też i rower, gdyż przy odrobinie fantazji można na "blacie" go dostrzec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1184 Napisano 14 Grudnia 2015 Mitot CHWDA (Chwała Wam Dzielni Anglicy) świetny .Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1185 Napisano 14 Grudnia 2015 No Panie Leszku niedowiarku w życiu bym sobie nie pozwolił na takie manewry i pogrywanie na forum Uwierz mi dekiel jest oryginalny - kiedyś ta grawerka musiała być wyraźna i ostra ale pot od nadgarstka zrobił swoje - tak się też dzieje w niektórych Polskich zegarkach z chromowanym deklem - w tym zegarku dekiel jest chromowany Czy mayorowi udało się coś znaleźć na forach zagranicznych w związku z marką MITOT ??? będę wdzięczny bo na obcojęzycznych stronach poruszam się po omacku Kilka zdjęć dekla pod kątami , jak się kliknie na zdjęcie to znacznie się powiększy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1186 Napisano 14 Grudnia 2015 Uwierz mi dekiel jest oryginalny - kiedyś ta grawerka musiała być wyraźna i ostra ale pot od nadgarstka zrobił swoje -Czy mayorowi udało się coś znaleźć na forach zagranicznych w związku z marką MITOT ??? będę wdzięczny bo na obcojęzycznych stronach poruNo tak południowcy znani są ze swojego temperamentu i z tego ,że czasami sami muszą sobie z nim radzić.Dlatego ich nadgarstki się bardzo pocą.,Co do inskrypcji MITOT to niekoniecznie musi to być marka tego zegarka równie dobrze może to być skrót od jakiejś organizacji tak samo jak napis AOPA na tarczy zegarka nie określa jego marki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1187 Napisano 14 Grudnia 2015 Dzięki mayor - kończę poszukiwania bo już zmęczony jestem od wczoraj - kiedyś się przypadkiem coś znajdzie i tak już sporo wiem a co powiem wam w tajemnicy kupiłem go wczoraj i z gościem już wstępnie rozmawiałem czy da się ładnie pochromować ten dekielek a on że nie ma problemu dobrze że nie dałem mu od razu bo bym narobił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1188 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) No i za żart zjechał mnie jak "burego" kota! A to że w podtekściejasno zawarte,iż zegarek cacuśny, to nawet nie gdaknął! Zachłystnął się chybatem nowym nabytkiem. Paweł,ale pochromuj gow takim stanie jak jest, będzie dodatkowa wisienka na tym torcie. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1189 Napisano 14 Grudnia 2015 Żebys wiedział że się zachłysnąłem - szukam i czytam nigdy chyba tyle historii na raz nie przyjąłem od wczoraj rana chodzi do teraz i minutę spieszy a to przecież jakieś 80 lat ma - no i ta grawera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1190 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Co do inskrypcji MITOT to niekoniecznie musi to być marka tego zegarka równie dobrze może to być skrót od jakiejś organizacji tak samo jak napis AOPA na tarczy zegarka nie określa jego marki .Mitot Cesare L. Tallia Uhren, Uhrenteile; Biel, Schweiz; registriert am 25.4.1929 A sam grawerunek niewiele może mieć wspólnego z konkretną sytuacją- może to tylko odzwierciedlenie uczuć właściciela Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #1191 Napisano 14 Grudnia 2015 Też brałem to pod uwagę - nie męczę już tematu coś kiedyś przypadkiem się trafi może a zegarek zostaje bo ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1192 Napisano 14 Grudnia 2015 Paweł Nie tykaj go!!Zostaw jego historie w stanie nienaruszonym! 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #1193 Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) doszedł nowy braciszek do rodziny TISSOT PR 516 COMPAX Lemania873 przy okazji może ma ktoś na zbyciu pierścienie do tego modelu ... Edytowane 17 Grudnia 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1194 Napisano 5 Stycznia 2016 (edytowane) 72c.. I kilka slow ciekawej historii THE NORMANDIE WATCH COMPANY WAS NAMED AFTER THE NORMANDIE OCEAN LINER. THE NAME NORMANDIE ON THE DIAL WITH A SHIPS ANCHOR DEMONSTRATES THIS FACT. THE SS Normandie was an ocean liner built in Saint-Nazaire, France, for the French Line Compagnie Générale Transatlantique. She entered service in 1935 as the largest and fastest passenger ship afloat; she is still the most powerful steam turbo-electric-propelled passenger ship ever built. Her novel design and lavish interiors led many to consider her the greatest of ocean liners. Despite this, she was not a commercial success and relied partly on government subsidy to operate. During service as the flagship of the CGT, she made 139 transatlantic crossings westbound from her home port of Le Havre to New York and one fewer returns. Normandie held the Blue Riband for the fastest transatlantic crossing at several points during her service career, during which the RMS Queen Mary was her