Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda zachodu z ankietą - przecież pudło jest obłędne - nijak się ma do niego ta saszetka:-)

Mi nie daje spokoju kolor wskazówek - jak myślisz, zamienią mi kolory sekundowej i GMT na zamówienie?

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek - nie żartuj nawet, przecież wiesz ile kosztuje wyprodukowanie jednej wskazówki. Gunter nie zleci wyprodukowania jednej czy dwóch wskazówek, głupio by mi było nawet o to pytać. To łączy się z projektem (nasadzane są na inną oś), wybarwieniem, itp. IMO nie ma takiej opcji i max czego możemy się spodziewać to dla chętnych, do montażu na własną rękę, kompletu godzinowa + minutowa od 1000-metrowca.

A ankieta dot. pudła to chyba tylko tak dla rekreacji, bo widzę że jesteśmy jednomyślni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spinner limitka to limitka :)

ale specjalnie dla Ciebie jak juz zegarki będą na miejscu, poprosze o to Guntera :)

Wtedy poruszymy również temat klasycznych wskazówek. Wydaję mi się, że zegarki składane są u nich namiejscu, więc pewne mody będą pewnie możliwe, ale zostawmy to już na potem, ok ?

Pamiętam, że jak ogarniałem zakup wspólny to modyfikacje nie stanowiły w zasadzie żadnego problemu :)

Jak wszystko pójdzie sprawnie, to może jakąś dobrą polską flaszkę Gunterowi i kwiaty dla Ani sprawimy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie- najpierw ogarnijmy limitkę, bo po drodze pewnie jeszcze niejedno wyjdzie, a kwestie ew. modów i dokupowania wskazówek zostawmy na koniec, pod domknięciu produkcji, itd.

A w sprawie podziękowania to super pomysł. Obgadamy to na PM Łukaszu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda zachodu z ankietą - przecież pudło jest obłędne - nijak się ma do niego ta saszetka:-)

+1

A poza tym prokekt lumy jest też obłędny ;)

A jeśli chodzi o podziękowania to rownież świetny pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do podziekowań cosik na sciane by trzeba dołaczyc - w sensie ramki z oficjalnym podziekowaniem np?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, Lechu, na szczescie ,,Wojtek nie żartuj,, było do Spinerosa, a nie do mnie, ufff,

ale ja tez kce oczoje%@&ne wskazówki w jakimś kosmicznym kolorze, to z imiennikiem Spinerkiem bedzie nas 2!

to juz chyba Gunter spoko wykona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O własnie - dwoch to nie jeden ;) Ciekawe jakby podeszły te z 100ATM...;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można by zebrać fotki, jak już będziemy mieli zegarki, zrobić jakiś ładny kolaż, wydrukować w większym formacie, nanieść dedykację, plus Steinhartowoe, etc i im wysłać tki plakat, może się ucieszą z możliwości zawieszenia w biurze, recepcji itd? ;)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że wszystko idzie bardzo szybko.

Projekt lumy jest super, dlatego ja biorę 2 szt. Jeden w stali i jeden DLC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisy ruszą, jak tylko otrzymamy rendery produkcyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1

A poza tym prokekt lumy jest też obłędny ;)

A jeśli chodzi o podziękowania to rownież świetny pomysł.

też +1 (pudła też dotyczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos lumy to poniżej inspiracja

OMEGA%2BSeamaster%2BPlanet%2BOcean%2B45.5mm%2BTitanium%2B02.jpg

Myślę, że nasza luma wyszła bardzo efektownie i przy tym jest bardzo praktyczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu coś się ruszyło ;)

Cena na odpowiednim poziomie. Pozostaje czekać tylko na zapisy ;)

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nas Wojtków trzech ;)

ale w temacie wskazówek póki co się nie zapisuję ;)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie Wojtkowie ;) Nie chcę żebyście źle zrozumieli- po prostu limitacja to limitacja, modowanie zostawmy na późnie, bo piętrzy to niepotrzebnie problemy w końcowej fazie projektu.

