Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Lechu ja juz chyba też :)

Chyba, że pojawi się coś jeszcze :)

Mariuszu, a ja już standardowo poproszę o pokolorowanie na niebiesko bezela od znacznika na 12 do 3 :)

Ja się wciąż waham...ale mniej więcej już wiem :) Poziom jest bardzo wysoki i to cieszy. Ostatecznie zobaczymy co zostanie u wszystkich wystawione do głosowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, Mariuszu! Okienko daty prosi sie o powiekszenie. Tez myslalem o zrobieniu wersji seawolfa na niebiesko, ale taka wersja wymaga ekperymentow z dobraniem odcieni blekitu-granatu dla roznych stref tarczy i zgrania calosci z nakladanymi metalowymi elementami. Bezel diverski wymaga dopracowania. Mozliwe takze zastosowanie bezela z wkladkami ceramicznymi lub ze szklem szafirowym. Uwazam, ze w seawolfie jest najwiekszy potencjal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirku może się skusisz :) Marine masz, Pilota chrono też, divera...chyba nie widziałem u Ciebie :)

Mirek ma przecież jeszcze Omege, chyba że się coś zmieniło?

I jeszcze Sumo, czyli 2 divery. Niestety nie skuszę się :)

Na razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urozmaicony bezel:

ILXQN.png

Na deklu żółw lub mapa wędrówki tego gatunku (Leatherback sea turtle), GMT nieźle pasuje do żółwia wędrownego :)

Tu piękny film o wędrówce żółwia morskiego:

Link

5U4ZH.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urozmaicony bezel:

ILXQN.png

Na deklu żółw lub mapa wędrówki tego gatunku (Leatherback sea turtle), GMT nieźle pasuje do żółwia wędrownego :)

Lume-świetny pomysł i bardzo fajna idea. Projekt też super!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny ten projekcik, szczególnie ten żółwik na 12 :)

Może by go jakoś rozweselić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urozmaicony bezel:

ILXQN.png

Dla mnie super!!! Chociaż też byłbym za tym aby troszkę go rozweselić. Powiększyłbym też okienko daty, ale to może wina tego, że ja jestem ślepy i zawsze muszę się wpatrywać aby odczytać cyferkę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume, w ramach rozweselania zrób mu pomarańczowego minutowego ploronguera.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ILXQN.png

Dla mnie niekwestionowany numer 1! Kilka kosmetycznych zmian i będzie rewelacja.

Czyli: zmieniłbym wskazówkę GMT, ta nie do konca mi pasuje, zrób tez obramówki do wskazówek, teraz wyglądają grubaśnie :) i jeszcze inna czcionka na bezelu i jest pięknie.

A żółwik na 12 rzeczywiście kapitalny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie ten projekt jest miazga :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy ogień czcionki :):

O8vze.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - fajny ale czcionka 15 i 45 w ogóle nie pasuje do reszty czcionek - bardzo się to rzuca :D ale ogólnie bardzo fajny :)

Mariuszu, a ja już standardowo poproszę o pokolorowanie na niebiesko bezela od znacznika na 12 do 3 :)

A który bezel - nowy czy stary? :D i czy robimy Seawolfa "na staro" czyli tak jak był z szarym ringiem czy z niebieskim? :) Osobiście chyba spróbowałbym dać stary bezel do niebieskiego... hmmm jak to widzicie? :)

Dzieki, Mariuszu! Okienko daty prosi sie o powiekszenie.

Raczej nie robiłbym większej daty - raz że nie będzie to za dobrze wyglądać dwa że trzeba pamiętać że pierścień z numerami ma ograniczoną średnicę i dlatego Steinhart nie dawał na pewno większego po prostu większe okienko daty nie będzie się wiązało z większą cyfrą czyli będzie gorzej :) a zwiększanie cyferek poskutkuje powiększeniem średnicy pierścienia żeby się to zmieściło a nie możemy go powiększyć z wiadomych względów :)

Mozliwe takze zastosowanie bezela z wkladkami ceramicznymi lub ze szklem szafirowym. Uwazam, ze w seawolfie jest najwiekszy potencjal.

Wkładki ceramiczne odpadają - to musi być mega świetnie zrobione - inaczej będzie tak jak z Lonżinem Tik Taka gdzie ceramika zaczęła odpadać od patrzenia - jednak jeśli taka firma nie dała sobie rady to bałbym się takie coś u nas stosować - co do szkła to też jestem sceptyczny czy to by dobrze wyglądało - kto wie :) nie wiem co prawda jak to ładnie zwizualizować ale pomyślę - w końcu skoro do głosowania jest jeszcze tydzień to jest kiedy pokombinować (jednak tak jak uprzedzałem moja aktywność internetowa podczas tego weekendu jest mocno ograniczona )

EDIT

Wrzucam starszą wersję + niebieski

post-19315-0-24775500-1331824744.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume, fajny ten projekt. Jednak mimo wszystko chyba jednak jeśli jakies napisy to na dekiel. Gryza mi się na bezelu. Za to żółwik jest taką wisienką na torcie.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Raczej nie robiłbym większej daty - raz że nie będzie to za dobrze wyglądać dwa że trzeba pamiętać że pierścień z numerami ma ograniczoną średnicę i dlatego Steinhart nie dawał na pewno większego po prostu większe okienko daty nie będzie się wiązało z większą cyfrą czyli będzie gorzej :D a zwiększanie cyferek poskutkuje powiększeniem średnicy pierścienia żeby się to zmieściło a nie możemy go powiększyć z wiadomych względów :)

