Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magik.

No faktycznie - na tym filmiku ma złotego - czyli musiał mieć kilka.

Niech mu tam... Co pożył chłop - to pożył! :)

Pewnie, że tak. Patrząc na film uśmiecham się bez złośliwości. Trzeba cieszyć się życiem  :).

Co jak co - ale wydaje mi sie, ze tego typu skojarzenia i uogolnienia nie powinny padac od ludzi na takim forum, tylko od wlasnie tandetnych dorobkiewiczow, ktorzy wybieraja zegarki ze wzgledu na cene i marke :mellow:

Tylko w naszym kraju i jemu podobnych typu np. Rosja marka ta ma tak negatywne skojarzenia. Bylem w Berlinie, Londynie czy chocby w Belgii i mlodzi NORMALNI ludzie mieli te czasomierze na rekach i domyslam sie, ze tam nikomu ze zlym stylem sie to nie kojarzy - a u nas??? Nawet u pasjonatow zegarkow wypowiedzi bywaja zenujace...

Weź wrzuć na luz. Normalnie po takich wypowiedziach człowiek czuje się tak, jakby co najmniej Papieża obraził. Przecież napisałem, że lubię Roleksa. Ponabijać się nie można ?. Czy to moja wina, że w naszym kraju z 10-letniego BMW przeważnie wysiada łysy dres z wyrazem twarzy nieskalanym jakąkolwiek myślą ?. Żeby nie było, że tylko z Rolka się nabijam… przeglądając ostatnio net trafiłem na fotki zegarków, które zakupił niejaki Justin Bieber...

jbrolexap.jpg

Obydwa okropne… nie wiem kto temu dzieciakowi doradzał taki zakup, ale zdecydowanie powinien zmienić doradcę  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Rozumiem, że takie skojarzenie może mieć ktoś, kto o zegarkach ma zerowe pojęcie i pierwszy raz wchodzi na forum i wypowiada takie "opinie", ale, że Ty jakby nie było znawca i miłośnik zegarków będziesz powielał, powiedzmy sobie wprost, takie durne stereotypy, to się nie spodziewałem.

No cóż… ostatniego mojego posta polecam także Tobie. Ludzie co z Wami ?. Poczucie humoru Was opuściło czy jak ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle dyskusja w tym wątku sięga pomału dna, durne gadki o Misztalu, Che, itp., "skundleniu" się marki bo produkuje "badziewne" wersje w złocie i z diamentami (jakby AP, czy PP nie robiły??) to poziom już nawet nie onetu.

A podobno jesteśmy na forum miłośników (?) zegarków.

Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk

O ironio sam powielasz sterotypy -pisząc o onecie-wszystkich do jednego wora.... :)

Mniej "zadęcia".

Tak to forum milośników zegarkowych i z tego powodu rozmawiamy o zegarkach ,i mamy różne zdania

Przepraszam Cię że odmienne od Twojego......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko...

To już podróby z Turcji wyglądają lepiej...

Jak lubię wszelkie zegarki, to takich nie założyłbym nigdy i za żadne skarby!

A na temat Justina Biebera mam własne zdanie i się z nim zgadzam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa okropne… nie wiem kto temu dzieciakowi doradzał taki zakup, ale zdecydowanie powinien zmienić doradcę  :).

Żeby nie było, że tylko z Rolka się nabijam… przeglądając ostatnio net trafiłem na fotki zegarków, które zakupił niejaki Justin Bieber...

Może kupił jak był w Egipcie? Z Hurghady można sobie przywieźć parę kilo takich...  i ceny nader znośne! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko...

A na temat Justina Biebera mam własne zdanie i się z nim zgadzam. 

Z Bieberem czy własnym zdaniem? :D :D :D :D ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matko...

Bo nie umiesz rapować! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

O matko...

He he, też pomyślałem, że to jakieś podróby, ale prześledziłem źródło zdjęcia. Fotka pochodzi z jego oficjalnego Instagrama, a chłopaczyne stać na taki zakup więc chyba jednak oryginał  :). Kontynuując temat… ci goście też wiedzą co to blichtr :D.

lilwayne_ap.jpg

floydmayweather_ap1.jpg

Nie wiem tylko dlaczego Lil i Floyd postanowili, że będą ludzi przy słonecznej pogodzie oślepiać z kilometra. Ech… te gusta  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ci goście też wiedzą co to blichtr :D.

Gerald Genta się w grobie przewraca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialem juz nic o wiesniackich AP pisac, ale Kolega Magic sie zrehabilitowal tymi zdjeciami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Gerald Genta się w grobie przewraca...

Gerald Genta (w przeciwieństwie do niektórych fanów Roleksa) miał dystans do tego całego nadętego do granic możliwości zegarmistrzostwa o czym świadczą niektóre jego dzieła (np. linia zegarków z myszką Miki)  :). AP też potrafi wrzucić na luz i za to między innymi ich lubię.

