Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

Seiko ORANGE MONSTER

Rekomendowane odpowiedzi

kurde, no...

zastanawiam się, czy na takim pasku, OM będzie dobrze wyglądał. Boję się również, że pasek "podniesie" zegarek za bardzo. ma ktoś może jakieś doświadczenie z monsterami i grubymi NATO?

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wygląda to nieźle B)

585506d1324688848-weekend-after-work-casual-watch-seiko-orange-monster-seiko-009-seiko-orange-monster.jpeg

om_Strap.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to całkiem nieźle B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie - genialnie :)

mam nadzieję, że niedługo osobiście będę mógł się o tym przekonać. dzięki!

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canis, a może dałbyś jakieś namiary na PW gdzie można taki pasek zanabyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez moje ręce przewinął się już kolejny monster, który ma bransoletę z literką "Z" zamiast "G"

zna ktoś podłoże tej zmiany bo nie mogę doszukać się na forach ?

obiektywnie patrząc gdybym oceniał "G" dostałaby 5pkt. natomiast "Z" (4-)pkt. może mi się już wydaje i przewrażliwiony jestem, ale jakoś, takoś trochę mi chińczykiem zalatuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się również, że pasek "podniesie" zegarek za bardzo. ma ktoś może jakieś doświadczenie z monsterami i grubymi NATO?

Jakiegoś szczególnego "podniesienia" nie odczuwam

pomimo że poniżej klasyczna wersja NATO (czyli z podwójnym podłożeniem pod deklem)

gallery_27913_169_36016.jpg

gallery_27913_169_36459.jpg

gallery_27913_169_72067.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ten zegarek i zastanawiam się na kupnem.

Ale jedna rzecz mnie martwi jak jest z dokładnością?

Sam używam w większości zegarków z nastawianych radiowo i przyzwyczaiłem się do tego, że nic z nimi nie robię a jak w radiu pika sygnał godziny to u mnie na ręce również. Jakie ten zegarek ma odchyłki dobowe i czy to, że nie można zatrzymać sekundy ma wpływ na dokładne ustawienie czasu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie robi +5s na dobę i to też nie zawsze...

Zgadza się brak stop sekundy przeszkadza w dokładnym ustawieniu czasu, jesli potrzebujesz funkcjonować atomowo ;) to mechaniki sobie odpuść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze można cofnąć wskazówkę do tyłu i przytrzymać sekundnik

więc można ustawić dokładnie

jeżeli nie robi się tego w czasie działania datownika od 21 do 4 rano to zegarkowi nic się nie stanie

zostało tu wielokrotnie powiedziane, że mechaniki jeżeli leżą w różnych pozycjach zwalniają lub przyspieszają

SEIKO zaleca noszenie swoich produktów min 10h dziennie (jest to napisane w instrukcji np 6r15 SUMO) - chodzi o kompensację możliwych przyspieszeń i zwolnień, jak również utrzymania jakiegoś tam naciągu sprężyny

miałem już kilka Monsterów, jedne robiły do -5s inne do +5s - uważam to za bardzo dobry wynik

podsumowując, ja już nie zwracam na to uwagi, zegarek noszę i cieszę się nim, jeżeli przyjdzie mi do głowy sprawdzić czas z jakimś wzorcem to w przedziale 2-3tygodni odchyłka jest poniżej 30s

dla mnie to tyle co nic

ale oczywiście, jeżeli ktoś jest maniakiem każdej sekundy to niestety nie jest to zegarek dla niego - czytaj zegarek mechaniczny (bo nawet te za bardzo duże pieniądze zachowują się podobnie/identycznie)

błądząc w kolorach Monstera, wróciłem do czarnego i ten już u mnie zostaje (Piękny Zegarek) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem cały temat Monster jak najbardziej ok :rolleyes:

Ale…

Jest mały, trochę niedokładny i w Polsce kupić go można z opóźnieniem 14 dni bo go sprowadzają.

Mechanizm działa bez zarzutu i lepiej kupić na bransolecie bo pasek zawsze można sobie wymienić.

No i kolor pomarańczowy jest najpopularniejszy i chyba najładniej się prezentuje.

To teraz myślę, kupić czy nie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale…

Jest mały, trochę niedokładny i w Polsce kupić go można z opóźnieniem 14 dni bo go sprowadzają.

Mechanizm działa bez zarzutu i lepiej kupić na bransolecie bo pasek zawsze można sobie wymienić.

No i kolor pomarańczowy jest najpopularniejszy i chyba najładniej się prezentuje.

faktycznie jeśli ktoś szuka masywnego zegarka to z pewnością nie jest to Monster... a z odchyłkami też różnie bywa, ja np. miałem dwa Monstery które robiły dobowo między +20 a 30 sekund

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale…

Nie bardzo rozumiem zarzut ze trzeba czekać 14. dni. Jak chcesz kupić taniej w internecie to czekasz w sklepach często od ręki.

