Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Z przeprowadzonych po raz kolejny oględzin, wykonanych przez Panią Anię wynika, że sekundowa jest, w jej oczach delikatnie cieńsza od GMT.

Aha do określenia wyglądu zegarka Pani Ania użyła niecenzuralnego określenia, że jest on po prostu "zaj...", czego od niej nigdy nie słyszałem, a co wroży, że on naprawdę jest zaje... :P

Ponoć było juz paru chętnych klientów, którzy byli u Guntera osobiście, przy okazji zakupu innych modeli :)

Gunter jest nagminnie molestowany o zdjęcia na wprost, bok i mechanizm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nic - wygrał ten projekt, a nie KAPITAN, który moim skromnym zdaniem miał je lepiej zaprojektowane wskazówki

a, że w głosowaniu udziału nie brałem, więc pretensji nie mam

...no właśnie Burns- ja głosowałem na KAPITANA .....do dziś mam jego fotę- projekt był wyśmienity!!!!!!!

Oczywiście AQU też nie można się wstydzić.

p.s. można wykasować jeżeli zaśmiecam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba pamiętać, że grafika jest zawsze tylko pewnym wyznacznikiem dla producenta. Nie wszystko da się zrealizować identycznie, jak na rysunku, są sprawy technicznie nie do przeskoczenia.

Ja osobiście liczyłem się, że zegarek nie będzie 1 do 1 identyczny do rysunku, to niemal niewykonalne, a już na pewno nie w tych pieniądzach.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba pamiętać, że grafika jest zawsze tylko pewnym wyznacznikiem dla producenta. Nie wszystko da się zrealizować identycznie, jak na rysunku, są sprawy technicznie nie do przeskoczenia.

Ja osobiście liczyłem się, że zegarek nie będzie 1 do 1 identyczny do rysunku, to niemal niewykonalne, a już na pewno nie w tych pieniądzach.

Właśnie chciałem to napisać, widać to nawet jak ogląda się profesjonalne wizualizacje wielkich producentów, a potem zegarek na żywo. Czasami to wygląda jak porównanie nieba i ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale przyznacie, że Gunter stanął na głowie by był jak najbardziej 1 do 1 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wolę nie wnikać, na czym G. stawał... staje... whatever :lol:

to nie Mam Talent :o

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wolę nie wnikać, na czym G. stawał... staje... whatever :o

to nie Mam Talent :P

się mnie przypomniało :lol:

Wpycha się facet do kolejki i nagle kobieta z tyłu krzyczy:

-Panie stań Pan na końcu!

-Jak z Pani taka cyrkówka to niech Pani stanie na cyckach.

:o

koniec OT

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne fotki, ostatnie z mniej więcej zachowanym rozmiarem 1:1 :lol:

post-5518-0-68376800-1327488766_thumb.jpg

post-5518-0-46755100-1327488773_thumb.jpg

post-5518-0-75841500-1327488784_thumb.jpg

post-5518-0-49858400-1327488789_thumb.jpg

post-5518-0-43560600-1327489240_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem, całkiem. Ten doświadczalny egzemplarz chyba jest dla Kolegi Mma :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda. Nie wiem czy nie powinienem się już bać. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było chętnych na mój egzemplarz, w związku z tym "wracam do gry" :)i pozostaję przy wcześniejszej rezerwacji. Proszę o aktualizację listy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz - kolega Bosson kontaktował się wczoraj z Tobą i nie otrzymał żadnej odpowiedzi (do dziś, do rana przynajmniej). Chodziło o zaliczkę, czy wpłacaleś czy nie. Zgłaszał chęć wzięcia numerka już wcześniej (kiedy był wolny, bo odpuściłeś) więc obecnie jest zarezerwowany dla niego. Teraz kwestia przelania równowartości 50EUR dla Ciebie jeśli wpłaciłeś zaliczkę (poprosi Cię o dowód wpłaty). Przykro mi, ale nie mogę pozwolić na takie zamieszanie, wycofywanie się i ponowny powrót po zobaczeniu na przykład fotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, już źle to nie wygląda :o A teraz powinno być już tylko coraz lepiej :o

