Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna zabralem na koniec swiata

post-46557-0-80461900-1497635572_thumb.jpg

A drugiej oltarzyk zbudowalem

post-46557-0-62334500-1497635680_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jestem zainteresowany kupnem zegarka Eterna Soleure Moonphase takiego samego jak posiadają koledzy rmickey i deepex. Moze akurat ktos bedzie chciał wymienic ten zegarek ze swojej kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się push'erowi chrono stało, nie odbija a dodatkowo mechanizm się zatrzymał :( Autoryzowany serwis odesłał do fabrycznego i czekam...

Panowie, to standardowa procedura w przypadku Eterny? Autoryzowany tzn kto w tym wypadku ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, to standardowa procedura w przypadku Eterny? Autoryzowany tzn kto w tym wypadku ? :)

Raczej nie jest to standardowa procedura. Nie wiem dlaczego wysłali do serwisu fabrycznego :rolleyes:  Może dlatego, że zegarek nie był kupiony w Polsce. AS Eterny jest Doliński.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sztuka. BTW kiedy zaprezentujesz nam Kontiki bronze? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We Wrocławiu, na stronie jest napisane, że szacunkowy termin to około 7 dni na bronze. Może już wchodzą na sklepy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jeżeli chodzi o Dolinskiego kiedy zegarek zamawiałem zadzwoniłem również do niego i nie raczył nawet oddzwonić i odpowiedzieć na pytania, może dlatego że na samym początku wspomniałem mu o zawyżonej cenie jaką ma na stronie za ten model. To że ma czas oczekiwania 7 dni też o niczym nie świadczy bo dwa miesiące temu miał ten sam status a zegarku były kompletnie niedostępne po Basel2017, generalnie mam info na bieżąco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wstyd...

IMG_20170714_190509.jpg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie pasek masz dobrany Oryginał czy dorabiamy ? Potrzebuję dobrać jakiś do tej mojej czarnej Bransolety mi trochę szkoda ciorać.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie cicho

No wstyd...

Wstyd to nie dołączyć do takiej zacnej Kompaniji...

post-52348-0-24435500-1500054392_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie A i Ty fajny pasek masz ed897a7cfd554d155bfe4cf589449e3a.jpg

I do tej by pasował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie pasek masz dobrany Oryginał czy dorabiamy ? Potrzebuję dobrać jakiś do tej mojej czarnej Bransolety mi trochę szkoda ciorać.

Pasek to zwykły Diloy:-) Ale kolor rzeczywiście fajnie pasuje, a jakość nawet przyzwoita, więc czasem i taki założę, bo aligatora granatowego trzymam na specjalne okazje, a kajdana też mi trochę szkoda.

Ten brązowy Tomka to jest dopiero wypas:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek to zwykły Diloy:-) Ale kolor rzeczywiście fajnie pasuje, a jakość nawet przyzwoita, więc czasem i taki założę, bo aligatora granatowego trzymam na specjalne okazje, a kajdana też mi trochę szkoda.

Prawdę powiadasz zacząć czas szukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie A i Ty fajny pasek masz

I do tej by pasował

Dank. Złota KonTiki niczego sobie! :D

Leszku, bez przesady ale przyznam, że pięknie się komponuje. Nie ja wybierałem, bo pewnie sam bym się na taki nie zdecydował, a szkoda... Z drugiej strony już wiem i nast. razem podążę w tym kier.

To Herzog: http://www.watch-band-center.com/shop2/index.php?user=watchstrap&suche=1&suchbegriff=vintage-horse&offset=0&searchform=1&spnameonly=

Minus, to to że szybko się rozwarstwia tam gdzie jest robi się zawijasa aby trafić w szlufki. Drugi, to taki, że dla Ciebie może być za krótki.

Z innej beczki, a jednak są niebieskie te indeksy! 

P.S. ...i nowym sprzęciorem się przy okazji pochwaliłeś! ;)

Prawdę powiadasz zacząć czas szukać

Nie musisz. Linka masz wyżej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszku, bez przesady ale przyznam, że pięknie się komponuje. Nie ja wybierałem, bo pewnie sam bym się na taki nie zdecydował, a szkoda... Z drugiej strony już wiem i nast. razem podążę w tym kier.

To Herzog: http://www.watch-band-center.com/shop2/index.php?user=watchstrap&suche=1&suchbegriff=vintage-horse&offset=0&searchform=1&spnameonly=

Minus, to to że szybko się rozwarstwia tam gdzie jest robi się zawijasa aby trafić w szlufki. Drugi, to taki, że dla Ciebie może być za krótki.

Z innej beczki, a jednak są niebieskie te indeksy! 

P.S. ...i nowym sprzęciorem się przy okazji pochwaliłeś! ;)

Nie musisz. Linka masz wyżej. :)

No piękny ten pasior, tylko cena zwala z nóg... Póki co, to jeszcze czekam na dostawę ze StrapsCo, bo były przeceny niedawno;-)

A indeksy w Kontiki zawsze były granatowe, tylko tak dobrze to je widać dopiero na słońcu, więc muszę poczekać do jutra z kolejną sesją.

Chyba że koledzy się zadowolą starym zdjęciem...

Kontikiblue2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki !

A ze stanów na tej stronie kupię? Jak tak to ciekawe jak mi to przeliczą Ciekawe czy gdzieś na ebay znajdę sprawdzę bo fajnie wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No piękny ten pasior, tylko cena zwala z nóg... Póki co, to jeszcze czekam na dostawę ze StrapsCo, bo były przeceny niedawno;-)

A indeksy w Kontiki zawsze były granatowe, tylko tak dobrze to je widać dopiero na słońcu, więc muszę poczekać do jutra z kolejną sesją.

Chyba że koledzy się zadowolą starym zdjęciem...

Zawsze masz jeszcze CNS i... Mateusza. Zrobi Ci taki jak trzeba.

Acha, przy tym pasku cena pasków CWL, nawet z aligatora to dość niesmaczny żart...

Jak będzie kolejna sesja, to się zadowolimy. Kolor jest taki jak na reklamie, czyli tak jak mi się zawsze wydawało, że pamiętam ją na żywo.

Dzięki !

A ze stanów na tej stronie kupię? Jak tak to ciekawe jak mi to przeliczą Ciekawe czy gdzieś na ebay znajdę sprawdzę bo fajnie wyglądają.

Proste że tak. Zawsze też możesz poprosić Kol gienek_mkb, to Ci taki zrobi.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny na tym czarnym pasku. Już tych jasnych starych wersji prawie wcale nie widać w zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki !

Ze StrapsCo o tyle fajnie się kupuje, że nic nie płacisz za dostawę, ale długo idzie paczka. Cena w dolarach, przeliczają z karty, można też chyba płacić z konta na Amazonie (nie podając już drugi raz nr karty), jest opcja z Paypal. No ale najprościej zamówić coś wg własnej wizji u naszych forumowych strapmakerów, tylko u niektórych jest kolejka...

Ja ze Strapsco kupowałem paski Dassari - polecam:-)

Bardzo ładny na tym czarnym pasku. Już tych jasnych starych wersji prawie wcale nie widać w zakupie.

Dzięki w imieniu granatowego aligatora:-) To pasek z Christophera Warda (bader z logo), z przeceny kolorowych gadów, tylko tu tak wyszedł jak czarny:-)

Edytowane przez ledr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się bliżej Leszku przyjrzałem, to widać, że nić granatowa ;) Niemniej pasek super, bardzo solidnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki elegancik z niego bardziej - tu go lepiej widać:

Kontikiblue3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi