Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Panowie!

Jestem w trakcie czytania od poczatku tego watku ( ufff!!!) i dotarlem do 76 strony - czytam od wczoraj - to sie czyta jak jakas powiesc sensacyjna! Panowie designerzy - chapeau bas! Piekne projekty!

Ps: Sirluke - powinienes to wydac na papierze - Pulitzer gwarantowany! ;)

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D;)

Gratuluję zawziętości, ja bym chyba nie przebrnął, ale kto wie, może kiedyś człowiek wróci do tego, to może by ciekawe doświadczenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, nie było mnie jakiś czas w kraju, dostęp do internetu miałem ograniczony i mogłem coś przegapić. Mam proste pytanie. Czy jeśli mojego numerka DLC nie było na tej pierwszej liście już gotowych zegarków, to mam czekać na info, że zegarek jest gotowy i dopiero wtedy płacić Steinhartowi, czy już teraz płacić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty juz przebrnales ;)

Ale na serio czyta sie to fajnie - tak gladko szlo a na koniec taaaki poslizg, ...a i byl "schwarz charakter" w tej historii - no i happy end na koncu... Ah... rozlkleilem sie i ide po chusteczki... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry nie zauważyłem Łukaszu twojej odpowiedzi...

a bransa? poszczególne śrubki po 2 dniach noszenia... zauważyłem że 1 blisko zatrzasku wystaje... wiec ją dokręciłem , no to sprawdziłem resztę- i każda wymagała dokręcenia o 1/4-1/2 obrotu, to było wczoraj, sprawdze jutro czy im ,,rozkręcanie,, przeszło i dam znac

mnie ta nieco inna matowość i inny odcień czerni nie przeszkadza, zauważyłem to pisze....

ale, czy ktoś by mi powiedział jak przestawić wskazówke GMT? ja coś tępy jestem.... :(

apropos- dla samego 200str wątku warto mieć tego aquariusa.... a zegar wg. mnie dopracowany super. (no poza wskazówkami, ale sami takie chcieliśmy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Panowie!

Jestem w trakcie czytania od poczatku tego watku ( ufff!!!) i dotarlem do 76 strony - czytam od wczoraj - to sie czyta jak jakas powiesc sensacyjna! Panowie designerzy - chapeau bas! Piekne projekty!

Ps: Sirluke - powinienes to wydac na papierze - Pulitzer gwarantowany! ;)

Szacunek! :D Podziwiam za zawziętość. Ale jak piszesz, chyba było warto, no i poznałeś zegarek od podszewki ;)

A na marginesie - rzeczywiście szkoda tych wskazówek, jak będzie można dokupić większe to piszę się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sentymentalny jestem i kiedyś, w jesienny wieczór, poczytam sobie wszystko od deski do deski :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirku sprawdzę co i jak i na PW dam znać, tak wiec poczekaj na wieści ode mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie właśnie dotarł- trzeba przyznać, że choć dziwną drogą, to całkiem sprawnie im to poszło :)

snc02990.jpg

snc02986.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie kolegi jacek_sak

gotowe1e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny montaż, pasuje zegarkowi - w końcu to nurek :-)

Sirluke1, wysłałem PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie i stalowka rowniez prezentuje sie bardzo fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale, czy ktoś by mi powiedział jak przestawić wskazówke GMT? ja coś tępy jestem.... :(

Wyciągasz koronkę na pierwszą "pozycję" - tę samą co zmienia się datę. W jedną stronę krecisz to zmienia się data - w drugą stronę kręcąc przestawiasz wskazówkę GMT.

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie właśnie dotarł- trzeba przyznać, że choć dziwną drogą, to całkiem sprawnie im to poszło :)

snc02990.jpg

snc02986.jpg

Trzeba przyznac że obstawę ma niezłą :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wskazówkami, może być ciężko. Ja sam chciałem dla siebie do innego zegarka zakupić od nich wskazówki od Mariny, niestety nie dało się

Do innego zegarka? (innej firmy,czy tez STEIHARTA?).

