Pit83 26778 #426 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) A to mój nowy nabytek Nos, czy odnawiany? Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4570 #427 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) fajny!Dzięki Nos, czy odnawiany?Nie Nos i nie odnawiany Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26778 #428 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Zapytalem, bo mam podobny, i ani koperta, ani szkiełko juz sie tak nie prezentują jak w Twoim Ale zawsze sobie mówie ze rysy nadają mu charakteru Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Pit83 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4570 #429 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Bardzo ładny ten Twój egzemplarz. Jeżeli chodzi o ryski na szkle to polecam wypolerować, kopertę też można delikatnie jakąś pastą przejechać i będzie jak nowy W moim koperta nie jest super. Na fotce nie widać, ale są już przetarcia złocenia koło koronki. Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26778 #430 Napisano 25 Sierpnia 2018 Jeszcze cieńki jestem w takich sprawach. (To przecież trzeba chyba szkiełko demontować?)Poza tym najwiekszym przeciwieństem jest notoryczny brak czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tunajerzy 0 #431 Napisano 28 Września 2018 Witam Zauroczonych marką.Jeśli można to proszę o informację, czy tarcza jest oryginalna? Przeglądam internety kolejny dzień i nie mogę znaleźć tego modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek81 0 #432 Napisano 18 Listopada 2018 Dzien dobry.Jak poprzednio w temacie Delbany tak i tu proszę o jakieś informacje. Przejrzałem zdjęcia i nie znalazłem identycznego. Albo wskazówki nie te albo koperta inna. Tudzież oznaczenie godzin.Jak i przy Delbanie nie odważę się samemu otwierać dekla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mawis 537 #433 Napisano 19 Listopada 2018 Cześć i czołem! Kolejnego Glassa przygarnałem Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40226 #434 Napisano 18 Grudnia 2018 Składam wniosek o przyjęcie do klubu :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4570 #435 Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Tym razem wpadł okrągły Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Qba. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #436 Napisano 6 Stycznia 2019 Piękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oski124 4 #437 Napisano 14 Stycznia 2019 Mój pierwszy Glashutte. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #438 Napisano 26 Stycznia 2019 Zegarek Rapp z fabryki Kurtza w Memmelsdorf. Pięknie zachowany... Stalowy, zakręcany dekiel i chromowana koperta.Ślady zużycia nikłe. Kurtz przed wojną i w jej trakcie pracował w Glashuette (UROFA), skąd wyjechał na dzień przed słynnymi, fatalnymi w skutkach bombardowaniami, które zniszczyły tamtejsze fabryki zegarków.Czy wiedział, czy po prostu zdążył - nie wiadomo, wiadomo natomiast, ze przeniósł się do amerykańskiej strefy okupacyjnej, gdzie założył fabrykę Uhrenfabrik Kurtz: https://www.glashuetteuhren.de/die-uhrenfabriken/dr-ernst-kurtz-uhrenfabrik/ Mechanizm to Kurtz kal. 25, wersja bez inkabloku.16 kamieniowy mechanizm z fałszywą sekundą centralną, dośc podobny do powojennych produktów GUB, zapewne nieprzypadkowo. Pięknie wykończony, dobrej klasy mechanizm, niestety (pomimo "po przeglądzie") ledwo zipie.Ale to ma akurat drugorzędne znaczenie, moze po prostu potrzebuje spreżyny, bo wszystko wygląda dobrze. Piękny zegarek - perełka w kolekcji 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebastian.wifi 1 #439 Napisano 12 Lutego 2019 Witajcie, a oto prezent otrzymany od dziadka Niestety szkiełko pęknięte, ale pod palcem nie czuć uszkodzenia. Zegarek wydaje się sprawny, ale z powodu braku paka 18 mm oraz rotomatu nie wiem jak długo i dokładnie pracuje. Czy ktoś się orientuje jaki oryginalnie był kolor paska? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cheles 271 #440 Napisano 26 Kwietnia 2019 Składam wniosek o przyjęcie. Wiem dopiero przed renowacją ale koszty ogarnięte, na efekt będę musiał poczekać Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
88y 440 #441 Napisano 17 Czerwca 2019 Moje dwa (z trzech jakie mam) Glasshutte'y 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwia1gb 403 #442 Napisano 3 Lipca 2019 od jakiegos czasu noszę swojego Glashutte i absolutnie nie mogę wyjsc z podziwu, ze chodzi niemal idealnie...od ponad 3 tygodni zrobił ok 40-50 sekund. Jestem w szoku spodziewalam sie kilku minut co namjniej..zegarek oczywiscie był czyszczony, dbam o te cudenka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40226 #443 Napisano 3 Lipca 2019 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
88y 440 #444 Napisano 7 Lipca 2019 Pamiątka po ojcu: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #445 Napisano 14 Lipca 2019 Zapraszamy na spotkanie w mateczniku... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/176937-warsztaty-zegarmistrzowskie-6-2019/ 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
88y 440 #446 Napisano 14 Lipca 2019 Kolejny Glashutte w kolekcji: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #447 Napisano 28 Lipca 2019 Zegarek kupiony na pamiątkę pierwszej wizyty na targu zegarków w Glashuette.Nie miałem piniędzy, wiec trofeum takie se - odrestaurowany (niestety) GUB z lat 50-tych... Plusem dodatnim jest tu działajaca luma, co czyni z GUBa zegarek nadajacy sie do noszenia... Fajny, ciut rzadszy mechanizm opracowany jeszcze przed II WŚ.Wersja 7 kamieniowa, biedna, z wczesnego okresu powojennego, gdy fabryka w Glashuette stawała na nogi po wojnie.Ot, taki suwenirek, mocno przepłacony, ale... na targu w Glashuette jest drogo. Po prostu 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #448 Napisano 29 Lipca 2019 Czasami trzeba przeboleć trochę wyższą cenę ale zdobyć tak ładny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #449 Napisano 29 Lipca 2019 To prawda. Ja chciałem zdobyć ten ale się nie udało.https://allegro.pl/oferta/zegarek-glashutte-spezimatic-26-rubis-full-set-8316305252# 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantari 8 #450 Napisano 2 Sierpnia 2019 Mój pierwszy Glashutte. Już po czyszczeniu i smarowaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach