Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Maurice Lacroix Masterpiece

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczcie jeszcze tego :)

http://allegro.pl/maurice-lacroix-masterpiece-le-chronographe-okazja-i1455208712.html

Masterpiece wygląda na zegar z wysokiej półki. Myślę że wersje stalowe w cenie do 5000eur są propozycją jak najbardziej do rozważania.

A jeżeli chodzi o porównanie z Panerai - kolekcja zegarków tej klasy jest nie kompletna bez Pama. To jest "must have" i już. Nieważne który. Pam ma klasę, jest oryginalny i niepowtarzalny. Dopiero później bym myślał o takich wynalazkach jak te MLe.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, to ostatni mój wpis w tym temacie :) carlito1 kibicuję Ci zakup tego ML, imo za***iście fajnie jakby ktoś go tu posiadał. A później i tak przecież kupisz PAMa :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli chodzi o porównanie z Panerai - kolekcja zegarków tej klasy jest nie kompletna bez Pama. To jest "must have" i już. Nieważne który. Pam ma klasę, jest oryginalny i niepowtarzalny. Dopiero później bym myślał o takich wynalazkach jak te MLe.

Słusznie. Miaciek, jest to drugi z kolei temat w którym mi rzeczowo podpowiadasz - dzięki.

Dobra, to ostatni mój wpis w tym temacie :) carlito1 kibicuję Ci zakup tego ML, imo za***iście fajnie jakby ktoś go tu posiadał. A później i tak przecież kupisz PAMa :)

Sąsiedzie, prócz tego MLa tak jak zresztą wcześniej wspomniałem mam na uwadze jeszcze inne opcje :)

Najpierw jednak napewno Monaco Calibre 12.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) michał ....ty itak bedziesz miał "wszystko"...bierz go moim zdaniem warto.nikt go nie ma? zainteresowałeś się nim- czyli ci sie podoba....BIERZESZ!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby mnie było stać nie miałbym nic przeciwko, ze to ML bo firma choć młodsza i z mniejszymi tradycjami to prezentuje solidna filozofię i wyroby ma ciekawe. Kierowałbym się tutaj czy naprawde mi sie podoba i czy nie jest to chwilowe i czy taki wydatek nie będzie dla mnie dłuższą blokadą przed następnymi zakupami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainteresowałeś się nim- czyli ci sie podoba....BIERZESZ!!!!

Wiesz Pawle iloma zegarkami jestem zainteresowany? Szkoda gadać :)

Niestety wszystkiego mieć nie można dlatego wciąż szukam alternatywy dla pama.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Pam jest na tyle jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny, że nie ma dla niego alternatywy :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno sie Tomku z tym co napisałeś nie zgodzić. Czasami mam wrażenie, że na siłe chce zastąpić coś co naprawde mi się podoba. Z drugiej zaś strony nie jest to nic złego, że wciąż szukamy alternatyw...

Będę musiał wszystko jeszcze na spokojnie przemyśleć - mam czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl że jak go (ML) pomierzysz i 'obfocisz' na te swoje paseczki, to będziesz sławny na CAŁY ŚWIAT chociażby przez Google Images, fora, wywiady miały być itp. :) Prawda jest taka że u nas PAM to rzadkość na ulicy, ale w różnych przebraniach to online taka normalka. Choćby nie wiem jak wymyślnych. Zapomniałem że miałem się już nie wpisywać, no ale też miałem kibicować :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sąsiedzie, nie kupuje przecież zegarka dla kogoś tam tylko dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal, mialem kiedys Pontosa Reserve de Marche i uwazam, ze ML to wspaniale wykonane zegarki. Ten co go pokazujesz to arcydzielo - ale zdecydowanie dla koneserow tej marki i tego stylu. Kazdy z tego forum kupi za to Pama, Omega lub cos z tego kalibru. Ja rowniez. Zatem wydanie 4K Eur za taki zegarek jest uzasadnione - ale nie dla wiekszosci forumowiczow. No chyba, ze masz juz wszystkie Pamy, Omegi i wtedy moze to byc ciekawe uzupelnienie kolekcji (ale dla kolekcjonerow znowu ML nie jest marka do kolekcjonowania :).

Moja zona uwielbia ML. Ja bym kupil cos innego.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, masz racje, że to świetne zegarki. Również przecież mam Pontosa z którego jestem bardzo zadowolony i jest to jeden z moich ulubionych zegarków.