Moze,jeśli to Steinhart (Black),to sie uda????

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznac że obstawę ma niezłą :)

Skromną obstawę, bo akurat te zegarki miałem w pracy, ale jeśli się podoba, to bardzo się cieszę :)

Wracając do tematu- Koledzy, podjąłem męską decyzję o odstąpieniu Wodnika :huh: Także jeśli ktoś jest zainteresowany nr 29/33- piszcie na pw.

Odebrany wczoraj, na ręku chwilę przed kompem czyli w warunkach biurkowych(czytaj: nawet pod mikroskopem nie powinno się żadnych śladów znaleźć).

Pełen zestaw stalowy łącznie z bransoletą- do oddania po kosztach jak wyszło.

Walczyłem z sobą wczoraj wieczorem i dziś rano i jednak stwierdziłem, że za mocną ma konkurencję i byłby kolejnym leżakującym zegarkiem,

a że mam już sporo takich leżakujących, więc może póki się do niego nie przyzwyczaiłem, to łatwiej będzie puścić.

Aha- na razie nie daję na bazarek przez jakiś czas- chyba to jest lepsze miejsce, ale jeśli uznacie, że niekoniecznie, to zaraz mogę zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam - zegarek nie ma absolutnie żadnych śladów użytkowania. Wczoraj podczas spotkania wrocławskiego oglądaliśmy tylko egzemplarz Rafała, bo Rychu swojego od razu schował :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rychu napisz do kolegów z listy rezerwowej, np do vidi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje i polecenie mnie ale ja już dziś kupiłem wodnika od kolegi xyloga, którego przy okazji pozdrawiam :)

Z moich wrażeń. Zegar pod względem jakościowym lepszy niż triton 30 atm: koronka nie 'szura' i bezel chodzi lekko lżej (akurat jak dla mnie). Jedyny minus to słabo widoczna godzinowa i minutowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Potwierdzam, Wodnik no 10 w stali zmienił właściciela. Pozostała po nim tylko bransoleta, jeśli znajdzie się tu chętny na nią, proszę o PW. Później będę szukał nabywcy na bazarku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wezmę ale DLC - jakby ktoś miał, bo blaszak już do mnie idzie...powoli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzucę i ja swoich parę groszy. Na początek serdeczne dzięki dla lechu_wroc za ogarnięcie za mnie tematu.

A teraz zegarek: zestaw(pudła,paski,klucze,śrubokręty,kwity)pierwsza klasa,natomiast sikor hmmmm wykonanie oprócz lumy (świeci bardzo słabiutko) jest ok.Ale wskazówki to jest masakra jakaś cienka minutowa i krótka godzinowa obie czarne na czarnym(!) tle tarczy z minimalną ilością masy świecącej(?) są po prostu prawie niewidoczne przy słabym oświetleniu jak to mogło ujść mojej uwadze nie wiem a przyczepiłem się niebieskiej koronki która teraz wydaje mi się problemem błahym.Jak to się ma do zegarka w którym można nurkować,polować,biwakować?

Konkluzja.Jeśli można wymienić wskazówki na coś bardziej czytelnego to ja się piszę.

Tak czy siak zegarek na pewno zostanie u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wraQ- dzieki za info

wskazówki? no to wiadomo, od stenka 100atm by byly ok, ale co ja to pisze 50-ty raz?

meldunek w sprawie ,,rozkrecajacej sie ,, bransy- po pierwotnym dokreceniu juz sie nie rozkreca

luma? ze slabiutka? potwierdzam, se trza kupic seiko jak sie chce miec latarke w zegaku (moj tunczyk 20letni lepiej swieci, a przy nowym-2 letnim sawtoothu to gazete mozna czytac)

moje zapiecie od bransy dlc po kilku dniach ma juz drobne desk diving slady, co akurat mnie malo przeszkadza, ale swiadczy o jakosci pokrycia dlc ( ja tylko klade dlonie na czystym stole i albo cos robie w komp albo herbate pije, nie pracuje w szlifierni, stolarni itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.