Nie chcialem juz nic o wiesniackich AP pisac, ale Kolega Magic sie zrehabilitowal tymi zdjeciami :P

No… wreszcie piszesz jak człowiek  :). Chociaż ja chciałbym mieć takie wieśniackie AP. Sprzedałbym świecidełko za grubą kasę i kupił jakiś fajny zegarek z komplikacjami  :). Dla zachowania odrobiny merytoryki dodam może jeszcze, że znawcy jubilerstwa, którzy potrafią docenić kunszt obróbki kamieni szlachetnych, zapewne uznaliby nasze opinie za głupie. Z kolei ekonomiści uznaliby, że rezygnujemy z dobrej inwestycji. Sprawdźcie jak kształtuje się cena King Kalli Vacherona na przestrzeni lat :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz - niestety zaobserwowalem ta tendencje "Rolkową" u AP od kilku lat a "gwiazdy" muzyki szczegolnie "czarnej" nadwyraz upodobali sobie ta manufakture. Oby niedlugo nie trzeba bylo zakladac watku "Fani i antyfani AP" :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Wiesz - niestety zaobserwowalem ta tendencje "Rolkową" u AP od kilku lat a "gwiazdy" muzyki szczegolnie "czarnej" nadwyraz upodobali sobie ta manufakture. Oby niedlugo nie trzeba bylo zakladac watku "Fani i antyfani AP" :wacko:

Mnie to nie przeszkadza. Patrzę na to całe zjawisko z sympatią. Natomiast Audemars Piguet broni najwyższej klasy zegarmistrzostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co - bezpiecznym tylko Patek i Lange? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty? Lange, co hitlerowców wspierał?  ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Czyli co - bezpiecznym tylko Patek i Lange? :D

Spokojnie :). W przyszłym roku firma Audemars Piguet będzie obchodziła 140 lat istnienia. Przypuszczam, że chyba mało kto będzie mówił o raperach w obliczu kolejnych wielkich komplikacji spod znaku AP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni beda mowic o komplikacjach a inni o skojarzeniach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje (bylo-nie-bylo milosnika zegarkow marki Rolex) przyslowiowe 'trzy grosze' w calej tej dyskusji (i kieruje to glownie w strone osob krytykujacych czasomierze tej marki i ich milosnikow) wyraze poprzez parafraze podsumowania dokonanego niegdys przez jednego z moich ulubionych amerykanskich stand-up komikow spytanego, przez prowadzacego z nim wywiad, o wyjasnienie w kwestii Rolexa ktorego akurat mial ten komik na reku jak i innych posiadanych przez niego Rolexow, powiedzial on co nastepuje: "I don't explain them, I simply enjoy wearing them. As to all those frustrates who criticize my taste, or my luck to have afforded buying them, I don't really care much about their frustrations, if they have problem with that it's their problem, not mine".

Krotko, zwiezle, dobitnie i jakze stosownie w takich przypadkach.

Przyjemnego dzionka zycze  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeszkadza mi kto i co kiedyś nosił natomiast drażni mnie wrzucanie ostrej polityki w stylu nazywania przywódców kubańskiej rewolucji mordercami i "pozycjonowania ich na równi ze Stalinem i Hitlerem.

A mnie w ogole smieszy rozpatrywanie JAKIEJKOLWIEK marki przez pryzmat kto to nosil.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

"I don't explain them, I simply enjoy wearing them. As to all those frustrates who criticize my taste, or my luck to have afforded buying them, I don't really care much about their frustrations, if they have problem with that it's their problem, not mine".

Krotko, zwiezle, dobitnie i jakze stosownie w takich przypadkach.

Ta wypowiedź powinna zakończyć się na stwierdzeniu -  "I simply enjoy wearing them". Cała reszta to gadanie idioty. Jakiś właściciel Patka nie przepadający za Roleksem, który za jeden zegarek może sobie kupić dziesięć Roleksów miałby być frustratem ?. Nie sądzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy takie porównanie to nie ujma dla HD. Dla mnie Harley Davidson to wyjątkowa firma, zawsze ich motocykle odbierałem jak motocykle z duszą. W przeciwieństwie do japońskich suszarek. Pomijając kwestie zegarmistrzowskie, Rolex kojarzy mi się z nowobogackim cwaniaczkiem, który chce zakomunikować całemu światu, że mu się dobrze powodzi. Ale to takie komunikowanie w złym (żeby nie powiedzieć tandetnym) stylu. Wypisz, wymaluj były poseł Piotr Misztal. Modelowy przykład klienta firmy Rolex - zresztą on miał złote Roleksy.

Buahahaahaha, padlem!!!

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Magik. akurat bardzo merytorycznie opisywał nie tylko negatywne ale i pozytywne cechy wiadomej marki zegarów. A skojarzenia - są nieuniknione, zdeterminowane w każdej właściwie branży i dziedzinie przez dominujący profil użytkowników danej marki.

Kto chciał, to zauważył. Tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Widać, że Wielkanoc coraz bliżej, bo i JAJA na forum coraz większe.

Argumenty ostre jak chrzan wielkanocny. :)

Żenada koledzy, żadna marka zegarkowa nie jest warta zniżania się do takiego poziomu. Nawet moja ulubiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.