Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Zrozumiałem. Dla tego dałem ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym miał zbędną kasę kupiłbym ROLEXA złotego, z diamentami /albo cyrkoniami, bo bardziej się błyszczą/ o średnicy ok 45mm. Oczywiście ze złotą, szeroką bransoletą.

Do tego koniecznie ze 3 złote "kajdany" po przynajmniej 100 gram każdy, a na szyję tak z 300 gr, i jakiś krzyż wielki :D

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego koniecznie ze 3 złote "kajdany" po przynajmniej 100 gram każdy, a na szyję tak z 300 gr, i jakiś krzyż wielki :D

uwzględnie , jak będę realizował ten projekt <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze sygnety. Oczywiście wielkie, ciężkie i z cyrkoniami. Żeby się dobrze komponowały. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomnijcie do tych wszystkich swiecidełek dobrać odpowiedniego dresu z trzema odblaskowymi paskami, Rolex najlepiej się czuje w swoim naturalnym środowisku :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to tylko w PL.

I w latach 80-ych w NY, ale to inna historia.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I można na spokojnie bujać się po mieście i szukać "foczek" :D

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem ogolnie - nie jestes jedyny ;)

To po co W OGOLE rozwazac zakup Rolka?

Bo SUB i jego historia dobrze się kojarzy, bo walory użytkowe są znane i cenione, bo to piękny i dość uniwersalny "sport"...bo jest model bez lupki ; )

A seadweller to prawdziwy potwór przy klasycznym subie...w każdym znaczeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś chce mieć nowy zegarek, a nie w najlepszym wypadku leżakujący kilka lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@poiuyt, niektórym te kilka mm robi dużą różnicę. Nie mniej jednak wydaje mi się, że po części masz rację. Mi się lupka w Subie podoba, Sub bez lupki też jest ładny :).

@Jed, nie masz racji :). Wszędzie są takie "klimaty". Dlatego złoty Rolex kojarzony jest z wieśniactwem, buractwem. Nie wiem czemu, ale złoty DD zawsze mi się bardzo podobał i podoba:).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@poiuyt, o ile SUB bardzo mi się podoba, to SD już niezbyt. Te 4mm szerokości robią różnicę, w przypadku szczupłego nadgarstka może to być problem.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Patom, z czym nie mam racji?

Dla mnie roznice robi wielkosc tarczy, a nie koperty - dlatego SD 44mm uwazam za maly.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JED, "Ale to tylko w PL. I w latach 80-ych w NY, ale to inna historia." Z tym się nie zgadzam :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle nie rozumiem o co chodzi z tą "nienawiścią" do lupki. Przecież SUB z lupką dobrze wygląda :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy podobnie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co sądzicie o nowym Rolexie Sky-Dweller?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest piekny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I potwornie drogi :(

I chociaz to Rolex i wszyscy sie domyslaja, ze nowy mechanizm byl testowany na lewo czy prawo zanim go wrzucili do seryjnej produkcji, to jednak kupilbym go po pierwsze w tanszym wydaniu w stali (jesli takowe sie pojawi) a po drugie min. po 20 latach testowania w zyciu przez uzytkownikow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go na żywo nie widziałem, ale na fotkach mi się podoba :). Ta cena po prostu odstrasza, w jego cenie można mieć kilka innych Rolexów.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie się pojawi w stali, mam przynajmniej taką nadzieje, bo mnie strasznie kręci :) Niestety cena tego zegarka w złocie jest grubą przesadą. Pamiętam jak go szeroko komentowaliśmy zaraz po tym jak się zaprezentował na zeszłorocznym Basel, wtedy większość była jednak na nie, wszyscy spodziewali się czegoś więcej po nowym Rolexie. Mnie jak najbardziej się on podoba, super jest.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest super pod wzgledem wygladu i przede wszystkom pod wzgledem komplikacji, ktore 99% ludzi na co dzien sie przydadza dlatego jako jedyny zegarek uzytkowy bije wiele konkurencyjnych na glowe B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile będzie kosztował, jeżeli pojawi sie w stali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile będzie kosztował, jeżeli pojawi sie w stali...

Mysle, ze w stali, to pojawi sie dopiero wtedy jak przestana kupowac w zlocie... jesli w ogole...

A co do ceny, to musi byc drozszy min. 2 razy niz Daytona wiec stawiam na cos kolo 90.000pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.