main rival. During World War II, after France capitulated to the Germans, the Normandie was seized by US authorities at New York and renamed USS Lafayette. In 1942, the liner caught fire while being converted to a troopship, capsized onto her port side and came to rest on the mud of the Hudson River at Pier 88, the site of the current New York Passenger Ship Terminal. Although salvaged at great expense, restoration was deemed too costly and she was scrapped in October 1946 The first Normandie wrist watches were made in France WITH SWISS MOVEMENTS. Two years after the fall of France, the word "Normandie" for use on watches was registered to a watch company named the Normandie Watch Company, located at 71 Nassau Street, New York City. Their importation code was JXE, which appeared on imported watch movements. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zegarki i Pasja 164 #1195 Napisano 5 Stycznia 2016 doszedł nowy braciszek do rodziny TISSOT PR 516 COMPAX Lemania873 przy okazji może ma ktoś na zbyciu pierścienie do tego modelu ...IMG_0319.JPG Fajna rodzinka Gratuluję ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1196 Napisano 5 Stycznia 2016 Powyższy komentarz miał być z mojego profilu, przeprasza...nie zwróciłem uwagi, że się nie przelogowałem Tym nie mniej napiszę jeszcze raz - świetna rodzinka Tissot! Bardzo mi się podoba - graty! M. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1197 Napisano 5 Stycznia 2016 Taki tam... Duży i stalowy Pozdrawiam, Piękna sztuka Tomek! Bardzo mi się podoba. Świetny design, stalowa koperta (relatywnie duża średnica!), a do tego fajny mechanizm.Gdzieś mi "mignęła" oferta sprzedaży - troszkę się dziwię, że chcesz się z nim rozstać pozdrawiamMaciek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1198 Napisano 5 Stycznia 2016 Tym się rożni kolekcjonerstwo od zbieractwa.,Kolekcjoner co jakiś czas robi przegląd kolekcji i podejmuje decyzje o rozstaniu z niektórymi obiektami.,Trzeba także pamiętać ,że budynki mieszkalne mają określoną wytrzymałość stropów i przez nieodpowiedzialne zbieractwo można doprowadzić do katastrofy budowlanej., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1199 Napisano 5 Stycznia 2016 Tym się rożni kolekcjonerstwo od zbieractwa.,Kolekcjoner co jakiś czas robi przegląd kolekcji i podejmuje decyzje o rozstaniu z niektórymi obiektami.,Trzeba także pamiętać ,że budynki mieszkalne mają określoną wytrzymałość stropów i przez nieodpowiedzialne zbieractwo można doprowadzić do katastrofy budowlanej., W pełni się zgadzam, niestety - z bólem - ale też co jakiś czas rozstaję się z egzemplarzami z mojej kolekcji...taka kolej rzeczy.Wydawało mi się po prostu, że Tomek ma ten egzemplarz dość krótko...stąd moje zdziwienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1200 Napisano 5 Stycznia 2016 72c.. I kilka slow ciekawej historii THE NORMANDIE WATCH COMPANY WAS NAMED AFTER THE NORMANDIE OCEAN LINER. THE NAME NORMANDIE ON THE DIAL WITH A SHIPS ANCHOR DEMONSTRATES THIS FACT. THE SS Normandie was an ocean liner built in Saint-Nazaire, France, for the French Line Compagnie Générale Transatlantique. She entered service in 1935 as the largest and fastest passenger ship afloat; she is still the most powerful steam turbo-electric-propelled passenger ship ever built. Her novel design and lavish interiors led many to consider her the greatest of ocean liners. Despite this, she was not a commercial success and relied partly on government subsidy to operate. During service as the flagship of the CGT, she made 139 transatlantic crossings westbound from her home port of Le Havre to New York and one fewer returns. Normandie held the Blue Riband for the fastest transatlantic crossing at several points during her service career, during which the RMS Queen Mary was her main rival. During World War II, after France capitulated to the Germans, the Normandie was seized by US authorities at New York and renamed USS Lafayette. In 1942, the liner caught fire while being converted to a troopship, capsized onto her port side and came to rest on the mud of the Hudson River at Pier 88, the site of the current New York Passenger Ship Terminal. Although salvaged at great expense, restoration was deemed too costly and she was scrapped in October 1946 The first Normandie wrist watches were made in France WITH SWISS MOVEMENTS. Two years after the fall of France, the word "Normandie" for use on watches was registered to a watch company named the Normandie Watch Company, located at 71 Nassau Street, New York City. Their importation code was JXE, which appeared on imported watch movements.Widzę, że Koledzy przemilczeli ten post. A szkoda, ponieważ to piękny zegarek! Moje gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach