Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Fed wykupił Opka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra coś Wam napiszę.Zegarek jest naprawdę fajny,uczepiłem się wskazówek ale uważam,że słusznie i zdania nie zmienię.Obawiałem się przez chwilę,że faktycznie ktoś go kupi a w akcie masochizmu już chciałem dać cenę 300 euro i zobaczyć co się stanie.Powiem Wam,że fajnie było popatrzeć(?) na tą ciszę i nie wiem,zdziwienie? Tylu było chętnych a teraz nic.Myślę,że trochę namieszałem :P ale już wystarczy,zegarek zostaje u mnie.Tak jak kiedyś pisałem może powstaną inne ale tych jest tylko 33 i naprawdę są ok.Pozdrawiam Krzysiek

p.s.tarant Twój postem przeczytałem po swoim wpisie,znikam nie marudzę więcej

Myślę, że Twojej oferty nikt nie potraktował poważnie w tym wątku i gdybyś go wystawił na bazarku w cenie 465 euro to już byś go nie miał :)

I powiem Ci jeszcze, że wiem, że Ty też o tym wiesz :) Ale jako że Wodnik Ci się podoba to proponuję kupić u Łukasza , 100 lub 30 ATM Tritona (raczej 30) i zrobić pierwszy i podwójny mod :D Mam Tritona 30 i moim zdaniem ciekawie mogłyby wyglądać czarne wskazówki od Wodnika na szarej tarczy :P A do Wodnika w stali moim zdaniem tylko te od 30 tki :lol:

A teraz poważnie - może wskazówki budzą u niektórych kontrowersje ale mając oba zegarki w ręku ja doszedłem do wniosku,że w obu przypadkach takie mają być jakie są. Zamiana (choć nie brałem tego pod uwagę) nie da poczucia "idealności"

To jest oczywiście tylko moje zdanie.

Pozdrawiam Roman.

P.S.

Wodnik nie schodzi mi z ręki :D

Edit.

Żeby nie było łatwo i lekko to i ja dołączę się z zapytaniem o koronki stalowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie jest łatwo i lekko :P

"bede sie dowiadywał" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer 18/33 DLC melduje się z nadgarstka :)

hyhyhyhy B) ależ mi się micha cieszy :)

jest fantastyczny! kawał ciężkiego kajdana!

Moje obserwacje poczynione od wczoraj wieczora:

- nie zauważam problemu wskazówek. dla mnie zegarek jest czytelny, i za dnia, i w nocy. Ramki wskazówek są antracytowe, co na grafitowym matowym tle tarczy odcina się wystarczająco.

- luma świeci wyraźnie dwukolorowo, ale tylko jak jest mocno naświetlona. nie potrafię ocenić jeszcze, jak długo to trwa, muszę wystawić Szuwarka do słońca.

- potwierdza się to, co zdawało mi się widzieć na zdjęciach Sz.PP Kolegów: liczby 15, 30, 45 na bezelu wyglądają, jakby były delikatnie "bujnięte", nachylone ku sobie; tak jakby obie cyfry w liczbie wisiały na sznureczku, który jest zawieszony na gwoździku gdzieś powyżej nich... nie wiem, czy jasno się wyrażam... nie żeby mi to przeszkadzało :) jest smaczkiem. :)

- koronka: 1) jest fantastycznie niebieska 2) po zakręceniu przywiera w całości do koperty 3) po pierwszych dwóch wkręceniach i wykręceniach już nie chodzi ciężko

- na razie nie wiem, czy mi to przeszkadza: wieloodcieniowość czerni. różnica odcienia między kopertą a bransoletą jest zauważalna, ale jak się o tym wie. bezel też ma nieco inny odcień. a najbardziej chyba rzuca mi się w oczy (i nie wiem, czy nie drażni właśnie), że bezel ma na krawędzi zewnętrznej fazę, która nie jest matowa, tylko polerowana - co daje bezelowi trochę "plastikowy" refleks. Ale może mi się to jeszcze spodoba...

- a propos bransy: musiałem z niej wyjąć aż 5 ogniw! a nie mam chudej rączki... Poza tym mam wrażenie, że jest dość "ostra" i czuję ją wyraźnie na nadgarstku - waga zegarka też swoje dodaje.

