Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu koronki. Stalowe zostaną dołożone gratis.

Mam Tritona u siebie u muszę sprawdzić, ak to jest z tym dokręcaniem do końca. wysyłałem też dwa czarne i chyba idealnie do końca to ona sięnie wkręca, ale sprawdzę i dam znać.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim nie dokręca się do końca, ale szczerze mówiąc nie wygląda to na wadę, ponieważ te szparki wydają się równe, a po bokach dochodzi idealnie

koronka001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

koronka002.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach katalogowych koronka wygląda na dokręconą do końca. Ciekaw jestem jak jest ze szczelnością zegarka przy takich szparach jak na fotkach powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwint sam w sobie nie jest zabezpieczeniem przed ciśnieniem

inaczej polski hydraulik nie zrobiłby takiej kariery na wyspach tongue.gif - każdy sam by sobie rurki skręcał cool.gif

pytanie brzmi - co z certyfikatem WR, bo napis 300M to już jest sporo nie wspominając o 1000M

no i w tym certyfikacie, próbach szczelności pies jest pogrzebany - żeby napis nie był tylko napisem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zdjęć przejrzanych na forum sąsiedzkimi wynika:

Jeden z użytkowników WUS otrzymał niedawno Tritiona 100m, i niestety jest problem z koronką która nie wkręca się do końca (powinna się wkręcić prawie na równo z kopertą).

- owszem, koronka wystaje nieco poza "uszy" - choć na cytowanym zdjęciu z WUS wygląda to trochę bardziej ekstremalnie, ale może to kwestia ujęcia.

Nie budzi to mych obaw...

W moim nie dokręca się do końca, ale szczerze mówiąc nie wygląda to na wadę, ponieważ te szparki wydają się równe, a po bokach dochodzi idealnie

- miedzy koronką a powierzchnią koperty nie powinno być prześwitu. Choć brak jest zdjęcia dedykowanego temu problemowi, to na tych, na których można próbować to ocenić, zakręcona koronka przylega płasko do koperty.

Budzi to moje obawy... ;)

PS. Zbiorę się w sobie i zrobię niedługo minigalerię kradzionych zdjęć limitki Tiefsee, żeby Wam zrobić smaka... :)

Łoś szpiegujący

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może celowo nie przylega, żeby nie wycierać powłoki DLC cool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Zbiorę się w sobie i zrobię niedługo minigalerię kradzionych zdjęć limitki Tiefsee, żeby Wam zrobić smaka... :)

Łoś szpiegujący

Dzięki nasz Łosiu-szpiegu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że chyba z nudów rozdmuchujecie temat koronki. A to z jakiego jest metalu, a to czy przylega idealnie. Mnie interesuje natomiast odpowiedź na pytanie-KIEDY DOSTANIEMY NASZE ZEGARKI??? Czy jest wreszcie jasna deklaracja od Guntera, czy p. Ani:? Jeżeli nadal nie ma, to moja deklaracja jest taka, że czekam do najbliższej Gwiazdki. Po tym terminie rezygnuję z tego zegarka. Cierpliwość mi się już skończyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że chyba z nudów rozdmuchujecie temat koronki. A to z jakiego jest metalu, a to czy przylega idealnie. Mnie interesuje natomiast odpowiedź na pytanie-KIEDY DOSTANIEMY NASZE ZEGARKI??? Czy jest wreszcie jasna deklaracja od Guntera, czy p. Ani:? Jeżeli nadal nie ma, to moja deklaracja jest taka, że czekam do najbliższej Gwiazdki. Po tym terminie rezygnuję z tego zegarka. Cierpliwość mi się już skończyła.

+1

Z tym, że ja rezygnuje jeśli do końca tego miesiąca nie dostanę oficjalnej informacji od producenta kiedy można się spodziewać zegarka. Tu chodzi o jakikolwiek szacunek. Wiele rzeczy jestem w stanie zrozumieć, ale nie to, że producent się nie odzywa przez parę miesięcy i nie chce podać jakiegokolwiek terminu!!! Dla mnie to miał być zegarek na rok 2011, nie 2012. Ale to już mój problem, ale jak można tak olewać klientów? Dla mnie to porażka..

Chłopaki.. zwłaszcza Łukasz... ja mam powoli trochę żal do Was, że nie potraficie uzyskać oficjalnej informacji o terminie realizacji zegarka. Cała realizacja przebiegała rewelacyjnie, a teraz mam wrażenie, że cackamy się z Gunterem jak z jajkiem...

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj se na luz ;)

Tez początkowo mnie nosiło i nawet byłem bliski rezygnacji ale czytając różne fora i wątki o limitowanych zegarkach przekonałem się, że z nimi tak bywa.

To nie seryjna produkcja, to zamówienie wymagające od producenta znacznie więcej.

Poczekaj cierpliwie, IMO warto, tak oryginalny zegarek wynagrodzi długie oczekiwanie :)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Tak jak pisze Wojtek. Niestety przy realizacji limitki to trwa. Nikt nie jest w stanie podać co do dnia terminu realizacji.

Oczywiście nasz błąd i Guntera "głopta", że znając swoje termin podał nam termin trzy, cztero miesięczny.

Jako, że temat limitki ogarniamy po raz pierwszy, wyciągamy wnioski i uczymy się. W przyszłości nikt z nas nie uwierzy w terminy 2 - 3 miesięczne.

Pamiętajmy o tym, że nie jest to produkcja masowa, tylko 66 szt. Wszystkie maszyny trzeba na to przestawić.

Obecnie termin podany jest na przełom listopada i grudnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

o ile może Was to uspokoić - na niemieckim forum problem komunikacyjny jest taki sam. G. chyba się trochę zamotał, jest zestresowany i nie nadąża, więc się boczy i nie odzywa. Może tak ma.

