Gość norbie #1476 Napisano 28 Września 2017 Przydałby się temat "Nasze budziki vintage".Enicar bardzo fajny. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1477 Napisano 28 Września 2017 Gratuluję, dzięki aktywności kolegów kolekcjonujących Enicary, mamy naprawdę ucztę w oglądaniu różnorodnych modeli tej marki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar_ns 5 #1478 Napisano 30 Września 2017 Niedawno przegladnalem znowu caly watek i musze napisac ze rewelacyjne macie koledzy zegarki! Maja te chrono vintage niepowtarzalny styl i urok, choc oczywiscie roznia sie od siebie.Jakis czas temu zrodzila sie we mnie mysl "upolowania" jakiegos egzemplarza ale niestety jakos mi sie do tej pory nie udalo. Czasem sie pojawi cos na bazarku ale jakos nie wyszlo... Gdzie szukacie zegarkow? Inne fora, chrono24, gieldy, u zegarmistrzow? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1479 Napisano 30 Września 2017 Tak jak napisałeś, portale aukcyjne, giełdy, bazarki, u zegarmistrzów i bliższa i dalsza rodzina, znajomi. Róży poziom ryzyka, ale nieraz uda się coś ciekawego upolować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1480 Napisano 9 Października 2017 Doczekać się już nie mogę... Dzisiaj przyjechały szkiełka z Filipin Wcześniej przyszła chwila załamania bo podczas przeglądu okazało się, że padł pawl lever with jewel... Nikt nie ma a znalezienie graniczy z cudem... Naszukałem się chyba ze dwa tygodnie no i stał się cud złapałem w Wenezueli Mechanizm po przeglądzie, koperta po tygodniu pracy jak nowa Czekam na majstra, składamy i pozadaję trochę szpanu Tak prezentował się przed tym jak wpadł w moje ręce Ciąg dalszy nastąpi... Aha... Jeszcze nowe sprężyny i pushery jadą z Hiszpanii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1481 Napisano 11 Października 2017 Ciemna i jasna strona mocy. Żeby nie było, że powiększanie się zegarków to dzisiejszy wynalazek. te dwa zegarki dzieli 20 lat.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1482 Napisano 11 Października 2017 Właściwie to suwaki logarytmiczne wymusiły więcej miejsca interesujące egzemplarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1483 Napisano 14 Października 2017 Zrobiona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #1484 Napisano 14 Października 2017 Wyszło bardzo dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1485 Napisano 14 Października 2017 Fajne te wasze Seiko. Tez mam jedno tyle ze helmet taka dziwaczna koperta! Spatz gratuluje uporu i dokończenia dzieła. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1486 Napisano 14 Października 2017 Wyszło bardzo dobrze.Jak z wygodą noszenia. Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1487 Napisano 14 Października 2017 Spatz gratuluje uporu i dokończenia dzieła. Dziękuję! Jak go przygarnąłem to nie wyglądał najciekawiej. Był bardzo brudny ale dzięki temu wigoć nie dotarła do środka i jak widać tarcza jest jak nowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1488 Napisano 14 Października 2017 Dziękuję! Jak go przygarnąłem to nie wyglądał najciekawiej. Był bardzo brudny ale dzięki temu wigoć nie dotarła do środka i jak widać tarcza jest jak nowa Czy masz zdjęcie sprzed "upiększania"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1489 Napisano 14 Października 2017 Jedno, w wątku chronografy vintage jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1490 Napisano 14 Października 2017 Faktycznie jest elegancki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3326 #1491 Napisano 14 Października 2017 Zrobiona Doskonała robota - gratuluję.Widać było spory potencjał w tym zegarku, ale że można zrobić aż takie odświeżanie to nie przypuszczałem. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1492 Napisano 14 Października 2017 Doskonała robota - gratuluję.Widać było spory potencjał w tym zegarku, ale że można zrobić aż takie odświeżanie to nie przypuszczałem. Można, ale kosztowało mnie to sporo czasu a i na tym zdjęciu w zasadzie nic nie widać ale wyszła naprawdę fajnie a była trochę poobijana i były wgnitki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1493 Napisano 14 Października 2017 Ja ..też... ja też.... wprawdzie nie chrono ale też zrobiłem spa Wszystko w oryginale nawet szkło nie wymieniane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1494 Napisano 14 Października 2017 Czad! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1495 Napisano 14 Października 2017 (edytowane) Za gruba gradacja papieru! A tak jest ok. Chodź ja bym go nie polerował! ;)A nie wszystko w oryginale bo był polerowany! A i wyczyściłem za bardzo tarcze i poddałeś za bardzo modyfikacji mechanizm! Edytowane 14 Października 2017 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1496 Napisano 15 Października 2017 Za gruba gradacja papieru! A tak jest ok. Chodź ja bym go nie polerował! ;)A nie wszystko w oryginale bo był polerowany! A i wyczyściłem za bardzo tarcze i poddałeś za bardzo modyfikacji mechanizm! Tarcza nie była nawet dotknięta - jakie modyfikacje mechanizmu? Co Pan.....Panie.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1497 Napisano 15 Października 2017 Tarcza nie była nawet dotknięta - jakie modyfikacje mechanizmu? Co Pan.....Panie....Bo chrono zniknęło! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1498 Napisano 15 Października 2017 Aaaa o to chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #1499 Napisano 15 Października 2017 Bo chrono zniknęło! Jak na wstępie. Za duża gradacja papieru i za mocno docisnął na maszynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #1500 Napisano 15 Października 2017 Jak z wygodą noszenia.Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu TapatalkaCałkiem wygodnie, choć rzadko go zakładam. Trzeba uważać na wysoki profil zegarka aby nim o coś nie zawadzić :-). Tu porównanie rozmiarów: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach