Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Maurice Lacroix Masterpiece

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie ten IWC byłby idealny gdyby był manualny - genialny jest i tak.

No ja Patka bardzo cenię i lubię ale zegarków które bym wybrał (gdyby mnie było stać) jest w tej stajni mało.

Ten jest jednym z niewielu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ostatnia z opcji która chodzi mi po głowie :)

Co sądzicie? Jak się to ma wg was do np portugalczyka?

post-27475-0-32324900-1331820259.jpg

Uploaded with ImageShack.us

post-27475-0-67896900-1331820260.jpg

post-27475-0-85768100-1331820261.jpg

post-27475-0-03854700-1331820263.jpg

post-27475-0-20846000-1331820264.jpg

post-27475-0-77430700-1331820265.jpg

tgo94.jpg

post-27475-0-26970400-1331820268.jpg

Rozmiar w sam raz na mój nadgarstek - 44mm :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno oryginalny i nietuzinkowy. Mniej popularny niż IWC i przez to pewnie bardziej intrygujący.

Ja mimo to wybrałbym IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja wole GO.jest ekstra!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GO albo IWC 7days

Ciężki temat, jaka różnica w cenie?

Co do PAM vs ML to najpierw PAM a potem można myśleć o ML. Reszta propozycji jest nijaka i mdła

EDIT

Ooo jeszcze Patek i JLC... przeginasz Michał ;)

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, ten Patek odpada, nie moja bajka - nie podchodzi mi. JLC zbyt sportowy - rowniez raczej odpada. Reszta zostaje i będzie brana pod uwage.

Co do cen i różnic, GO około 5500 euro a 7 days okolo 8 koła euro. Oczywiscie są to ceny katalogowe.

EDIT : ML również odpada zamiast niego na bank Monaco calibre 12.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Czy JLC jest bardziej prestiżowe i zasłużone niż Panerai? Tego to akurat nie jestem pewien, raczej ustawiłbym te dwie firmy na jednej półce.

JLC i Panerai na jednej półce ? ;). Prawda jest taka, że pod względem osiągnięć zarówno tych historycznych jak i aktualnych, komplikacji i w ogóle tego wszystkiego co zawiera się w terminie "Haute Horlogerie", to Panerai nie ma żadnego startu do JLC. I to nie jest drobna różnica. To jest przepaść. Polecam Twojej uwadze książkę wydaną nakładem Flammarion o Jaeger-LeCoultre. Przeczytaj, a przekonasz się na czym polega wyjątkowość tej firmy.

Co sądzicie? Jak się to ma wg was do np portugalczyka?

To są zupełnie różne zegarki. Charakteryzuje je odmienny zestaw komplikacji, a co za tym idzie odmienne koncepcje na konstrukcję mechanizmów. IWC jest bardziej praktyczny, (moim zdaniem) ładniejszy, świetnie wykonany, a od momentu gdy producent zwiększył częstotliwość pracy balansu i poprawił regulację, powinien też dać satysfakcjonującą jakość pomiaru czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Mariusz za info. Zaległości co do JLC napewno nadrobie jak tylko zgromadze odpowiednie materiały. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Dzięki Mariusz za info. Zaległości co do JLC napewno nadrobie jak tylko zgromadze odpowiednie materiały. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Nie ma sprawy. Może mnie z Forum nie wyrzucą jak zapodam link komercyjny. Ale na przykład tutaj moża kupić tę książkę o której pisałem.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GO swietny i w dodatku tanszy od IWC.....iwc trudno coś zarzucić ale w tej walce wygrywa GO :) ....Piękny no i nie tak oklepany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na "sucho" to wolałbym tradycyjną drogę czyli IWC, ale zapewne zadecydował by test na żywo.

Co do JLC - jestem świeżak w zegarkach ale jak dla mnie JLC potem długo długo nic i pojawia się IWC, Panerai...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę,że tym GO zamykasz temat ;)

Mam ogromny sentyment do tej manufaktury...ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że ten GO jest naprawdę poważnym graczem, ciekaw jestem jak się prezentuje na żywo. Choć znając tą manufakture to pewnie nie można mu nic zarzucić, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć ten zegarek na żywo.

Będę wybierał między Panerai 320, IWC 7 days a tym właśnie Glashutte. Nie bez szans jest również wspominany wcześniej Inżynier. Ciężki będzie to wybór...

Najpierw jednak chce zrealizować dwa inne zegarki które mi się bardzo podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaeger-LeCoultre.jpg

A tego widziałeś? Czy za mały? (40mm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem.

Jak na typowy "garnitur" nie jest za mały, ale tego typu zegarek będę realizował w przyszłości. Zresztą nie często ubieram garnitur tak więc siłą rzeczy nie jest to pozycja obowiązkowa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tych zegarkach się dość sporo naczytałem, jak i również widziałem mnóstwo zdjęć w sieci. Fakt, że oryginalne, inne niż wszystkie... Nawet mi się podobają, ale jednak w tej cenie mam na uwadze inne zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.