Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Maurice Lacroix Masterpiece

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem Michał i tak nie uciekniesz od 320, no chyba, że zegarki, o których mowa w ostatnich postach rozważasz oprócz 320, a nie jako alternatywę dla niej.

To zupełnie inne style.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z GP się zapoznałem dość wnikliwie już jakiś czas temu, ale nie miałem okazji widzieć żadnego z tych zegarków na żywo. Co do mojej kolekcji to nie sądze, że buduje ją wg jakiegoś tam klucza tylko kupuje to co mi sie podoba. Choć teraz rozsądek podpowiada, że wypadałoby mieć też jakiś porządny, elegancki zegarek na np wieczorowe wyjścia z małżonką na kolacje. Chciałbym też żeby był to zegarek z jasną tarczą bo takich zegarków mam mało, a przecież też mi się podobają. Co do portugalczyka to masz racje, ale po tym jak sie z tym zegarkiem "przespacerowałem" to tak jakoś sie poprostu polubiliśmy, więc ewentualnie mógłbym potraktować mechanizm w tym zegarku, że tak powiem wyjatkowo ;)

Co do 320 to ustaliłem sobie, że będzie to mój prezent urodzinowy - mam jeszcze pare miesiączków czasu.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, 320 będzie mimo tych zegarków które rozważam gdyż najprawdopodobniej zrezygnuje z Deepsea. Początkowo moim planem na ten rok miał być miedzy innymi 320 i Deepsea, ale niestety nie moge znieść w rolku tej bransolety ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki: Junghans Max Bill chrono? Elegancki i prosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny klasyk, jakbyś pogrzebał w starszych tematach to byś zauwazył, że się nim dosc wnikliwie interesowałem. Zresztą wciąż mi się podoba, ale szukam czegoś z wyższej półeczki. Mimo wszystko bardzo dziękuje za zainteresowanie jak i za propozycje. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-56665300-1331819725.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

PANERAI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLC...bez dwóch zdań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal,

Jesli decydujesz sie na ML-a, to ten z glownego watku kup sobie u Sabiny Riske. Kupilem kilka zegarkow od niej i zawsze bylo cacy. Nie dasz wiecej niz 3K Eur za nowke na gwarancji - wysle Ci linka na prv.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, dzieki :D

JLC...bez dwóch zdań.

Czy to co napisałeś jest spowodowane tym, że nie lubisz Panerai czy ma to inne uzasadnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh a ja moge dostac tez tego linka?please :D pretty please :D

a btw to JLC.Michal bier JLC i nawet sie nie zastanawiaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma też Pontosy to także bym prosił o link. Niezły ten JLC.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja napisze subiektywnie ale prosto z serca - brałbym JLC z tej stawki, dla mnie ta firma to znacznie więcej niż Panerai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy z Riske jest tak, ze nie wysyla do PL i jak sie okazalo do IRL takze... Powody sa ciekawe, ale to temat na inny topic.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może uzasadnić dlaczego JLC a nie Panerai? Czy poprostu są to powody czysto estetyczne rodzaju : bo ja wole JLC gdyż jest ładniejszy, bardziej sportowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten model JLC mi sie nie podoba...koronka masakryczna...indeksy owszem sportowe ale mało subtelne...zegarek wygląda zbyt ''modowo'' jak ja to okreslam :D Jak bym chcial zegarek w podobnej mocno sportowej stylistyce to bym poszukal citizena za ułamek ceny. Inne modele JLC do przemyslenia ....chociaz nie ejstem fanem tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Marcin za opinie. Gdyby ktoś chciał coś od siebie dodać byłbym wdzięczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito - nie kryje mojej sympatii do JLC, ale obiektywnie (na podstawie przeglądanych książek i artykułów) odnoszę wrażenie, że JLC jest bardziej prestiżowe i zasłużone niż Panerai. Z wymienionych tutaj marek brałbym JLC ale nie ten model który wkleiłeś bo on też mi się nie podoba.

Ja jestem zakochany w Master Memovox

post-33975-0-08824800-1331820132.jpg

Dla mnie elegancki i ze sportową nutą. 40mm co prawda ale dwie koronki powiększają go optycznie.

Natomiast jak czytam twoje wypowiedzi to mam wrażenie, ze Ty chcesz Pama i predzej czy później pewnie go kupisz. Nadgarstek masz duży i Pam ogólnie do ciebie pasuje i jeśli to obowiązkowy punkt w twojej kolekcji to ja pwenie bym go kupił na twoim miejscu a inne marki odłożył do czasu aż nie będę pewny który zegar wybrać.

Ja tak na to patrzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, na początek bardzo Ci dziękuje za zabranie głosu. Czy JLC jest bardziej prestiżowe i zasłużone niż Panerai? Tego to akurat nie jestem pewien, raczej ustawiłbym te dwie firmy na jednej półce.

Ten JLC którego wkleiłeś jest ładny, ale nie dla mnie - nie potrzebny mi tego typu zegarek.

Co do Panerai to masz racje, pewnie w koncu go kupie bo faktycznie chodzi za mną ten zegarek od dłuższego już czasu. W każdym razie na BARDZO silnego konkurenta wyrasta ten portugalczyk :

post-27475-0-24990300-1331820143.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Mam ten komfort, że z zakupem mi sie nie śpieszy i wciąż moge przebierać :)

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

portugueseresized02.jpg

TO NAJLEPSZY WYBÓR CARLITO ! :)

jak nie będzie innych priorytetów, to zagości u mnie na stałe.

post-29832-0-06868800-1331820169.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito - No to skoro już wstawiłeś tego portugalczyka to na moją subiektywność nie licz bo to dla mnie obecnie jest nr. jeden na liście wymarzonych zegarków :)

Tylko ja wolałbym z białą tarczą, wersje ze złotymi lub niebieskimi indeksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze chodzilo o obiektywnosc??? :)

ja wole JLC od Panerai bo uwazam ich za lepsza firme.po za tym nie za bardzo lubie stylu Panerai.

a co do IWC to uwazam ze przereklamowany.na zywo czy na zdjeciach malo interesujacy jak dla mnie.to juz chyba wolalbym Panerai :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz czas to pomyślałem to takim czymś:

post-33975-0-33569000-1331820194.jpg

tak na ostro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będę miał ciężki orzech do zgryzienia :)

Zobaczcie tutaj :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, czytasz w moich myślach czy jak? :)

Jak nie lubie patka tak własnie sobie gromadze materiały na temat tego zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.