Ze wskazówkami będzie tak jak pisałem na poprzedniej stronie - zapytamy czy poza limitką będzie można kupić wskazówki z innego modelu (300m lub 1000m). Nie wiem jak sprawa z ich montażem, ale w moim odczuciu limitacja to limitacja - elementy zostały zatwierdzone, projekt jest integralny i nie ma co przy nim mieszać, chyba że już przy zegarku który mamy na własność, wtedy wolna ręka ;) Oczywiście zobowiązuję się pociągnąć również temat zakupu kompletu innych wskazówek (ale seryjnych, już bez projektowania, itd.) tak żeby każdy nieusatysfakcjonowany "standardowymi" mógł je sobie wrzucić ;) Domknijmy proszę na razie kwestie związane z najważniejszymi etapami czyli zapisy, pobranie kodów, przedpłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie Wojtkowie :) Nie chcę żebyście źle zrozumieli- po prostu limitacja to limitacja, modowanie zostawmy na późnie, bo piętrzy to niepotrzebnie problemy w końcowej fazie projektu.

Ze wskazówkami będzie tak jak pisałem na poprzedniej stronie - zapytamy czy poza limitką będzie można kupić wskazówki z innego modelu (300m lub 1000m). Nie wiem jak sprawa z ich montażem, ale w moim odczuciu limitacja to limitacja - elementy zostały zatwierdzone, projekt jest integralny i nie ma co przy nim mieszać, chyba że już przy zegarku który mamy na własność, wtedy wolna ręka :) Oczywiście zobowiązuję się pociągnąć również temat zakupu kompletu innych wskazówek (ale seryjnych, już bez projektowania, itd.) tak żeby każdy nieusatysfakcjonowany "standardowymi" mógł je sobie wrzucić :) Domknijmy proszę na razie kwestie związane z najważniejszymi etapami czyli zapisy, pobranie kodów, przedpłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ok, ja wszystko rozumiem, ze nie ma sensu zamieszania robic i kazac komus wkladac, aha -do nr 22 wskazówki od 300m godzinowa, ale minutowa od 1000m i w dodatku w innym kolorze.... :)

wolałbym tylko, gdyby sie udalo dokupic wskazówki, zeby steinhart w juz zaplaconym zegarku cos zmienil niz samemu z uwagi na gwarancje, ale to temat na pozniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie wyglądać sprawa z zapisami na zegarek? Będzie ich wyprodukowanych tyle ile zapisze się osób? Bo wyżej przeczytałem, że ma być ok. 50. I np. jak bym chciał się zdecydować na niego później, to będzie taka możliwość jeszcze?

P.S. Co to za Omega PO?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarków będzie tylko 50 szt. Zapisy rozpoczną się jak tylko otrzymamy rendery wersji produkcyjnej od Guntera.

Myślę, że od razu nie pójdzie 50 szt., więc są szanse na późniejszy zakup. Oczywiście pierwszeństwo mają forumowicze, którzy udzielali się przy realizacji projektu. Obecnie, patrząc na głosy oddane w temacie opakowania limitki, szacuję, że już spokojnie rozejdzie się około 30 - 35 szt. w pierwszym zamówieniu.

Ja biorę 2, dla mnie i kolegi, paru forumowiczów wiem, że również min. 2 :)

Jeśli popyt będzie zbyt duży, trzeba będzie rozważyć ograniczenia ilościowe na jedną osobę :) lub zwiększenie liczby sztuk np. do 60 - 70 po połowie w DLC i Stali :)

Lechu myślę, że wraz z zapisami będziemy od razu przyjmować zapis na numer. Co myślisz ?

Omega to nowa PO na rok 2011 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, bo już widzę, że niektórzy próbują sobie numery rezerwować. Zróbmy proszę to uczciwie i w swoim czasie...

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zapisy od razu na numer :)

Ostatnio zauwazylem spory wzrost zainteresowania tematem co oczywiscie bylo do przewidzenia :) limitka 50 sztuk jest optymalna. Ale jesli po zapisach stwierdzimy ze zainteresowanie jest wieksze i komus ma zabraknac to lekko limit zwiekszymy, ale nie w nieskonczonosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustalcie też proszę z jakimś rozsądnym wyprzedzeniem godzinę publikacji tematu z zapisami i numeracją. Nie chcę się obudzić z ręką w nocniku. Dzięki.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.