Branzolete tez możesz wymienić . Odczucia co do wielkości - względne , dla jednego mały dla drugiego ok.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z odchyłkami też różnie bywa, ja np. miałem dwa Monstery które robiły dobowo między +20 a 30 sekund

Faktycznie, mechanizm 7S26 nie jest pod tym względem liderem. Zauważyłem jednak (przynajmniej w swoim egzemplarzu), że noszony intensywnie, czyli gdy jest maksymalnie nakręcony, chodzi dużo lepiej. Podczas urlopu miałem go na ręku codziennie przez 2 tygodnie, 12-14 h na dobę. Odchyłka w tym okresie wyniosła może niecałe pół minuty, podczas gdy noszony nieregularnie jest w stanie zrobić taką odchyłkę przez jedną dobę.

Wniosek nr 1) Jest to świetny zegarek do codziennego użytku.

Wniosek nr 2) Jest to również świetny zegarek do zakładania od czasu do czasu, np. na na grilla, ponieważ to ile w tym czasie zrobi odchyłki nie ma żadnego znaczenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem zarzut ze trzeba czekać 14. dni. Jak chcesz kupić taniej w internecie to czekasz w sklepach często od ręki.

To nie jest zarzut tylko stwierdzenie B)

No i w sklepie jest przy okazji o 1/4 droższy.

Wniosek nr 3) Razem z zegarkiem kupić grilla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli

ma to być twój jedyny zegarek

jeżeli nie będzie zegarkiem okazjonalnym

jeżeli jesteś człowiekiem poważniejszym niż inni

ORANGE Monsterowi, mówimy stanowcze NIE

czy jest ich więcej ? sprawdź temat "Policzmy Monstery" - bo coś mi się nie wydaje

nie ma co się rozwodzić - rzecz gustu, Czarny może nudniejszy, ale bardzie dystyngowany, lepiej skomponowane indexy ze wskazówkami, a ich kremowa barwa w półmroku nabiera odcienia złotego

czarny przy pomarańczowym wygląda jak Śliwka przy Soczystej Pomarańczy - problem tylko w tym, że my Polacy bardzo lubimy śliwki - może przez to moje 3 podejście do Monstera skończyło się właśnie na kolorze czarnym

jest kilka miejsc w internecie gdzie przy cenie 800zł masz go po 3dniach u siebie

razem z Monsterem nie kupuj Grilla - rysy gwarantowane tongue.gif

a rozmiar - taki w sam raz od małych nadgarstków po te 20cm

a ogólnie to już nie marudź - najwyżej odsprzedaż biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a rozmiar - taki w sam raz od małych nadgarstków po te 20cm

ee:( tu się nie zgodzę, ja mam 20 cm w nadgarstku i Monster jest zwyczajnie mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównałem swoją starą festinę ma identyczne wymiary jak Monster

i jednak trochę mały mój nadgarstek ok 21-22cm więc chyba odpuszczę.

Na co dzień używam citka skyhawk’a, casio PAW 1500 i dużego G-Shocka GX56

Jakoś tak jak mam założoną festinkę to trochę mało na nadgarstku <_<

Ale może jakiś inny nurek większy i chyba niekoniecznie automat jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee:( tu się nie zgodzę, ja mam 20 cm w nadgarstku i Monster jest zwyczajnie mały

niech zgadnę - masz na gumie?

B)

Na bransolecie jest o "rozmiar większy" optycznie.

znam takich co mając 20 w łapie noszą 35 z koronką - i jest zajebibi.

kwestia podejścia do tematu i upodobań.

;)

...jedno jest pewne - dla mnie - w diverach monster to minimum- 007 leży lepiej i Sammy również - mimo, że rozmiarowo to to samo B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech zgadnę - masz na gumie?

miałem właśnie na bransolecie i tak przy 20 cm w łapie jakoś zginął na ręce, podobnie jak skx007. Ja preferuję rozmiary takie jak Orient Big Mako, czy JVD j1030:) Szkoda że tak mało diverów w automacie jest tych rozmiarów.

Ale masz rację to kwestia indywidualnych upodobań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko SUMO tongue.gif

MARINEMASTER JEST FAJNIEJSZY :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ze swoim monsterkiem zawsze ten sam problem.

Ilekroć chcę sprzedać któryś z moich zegarków to OM zawsze pozostaje nietykalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz001

Właśnie zakupiłem  dzięki  koledze  , który założył  ten temat :). Czekam w poniedziałek odbiór . Dzięki tym recenzjom  nawet chwili się nie wahałem jak się dopiero co pojawił ....... ( zdjęcia z aukcji ) w ostatniej chwili znalazłem  jeszcze taki  paseczek :

post-65726-0-26088500-1384026344_thumb.jpg

post-65726-0-83004900-1384026345_thumb.jpg

post-65726-0-37205400-1384026346_thumb.jpg

post-65726-0-82017700-1384028107.jpg

post-65726-0-13282400-1384028110.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.