Niech tylko jeszcze chłopaki wszystko ładnie pokończą i poskładają, a będzie sporo radości :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu_wroc, jeśli faktycznie znajdę na mailu wiadomość z wczorajszą datą dotyczącą powyższej kwestii, zegarek jest Bossona. W tej chwili nie mam dostępu do prywatnej skrzynki. Zaliczkę oczywiście wpłaciłem. Śledziłem wątek w zakresie kolejnych wpisów i tutaj nie było nawet najmniejszego zainteresowania. Niemniej słowo jest słowem. Będzie mail-przesyłam konto do przelania zwrotu zaliczki i gratuluję Bossonowi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczy się Arku też wpis w wątku zapisowym - zerknij kiedy Bosson go tam wrzucił - 20 stycznia. Wiadomość od niego powinieneś znaleźć na PM, choć nie wiem, może pisał maila. Załatwcie chłopaki między sobą sprawę przelewu równowartości tych 50EUR zaliczki, a później czekam na info o zwolnionym numerze i aktualizuję listę. Oczywiście nadal jest możliwość dopisania się na rezerwową, która jest obecnie pusta, a pewnie jeszcze będą roszady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu_wroc muszę Tobie powiedzieć, że fotki działają na wyobraźnię :lol:

Jak tylko wpłyną pieniądze od Bossona, daję info i zwalniam numer.

Przy okazji chętnie znajdę się na liście rezerwowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hola, na DLC też jest lista rezerwowaangry.gif

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę nikomu wadzić ani psuc humoru ale osobiście przestaję żałować, że się wypisałem.

Może to kwestia fotek i na żywo zegarek zrobi na mnie lepsze wrażenie ale póki co mi się nie podoba.

Bezel wydaje się trochę za szeroki, wskazówki godzinowa i minutowa za wąskie i delikatne a znowu sekundnik i GMT za szerokie i one własnie dominują tarczę.

Sekundnik powinien być cieńszy i delikatniejszy a wskazówka GMT czarna i tylko jej grot czerwony.

Ale ja się nie znam...

Mozliwe, że na lepszych fotkach zegarek będzie wyglądał super, nie wiem, na razie nie powala :lol:

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arku - zaraz wrzucam Cię na rezerwową, w sumie głupotę niezłą palnąłeś wypisując się :lol: No ale nic straconego pewnie.

gourmet - spokojnie, mam wszystko pod kontrolą i nic nie odbywa się poza kolejką :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że doszły foty :o

likwidują one moją obawę o "pochyłość" bezela. jego szerokość mi nie wadzi, w oryginalnym Tritonie też jest b. szeroki, taka uroda. Np. Sinn U1 też jest szeroki w tym względzie.

Jednakże zauważam to, o czym ktoś już wspominał - embosowane indeksy na bezelu wyglądają trochę jak "wybite od spodu", nie wiem, czy w końcowym procesie obróbki bezela zostaną jeszcze wyostrzone?

Trochę zastanawia mnie też nieco "rozlana", jakby nieostra forma wgłębionych indeksów wypełnionych lumą - może tu też brak jeszcze końcowego szlifu...?

No i oczko z lumą na 12 - imho mocno wystaje i będzie chyba łatwo je upier.... urwać przy jakimś gwałtowniejszym zdarzeniu...

tak tylko wrzucam obserwacje. Nie podzielam obaw związanych ze wskazówkami, mi się podobają (ale co ja tam wiem, ja prosty łoś jestem). Generalnie jestem podekscytowany.

mojego DLC nie oddam!

:lol:

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie,

więcej zdjęć poprosimy - mechanizm i świecenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popełniliście projektowy błąd ze wskazówkami ( obramowania powinny być stalowe dla znacznie lepszej czytelności. Cała reszta super.

Nie można oczekiwać więcej...za taką kwotę...naprawdę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.