Kiedyś miałem podobny dylemat kiedy kupowałem Certine Valgranges... No bo co za głupek by kupił zegarek Certiny za ponad 6 koła zł? Ci powiem, że do dzisiaj nie żałuje tej decyzji ! Wciąż mi sie nie znudziała i bardzo lubie ją zakładać, jest to super wykonany zegarek o rewelacyjnym wyglądzie. Mimo, że w tej cenie mogłem mieć jakiegoś Taga czy Omege. Podobnie również jest w przypadku Seiko Marinemastera czy wspominanego już Grand Seiko - każdemu się te zegarki podobają, każdy wzdycha na ich punkcie ale tak naprawde nikt ich nie kupuje bo w tej cenie wolą kupić coś bardziej prestiżowego. Wciąż zadaje sobie pytanie jakie ma to uzasadnienie i czy takie myślenie jest słuszne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, masz racje, że to świetne zegarki. Również przecież mam Pontosa z którego jestem bardzo zadowolony i jest to jeden z moich ulubionych zegarków.

Kiedyś miałem podobny dylemat kiedy kupowałem Certine Valgranges... No bo co za głupek by kupił zegarek Certiny za ponad 6 koła zł? Ci powiem, że do dzisiaj nie żałuje tej decyzji ! Wciąż mi sie nie znudziała i bardzo lubie ją zakładać, jest to super wykonany zegarek o rewelacyjnym wyglądzie. Mimo, że w tej cenie mogłem mieć jakiegoś Taga czy Omege. Podobnie również jest w przypadku Seiko Marinemastera czy wspominanego już Grand Seiko - każdemu się te zegarki podobają, każdy wzdycha na ich punkcie ale tak naprawde nikt ich nie kupuje bo w tej cenie wolą kupić coś bardziej prestiżowego. Wciąż zadaje sobie pytanie jakie ma to uzasadnienie i czy takie myślenie jest słuszne?

Bo prawie wszyscy kupują zegarki nie dla siebie, ale dla szpanu, więc stwierdzenie "Ja mam Seiko" jest równoznaczne z odopowiedzią "A ja mam Casio" i po konwersacji. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina wykonuje jakościowy/marketingowy skok do przodu, natomiast ML startuje z dobrego poziomu, potem rozmienia się na wszystko co daje się sprzedać. Księgowi są zadowoleni, mnie się nie podoba - nie kupuję tej filozofii.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filozofia filozofią, ale obiektywna prawda jest taka, że zegarki mają świetne, te z wyższych segmentów oczywiście, czego przykładem zegar, nad którym tu rozprawiamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę kupić ten zegarek za około 3700 euro. Nówke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem Tomek :)

Dokładam pare euro i mam wymarzoną 320stke.

Mam do was jeszcze jedno pytanko o jeszcze jeden zegarek... Wróce ze spacerku to napisze o jaki zegar mi chodzi. Wkleje też filmek i wrzuce pare fotek. Z góry dziękuje za pomoc, rady i sugestie.

Pozdrawiam, Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem Tomek :)

Dokładam pare euro i mam wymarzoną 320stke.

Tak jak już pisałem wcześniej - przy wyborze 320 vs ten ML nie zastanawiałbym się nawet 5 sekund. Mimo wszystkich zalet ML wziąłbym Pama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-58837000-1331818846.jpg<

post-27475-0-83970700-1331818839.png

post-27475-0-01524300-1331818841.jpg

post-27475-0-81844100-1331818843.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten inżynier jest genialny.

Kompletny zegarek. Nie mam uwag :)...wart swoich pieniędzy.

Poluję na Seiko SARBA w podobnej stylistyce tyle że Sarb malutki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanicznie i jakościowo super. Stylistycznie jest poprawny i oklepany. Taki trochę nijaki. W tłumie Twoich zegarków myślę, że szybko by zginął i poszedł w zapomnienie. Znudził się. Jedyne co by Cię w nim pociągało po pewnym czasie to, to czego nie widać i nie da się zmierzyć - prestiż/marka.

Cena za MLa super, warto kupić...oczywiście zaraz po Pamie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanicznie i jakościowo super. Stylistycznie jest poprawny i oklepany. Taki trochę nijaki. W tłumie Twoich zegarków myślę, że szybko by zginął i poszedł w zapomnienie. Znudził się. Jedyne co by Cię w nim pociągało po pewnym czasie to, to czego nie widać i nie da się zmierzyć - prestiż/marka.

Cena za MLa super, warto kupić...oczywiście zaraz po Pamie :)

A właśnie że się mylisz! :) ....zegarki o tak klasycznej zachowawczej stylistyce zawsze będą się podobały i nigdy się nie znudzą. Natomiast Michał ma już w kolekcji pełno zegarków bardzo konkretnych i specyficznych zdecydowanie wyróżniających się i brakuje mu takiego klasyka. Zegarki udziwnione....z jakimiś kolorowymi elementami szybko dają się opatrzeć.....podobnie jak zegarki z kopertami prostokątnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już w tym momencie nie nadążam co Michał ma w swojej kolekcji :)

To fakt, klasyka jest wieczna. I jak dobrze pamiętam Michał chyba ze 2 klasyki o prostej stylistyce już ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC fajny :) a ten ML dla mnie taki sobie.powiem szczerze ze wolabym IWC-ka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.