Wkładki ceramiczne odpadają - to musi być mega świetnie zrobione - inaczej będzie tak jak z Lonżinem Tik Taka gdzie ceramika zaczęła odpadać od patrzenia - jednak jeśli taka firma nie dała sobie rady to bałbym się takie coś u nas stosować - co do szkła to też jestem sceptyczny czy to by dobrze wyglądało - kto wie :) nie wiem co prawda jak to ładnie zwizualizować ale pomyślę - w końcu skoro do głosowania jest jeszcze tydzień to jest kiedy pokombinować (jednak tak jak uprzedzałem moja aktywność internetowa podczas tego weekendu jest mocno ograniczona )

EDIT

Wrzucam starszą wersję + niebieski

post-31659-0-93314100-1331824812.jpg

Chodzi mnie o wycentrowanie okienka daty wobec pierścienia na którym są koraliki indeksów. Ciut zaciasnij ten pierścień.Można pobawić się średnicą różnych stref tarczy, rozmiarami indeksów i nasyceniem odcieni błękitu i szarości dla obydwu wersji. Sądzę że całkiem pokryty ceramiką lub szkłem szafirowym bezel przyczyni się do trwałości zegarka i mniej będzie się rysował. Nowe technologii już dostępne Steinhartowi. Gunter poleca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume, fajny ten projekt. Jednak mimo wszystko chyba jednak jeśli jakies napisy to na dekiel. Gryza mi się na bezelu. Za to żółwik jest taką wisienką na torcie.

również jestem tego zdania.

czcionki 45 i 15 ciągle nie te.

fajnie by było (jak już wspomniano wcześniej) zmienić gmt i wskazówki może takie jak w Plongeuerze (kolor) - albo takie jak u Mariusza

żółwik wymiata !!! bezdyskusyjnie.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam do gry hrhr :]

Pancernik

DREAD.jpg

Kolor lumy pozostaje do dyskusji, tarcza typu kanapka :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie wiedziałem o co chodzi z tym Plonguer. Ale zdaje się znalazłem:

207shbkm082a_150.gif

uu4qa.png

Napisy na bezlu może nieortodoksyjne, ale jak ma być tool watch...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume super

według mnie to najlepszy projekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - GMT wreszcie taka jak powinna byc, natomiast minutowa i godzinowa nie tworzą całości - albo obramowka w obu albo w żadnej. No i ten pomarancz jakos mi tez nie pasuje, zółć na GMT juz zdecydowanie lepsza. Bezel juz tez dużo lepiej ale chyba sa dużo tych napisów, Limited Edition Leatherback moze byc na dekielku, natomiast nazwę (czyli Leatherback) mozna wrzucić dyskretnie na tarcze. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinowa niby ma białą obwódkę. Jak przeglądałem wskazówki typu plongeur to taki komplet często się pojawiał, np.:

DSCN1391.jpg

Próbowałem też jaskrawą niebieską, wszystkie żółte to chyba nie?

Przy wszystkich napisach się nie upieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume,bardzo fajny projekt,

napisy na bezelu,co prawda nie są złe,ale bez nich jakoś szlachetniej,

no..i chyba 30 atm a nie 300 :D ,jeśli już..

w jakiej technologii wyobrażasz sobie wykonanie tej skorupy na tarczy? bo ona chyba powinna być 3D ,że się tak wyrażę..

Ciekawe jak realnie byłoby z wykonaniem?

generalnie miło się wreszcie patrzy na te projekty..wreszcie udało się wskoczyć na nieco wyższą półkę.. gratulacje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakiej technologii wyobrażasz sobie wykonanie tej skorupy na tarczy? bo ona chyba powinna być 3D ,że się tak wyrażę..

Ciekawe jak realnie byłoby z wykonaniem?

Bazowy rysunek środka tarczy jest dość prosty:

5t5JU.jpg

Tylko żeby go jakoś uwypuklić/wytłoczyć. Można bardziej grafiką albo można bardziej jakąś techniką 3D.

W rosyjskim projekcie mają te wypukłe fale, podobna sprawa.

Belki pomiędzy indeksami mogłyby być nakładane (albo ostatecznie płaska grafika).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Środek tarczy jest świetny, rzeczywiście kapitalnie odwzorowuje naszego żółwika leatherback'a :D Jeżeli w Napoleonie udało się zrobić wypukłe fale to u nas również nie powinno być problemu.

Lume - czy myślałeś o tym, żeby indeksy zmienić tak, żeby wyglądały troszeczkę jak obrys żółwika? Coś jak poniżej (zdaje się ktoś wcześniej już proponował podobne indeksy):

index-turtleback.JPG

Myślę, że to dałoby nam jeszcze większą spójnośc całego projektu :)

Kolor wskazówek do dogadania, choć nie byłbym zwolennikiem trzech kolorów, wystarczy jak GMT będzie inna (żółty bardzo fajny). No i może sekundnik zrobimy czerwony (zawsze fajnie wygląda na niebieskim tle)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy ogień czcionki :D:

O8vze.png

Świetny pomysł. Tarcza rewelacyjna (tylko żeby była szansa na jej realizacje). Napisy na bezelu mi pasują.

Tylko nad wskazówkami bym popracował (szczeg. minutową i godzinową). Może takie jak zaproponował kolega DMN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.