- dekiel... moja największa obawa: co do designu - jest tak jak trzeba, wszystko cacy! ale jest jednak dość płytki, płytszy niż wydawało się to ze zdjęć. A ponieważ to sam obrazek jest "embosowany", to obawiam się, że będzie się szybko ścierał... i zaniknie...

To mnie sprowadza do pytania do Łukasza: zapytaj proszę, czy Stenek ma zabezpieczone nadwyżki podzespołów, na przykład dekli. to ważne, gdyby było trzeba uzupełnić / odnowić ten mocno indywidualny element naszej limitowanej wersji.

Pytam nie bez kozery, ponieważ jak moje ptaszki mi naćwierkały, na niemieckim forum jest problemik z jednym egzemplarzem - bezel przestał się obracać. Zegarek pojechał do Stenka do naprawy, a tam stwierdzono, że wadliwa jest sama koperta i trzeba ją wymienić... co zajmie 3 miesiące, bo nową kopertę trzeba wykonać. Czyli że do limitki Tiefsee nie ma żadnych części zapasowych on stock! Pytanie - czy są jakieś limitki do naszej? Zwłaszcza w zakresie tych elementów, które są mega-indywidualne?

Tyle na początek, idę przyzwyczajać się do ciężaru. Skoliozy się nabawię niechybnie... B)

Łoś

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za relacje. Dzis powinien zameldować sie nr 17 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest! Na szybko powiem tyle - REWELACJA i na pewno warto było czekać. Zestaw rozwala - prima sort, absolutnie nic mi nie przeszkadza. Jestem wręcz zaskoczony bogactwem całego zestawu. Jutro wrzucę normalne fotki :-) Dzięki raz jeszcze organizatorom i projektantom, na pewno podziękowania należą się całemu zespołowi Steinharta, mamy zegarek prawda? I to jest najważniejsze!

photo%25203-14.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Jajakobyły :rolleyes: już właściciel Aquariusa w stali chcę podzielić się swoimi przemyśleniami.

Wersja stalowa, pierwotna w założeniach, została "poświęcona" na ołtarzu "dwóch wersji". Wersja DLC jest chyba (bo nie widziałem na żywo) spójna, stal niestety nie.

Już kilka (4-5?) Wodników zmieniło właściciela, wszystkie stalowe. To o czymś świadczy, 15% długo oczekiwanych zegarków nie przypasowało.

Stalowy ze stalowymi wskazówkami i indeksami pewnie też byłby "kompletny", a że nie mogło być dwóch wersji tarczy i wskazówek, to poszliśmy w dopasowanie wersji stalowej do DLC. I to chyba był błąd, ta próba zadowolenia wszystkich.

A wnioski? Żadnych kompromisów "bo część chce inaczej", jedna wersja do bólu konsekwentna. I wtedy wybór "tak lub nie".

Oczywiście to nie są żale skierowane do koordynatorów tego projektu. Sam brałem w nim udział, wiedziałem w co wchodzę i nie mam do nikogo pretensji. A tylko chcę podsumować swoje krótkie, niestety, posiadanie Wodnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 lipca otrzymałem swój zegarek DLC z bransą i dodatkową czarną koronką. Przesyłka jechała zwykłą pocztą jak i poprzednie przez 3 tygodnie. Z terminów zdawałem sprawę przed zamówieniem. Mam obok siebie serwis gwarancyjny Steinharta, ale i tak wolę korzystać z usług bardziej wykwalifikowanego i lepiej wyposażonego zegarmistrza. Zegarek się podoba i na razie modować nie planuję. Jak pisałem przed produkcją dziwi bezsensowne rozmieszczenie białych punktów na bezelu pomiędzy 0 a 15 minutowymi indeksami. Trochę razi d*pa wodnika. Wskazówki podobają się i są spójne z wersją DLC.

Serdeczne podziękowania dla organizatorów i uczestników i pozdrawiam sczęsliwych posiadaczy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że do DLC Wszyscy dostają dodatkowe koronki?

Może pozostali też się wypowiedzą.

Mnie nic nie wiadomo na temat dodatkowej czarnej koronki.

O ile nic nie przegapiłem, to o dodatkową koronkę - stalową - występowali Koledzy od wersji w stali...