Tak więc bynajmniej nie jest to sposób, w który traktuje tylko nas, Łukasz niewiele może wskórać. Niemiecką limitkę koordynuje Obermoderator forum i też nie może się doprosić informacji - a my mamy przynajmniej piątą kolumnę w postaci pani Ani, która wynosi nam wieści z kuchni ;)

Dobra nowina jest taka, że jest szansa, iż niemiecka limitka za chwilę się rozładuje i będzie więcej luzu u G.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

o ile może Was to uspokoić - na niemieckim forum problem komunikacyjny jest taki sam. G. chyba się trochę zamotał, jest zestresowany i nie nadąża, więc się boczy i nie odzywa.

Osobiście boczenie się Guntera mam gdzieś. Mój ostateczny termin to Gwiazdka, jak Stenek się nie wyrobi to wycofuję się z umowy, poproszę o zwrot 50EUR na konto i DO WIDZENIA w tym temacie.

Oczywiście mam nadzieję, że tak się nie stanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tam mamy trzy kolumny ;)

Anię, Joasię i Donatę

Przy okazji serdecznie dziewczyny pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tam mamy trzy kolumny ;)

Anię, Joasię i Donatę

Taki polski przedstawiciel Steinharta to ma klawe życie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale się nie zdziwie, jak zegarki dotrą w okolicach wakacji roku 2012. Gunter wziął na klate za dużo wyzwań jak na jeden raz, i teraz efekt tego taki, że nawet odpisać nie ma czasu ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał a kopa chcesz :)

Wypluj te słowa :)

Mirku się ma, a co ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mamy nadzieję, że termin realizacji podany na przełom listopada i grudnia to termin REALNY i "od czapy", bez pokrycia w rzeczywistym stanie zaawansowania produkcji. Jeśli to będzie po Nowym Roku to zwątpię w jakikolwiek sens podawania terminów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał a kopa chcesz :)

Wypluj te słowa :)

Odpukałem w niemalowane ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tam mamy trzy kolumny :)

Anię, Joasię i Donatę

Kolumny...bo takie nieruchawe?! :);):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kolumny, to nawiązałem do słów Łośka ;)

Gludek, nie ładnie, tak o naszych podporach pisać :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym wszystkim nieco więcej cierpliwości. Ja jestem wręcz pewien, że w listopadzie nie dostaniemy zegarków, w grudniu raczej też nie, bo niby jak skoro o produkcji narazie cicho sza. Ale mnie to jakoś nie przeraża, czekam też na inną limitkę od Steinharta - rosyjskiego Black Sea. Na tamtejszym forum jakoś nikt nie rzuca się jak ryba na patelni i raczej wszyscy zdają sobie sprawę, że to potrwa. A projekt zdaje się poszedł w tym samym czasie co Aquarius. Choć tam Gunter pokazał już pierwsze tarcze, u nas za to cisza także nie spodziewajmy się zegarków "na przełomie listopada i grudnia". Na zakończenie, od siebie dodam tyle - kto zrezygnuje będzie żałował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym wszystkim nieco więcej cierpliwości. Ja jestem wręcz pewien, że w listopadzie nie dostaniemy zegarków, w grudniu raczej też nie, bo niby jak skoro o produkcji narazie cicho sza. Ale mnie to jakoś nie przeraża, czekam też na inną limitkę od Steinharta - rosyjskiego Black Sea. Na tamtejszym forum jakoś nikt nie rzuca się jak ryba na patelni i raczej wszyscy zdają sobie sprawę, że to potrwa. A projekt zdaje się poszedł w tym samym czasie co Aquarius. Choć tam Gunter pokazał już pierwsze tarcze, u nas za to cisza także nie spodziewajmy się zegarków "na przełomie listopada i grudnia". Na zakończenie, od siebie dodam tyle - kto zrezygnuje będzie żałował.

Ja rozumiem, że to może potrwać.. ale moim zdaniem poważny producent powinien wiedzieć ile. Nie którzy zapisywali się na zegarek z zamiarem otrzymania go w te wakacje. Gunter obiecywał, że to możliwe. Mi osobiście zależy (-ało) na terminie do końca 2011. Moim zdaniem u Guntera panuje chaos, co dobrze o nim nie świadczy, albo co gorsze celowo kłamał. Nie odzywania się nie będę komentował (nie wiem ile razy w tym wątku Łukasz pisał, że: 'Gunter nabrał wody w usta' itp.") On najwyraźniej zapomniał, że my jesteśmy klientami i że wpłaciliśmy mu zaliczkę. Moim skromnym zdaniem oficjalnej informacji o postępie prac możemy wymagać. I nie powinniśmy o nią błagać i prosić. Tyle.

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to nie wiem co mam teraz powiedzieć :P

Wymagam od niego informacji, pytam i otrzymuję odpowiedź. Termin dostawy przełom Listopada / Grudnia.

Co mam mu powiedzieć: "kłamiesz Gunter, podaj mi inny termin"

Gunter, jak i jego pracownicy, z którymi mam okazję rozmawiać, wszyscy mówią o tym terminie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter, jak i jego pracownicy, z którymi mam okazję rozmawiać, wszyscy mówią o tym terminie.

To fajnie, że pojawił się termin od Gunter-a (tym razem już nie od kuchni, jak rozumiem) :) Mam nadzieję, że uda się wziąć Aquariusa na sylwestrową imprezkę :)

ps. Łukasz mam nadzieje, że nie bierzesz tych uwag do siebie, bo kierowane są one pod inny adres. :P

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.