Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

PO vs AT

63 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

post-27475-0-85642800-1331828552.png<

post-27475-0-27300100-1331828551.png

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde flaki, czasami odnoszę wrażenie, że kupujesz zegarki nie dla siebie, a dla reszty populacji :)

Przecież i tak kupisz ten, który Tobie bardziej się podoba. Przynajmniej powinieneś.

A w meritum: PO. bardziej uniwersalny (choć mając zylion zegarków to dla Ciebie żaden argument)

Czerwień ożywia tarczę w fantastyczny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej to nie jest ankieta przed zakupem bo PO już ma:)

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fonix, to nie tak jak myślisz, mam okazje sie zamienić PO za AT + dopłata z mojej strony.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem tak. Posiadanie któregokolwiek z tych zegarków nie zamykałoby drogi to tego drugiego. W mojej ocenie są one na tyle rózne, że warto mieć oba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wychodzi na to samo, tak czy inaczej zostanie z jednym zegarkiem. powinien zostać z tym, który zaspokaja Jego gusta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie PO. Dlaczego? Bo - obok 300M - to moja ulubiona Omega... :)

AT to piękny zegar, wysmakowana, elegancka, szlachetna, prosta forma. Przeszkadza mi w niej jednak jedna rzecz - wskazówka minutowa wykończona jest strzałką, a godzinowa nie. Jakoś mi się to gryzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Cię Chrystus opuścił... :):):)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, Ty się minąłeś z powołaniem. Ty ankieterem powinieneś być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem tak. Posiadanie któregokolwiek z tych zegarków nie zamykałoby drogi to tego drugiego. W mojej ocenie są one na tyle rózne, że warto mieć oba.

Bałem się takich podpowiedzi :)

Co do AT, to bardzo mi sie podoba, tylko troche mnie zniechęca wskazówka godzinowa - wygląda jakby została ucięta (jak kikut)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - AT to fajny, uniwersalny zegar ale z tą godzinową to designerska wtopa... :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzacie, AT na żywo jest piękna i ta wskazówka zupełnie nie przeszkadza.A który wybrać?Są tak różne że wybór jest bezsensu,najlepiej mieć oba :)

No i AT jest jednak sporo mniejsza niż PO big size.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cycki mi opadły :)

Ale do rzeczy. Dla siebie brałbym PO. Zawsze chciałem mieć, może kiedyś będę miał. Idealny zegar jako jedyny. Stylistyka bez zgrzytów, mechanicznie świetnie, image marki i modelu również mi pasuje.

Natomiast na Twoim miejscu...

Ciągle dajesz znać, że PO Ci się znudziła i że zalega Ci w szafce. Sprawa prosta - sprzedaj PO. Zamiana na AT nic tu nie da bo AT ma swojego lepszego brata w ofercie Omegi.

431.33.41.21.02.001_main.jpg

lub

431.33.41.21.01.001_main.jpg

Podsumowując - sprzedaj PO i kup De Ville HV

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo Aqua Terra mi się bardziej podoba niż De Ville.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fonix, to nie tak jak myślisz, mam okazje sie zamienić PO za AT + dopłata z mojej strony.

I tu chyba sam sobie odpowiadasz. Nie mam akurat takiej możliwości wymiany, ale niedługo będę chciał sprzedać Seamastera i kupić AT.

Niby "manie" dwóch na raz się nie gryzie, ale jakoś nacieszyłem się obecnym Seamasterem, teraz chciałbym ponosić bardziej elegancką wersję. Co do różnych wskazówek - dla mnie to akurat taki smaczek...

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT przy PO to wygląda jak jakiś uboższy krewny:) Zdecydowanie ładniejsza PO i chyba też bardziej taka "do wszystkiego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zostaw sobie PO. AT zawsze możesz dokupić. Prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda. Nie wiem co robić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

identyczny wątek:

http://forums.watchuseek.com/f20/seamaster-aqua-terra-41-5-vs-seamaster-planet-ocean-45-5-a-430534.html

Oba są piękne :) ale zdecydowanie częściej mój nadgarstek zdobiłaby AT jako zegarek bardziej formalny i pasujący do większości moich codziennych obowiązków.

Jeżeli ktoś może sobie pozwolić na luźny sportowy styl na co dzień pewnie lepszym wyborem będzie PO. AT moim zdaniem jest bardziej uniwersalna. Nie pogryzie się z garniturem ale i sprawdzi się świetnie na teakowym pokładzie, smagana morską bryzą :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie pogryzie się z garniturem ale i sprawdzi się świetnie na teakowym pokładzie, smagana morską bryzą :)

Są w galerii zdjęcia garniturowe z PO. Sam byłem zaskoczony, jak doskonale taka kompozycja wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że czasem warto przełamywać konwencje. Wszystko to jest kwestią wyczucia i okazji.

Osobiście będąc nosicielem PO z "dziką" rozkoszą ponosiłbym tę piękną Aqua Terrę. Zawsze przecież można wrócić do PO :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej kolejności wybrałbym PO (zwyczajnie bardziej mi się podoba), ale AT jest niewiele za nią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-33539900-1331828595.jpg<

post-27475-0-00684500-1331828590.jpg

post-27475-0-93070000-1331828591.jpg

post-27475-0-11945500-1331828593.jpg

post-27475-0-13249900-1331828594.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleiłeś zdjęcia różnych zegarków:) Annual jest większy i gdyby to o niego chodziło to sprawa byłaby prostsza;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to dziwi, jest fantasyczna. BTW nie widziałem tej wersji annual calendar....

Michał, nie zastanawiaj się ten zegarek ma w sobie to coś.... szlachetność i moc ;)

rozmiar też powinien być OK

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.