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojnę rozpocząłem ja, więc zabiorę głos - miało być wsypanych 66koronek od Tritona w kolorze srebrnym, bez rozgraniczenia - kto jaką wersję Aquariusa zamówił

fakt, że nie zostało dopowiedziane czy posiadacze wersji DLC dostaną koronkę od czarnego Tritona - co wydaje się być posunięciem rozsądnym ze strony Steincharta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie nie widze sensu w wymianie koronki, po co pozbawiac sie dodatkowego smaczku. Niebieska jest kapitalna. Dzisiaj #17 dlc na lapie - pozniej fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłem o dodanie czarnej koronki w obawie że będzie błękitna. Na żywo oryginalna wyszła w głębokim granacie bardzo ładnie, i póki się nie wytrze wymieniać nie planuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eugene, 2 pytania:

1) sądzisz, że niebieska koronka może się wytrzeć? wydaje mi się, że ta koronka jest z aluminium barwionego, a nie malowanego/lakierowanego...? To ewentualnie mógłby nam pomóc wyjaśnić łukasz, jaka jest technologia wykonania niebieskiej koronki.

2) dostałeś tę koronkę "ot tak", czy uzgadniałeś to ze Stenkiem indywidualnie? czy dopłacałeś za nią? Nie rzucam się bynajmniej, tylko pytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eugene, 2 pytania:

1) sądzisz, że niebieska koronka może się wytrzeć? wydaje mi się, że ta koronka jest z aluminium barwionego, a nie malowanego/lakierowanego...? To ewentualnie mógłby nam pomóc wyjaśnić łukasz, jaka jest technologia wykonania niebieskiej koronki.

Myślę,że chyba sie nie da niczego nowego wymyslic,co nie jest już znane.

Sedno leży zapewne w tzw. anodowaniu. Proces znany już pewnie ze

40 lat (?).

Źle, Błąd(!) 90 lat :-)

http://www.hexim.pl/nowa/index.php/pl/teoria/podstawy

Da sie tez wtedy barwic takie elementy.

http://www.metale.pl/o_metalach.php?id=anodowanie&?w=&name=Anodowanie

Warstwy są raczej trwałe,ale- niestety,na pewno nie wieczne. Ponadto w aluminium gwint tez na pewno będzie ulegał degradacji. Zawsze,co stal.....to nie aluminium.

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Anodowanie_aluminium

http://www.anodowaniewarszawa.pl/anodowanie_aluminium

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eugene, 2 pytania:

z powodu gwintu i z powodu możliwości starcia się niebieskiego, rozpoczęły się prośby, że niektórzy chcą stalową

@Moosehead - dalsze dociekliwości po 200stronach wątku z twojej strony naprawdę nie mają już większego sensu

koronki będą, albo nie

jak będą(TAK BYŁO OBIECANE, PRZYSIĘGNIĘTE tongue.gif), to Ci co chcą zamontują ją sobie,

inni w/g uznania wywalą do kosza lub schowają do pudełka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To aluminium to chyba tylko nakładka na stalową koronkę.

Tak przynajmniej mi to wygląda.

Fajny pomysł i ta nasza niebieska jest naprawdę super.

Jak w jakimś Xicorze kolorowa koronka będzie pasowała to będę eksplorował temat :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie wypowiem: DLC 31/33- nie dostałem dodatkowej czarnej koronki, buuu.... czy bym chciał? tak, żeby zestaw był bardziej ,,wypasiony,, ale absolutnie bym nie wymieniał niebieskiej, która jest super fantastycznie ,,smaczna,, (jezeli ktoś wie o co mi chodzi) wyglada doskonale....

i nie wiem o co chodzi z tym kreceniem koronka? nosisz jako 1 ze 100 to raz na 100 razy date i godzine przestawiasz, nosisz non stop albo na rotomacie to date raz na miesiac, toż sie to aluminium, ten gwint popsuje za 200 lat chyba...

mam wciaz uzywany do niedawna po przodku (hehe) IWC kal 53 albo 52 nakrecany od 1890 roku i nic sie mu nie ukrecilo, uwazac trzeba! :angry: a stenek to automat co mu chcecie ukręcic? :unsure:

co nie zmienia faktu, ze wskazówki od tritona 100m bym chetnie kupil.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stuknij ją czymś delikatnie, to będziesz wiedział, dlaczego chcę zwykłą stalową, zgodnie z deklaracjami ;)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma zamiaru celowo obijać zegarka ale jednak może się to zdarzyć niestety, wtedy lepiej mieć dodatkową koronkę na tzw. "wszelki wypadek"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.