Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

We wtorek mój zegarek został wysłany do MC. Niestety nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi czy już do nich dotarł - mam nadzieję, że dzisiaj mi odpiszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy regulacji chodu mogę dokonać u każdego zegarmistrza, czy należy odesłać do p-tu serwisowego MC, żeby zachować gwarancję?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wtorek mój zegarek został wysłany do MC. Niestety nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi czy już do nich dotarł - mam nadzieję, że dzisiaj mi odpiszą.

Zegarek wczoraj do nas dotarł. Dzisiaj już jest w naszym serwisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy regulacji chodu mogę dokonać u każdego zegarmistrza, czy należy odesłać do p-tu serwisowego MC, żeby zachować gwarancję?

Jeżeli dokładność zegarka nie mieści się normie to regulacji dokonujemy w naszym serwisie. Przypominam, że dla Mechanizmu Molnyia 3602 norma to -20/+40s/dobę.

Pozdrawiam

Tomasz Gmaj

Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziękuję za odp. Moscow Classic. Pozostaje zmierzyć odchyłkę dokładnie, ale wstępnie oceniam na ok. minuta opóźnienia na dobę.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wczoraj do nas dotarł. Dzisiaj już jest w naszym serwisie.

Trochę mnie to uspokoiło :)

Skoro jest już w serwisie to mam taką prośbę byście przyjrzeli się jeszcze tej stalowej obramówce wokół szkiełka na kopercie bo przeglądająć zdjęcia odnoszę wrażenie, że na niej też jest nieco mikrorysek.

Na tym zdjęciu to widać:

https://www.dropbox.com/s/gulfoycs4qk44lq/P1030628.JPG

Dobrze jednak wiem, że zdjęcia nie oddają w pełni tego co jest w rzeczywistości więc najlepiej obejrzeć to na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moscow Classic, na jakim etapie są prace nad moim zegarkiem? Jaka padła decyzja - jest naprawiany u Was czy zamawiacie nowy dekiel?

Normalnie zapytałbym o to poprzez system PW ale od momentu wysłania zegarka kontakt się zepsuł (wcześniej był bardzo dobry) i na ostatnie 2 wiadomości nie dostałem odpowiedzi więc pytam na Forum publicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest już u mnie (paczka przyszła w ostatnią środę). Jak będę miał trochę czasu to wrzucę zdjęcia i napiszę więcej na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Późno już i ledwie siedzę ale w końcu wypadałoby coś napisać o zakończeniu akcji.

Zdjęcie dekla po rozpakowaniu jeszcze przed zdjęciem folii:

P1030837.JPG?dl=1

P1030838.JPG?dl=1

Ten widok nie napawał mnie optymizmem bo podobnie było poprzednio. BHP jak widać leży a folia nie została naklejona w sterylnych warunkach.

Po zdjęciu folii na początku byłem nieco przerażony bo miałem wrażenie, że w jednym miejscu jest sporo rys... Na szczęście okazało się, że tym razem były to resztki kleju. Uff...

Tak to wygląda po zdjęciu folii i wyczyszczeniu:

P1030846.JPG?dl=1

Wyczulony poprzednim przypadkiem zrobiłem dokładną inspekcję stanu powłoki ;)

No i... znalazłem pewną niedoskonałość :unsure:

Mniej więcej nad liczbą 3 określającą stopień wodoszczelności, nieco po lewej stronie jest trochę mikrorysek.

P1030854.JPG?dl=1

P1030850.JPG?dl=1

Nie ma jednak to porównania do tego co było wcześniej i mieści się to w granicach tolerancji. Przypuszczam, że tego typu drobne wady dałoby się znaleźć w wielu zegarkach tylko nie każdy siedzi z latareczką i ogląda zegarek milimetr po milimetrze ;)

Zobaczmy jeszcze jak to wygląda z wierzchu:

P1030841.JPG?dl=1

I zróbmy przymiarkę do pasków:

P1030859.JPG?dl=1

P1030862.JPG?dl=1

Nie wiem czy zauważyliście ale podczas wakacji mój zegarek się "opalił". Został wysłany do Rosji w sprawie poprawienia dekla. Gdybym chciał zostać przy wersji stalowej musiałbym poczekać jeszcze kilka tygodni na wykonanie nowego dekla stalowego. Okazało się jednak, że MC posiada na stanie kilka kopert w wersji PVD. Dlatego zaproponowano mi możliwość bezpłatnej wymiany zegarka w wersji stalowej na wersję PVD.

Po zastanowieniu się i przejrzeniu zdjęć zamieszczonych na Forum zegarków w wersji PVD przystałem na tę propozycję i tak o to stałem się kolejnym posiadaczem Rosyjskiego Zegarka Forumowego w wersji PVD :rolleyes:

Jeszcze kilka słów o serwisie:

Zegarek został wysłany 29 maja, przyszedł 11 lipca czyli czekałem na niego 43 dni. Gdybym zdecydował się na wersję stalową czekałbym jeszcze kilka tygodni (sic!) dłużej. Gwarancja została mi przedłużona o 30 dni (czyli pod tym względem jestem w sumie do tyłu ale mam nadzieję, że w ogóle nie będę musiał z niej korzystać ;) ).

Kontakt mógłby być lepszy. Na początku był świetny ale kiedy już zegarek wyruszył do serwisu to znacznie się pogorszył.

Najważniejsze jest jednak to, że w końcu mogę się zacząć cieszyć swoim zegarkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczulony poprzednim przypadkiem zrobiłem dokładną inspekcję stanu powłoki ;)

No i... znalazłem pewną niedoskonałość :unsure:

Mniej więcej nad liczbą 3 określającą stopień wodoszczelności, nieco po lewej stronie jest trochę mikrorysek.

Nie ma jednak to porównania do tego co było wcześniej i mieści się to w granicach tolerancji. Przypuszczam, że tego typu drobne wady dałoby się znaleźć w wielu zegarkach tylko nie każdy siedzi z latareczką i ogląda zegarek milimetr po milimetrze ;)

Czyli, że co kolega zadowolony, czy nie? - z opisu trochę się pogubiłem.

Ja przyglądałem się zegarkowi w dzień, bez latarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli, że co kolega zadowolony, czy nie? - z opisu trochę się pogubiłem.

Jak najbardziej, na końcu napisałem przecież, że w końcu mogę się cieszyć swoim zegarkiem :)

Ja przyglądałem się zegarkowi w dzień, bez latarki ;)

Ja mam taką sprytną małą latareczkę, którą można wszelkie niedoskonałości wychwycić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie tylko ciekawi, czy takie wpadki zdarzają się również przy seryjnych zegarkach Moscow Classic.

Jakiś czas temu napaliłem się na jeden model, i nie ukrywam, że czekałem, aż Łukasz napisze jak się sprawa zakończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Jak wygląda dokładność w Waszych zegarkach? U mnie w zaleznosci od warunkow od -25 do nawet -40 na dobę.

Czy oddawaliscie swoje do regulacji? Zakres tolerancji w fabrycznej regulacji jest dosyc szeroki ale czytałem,ze niektorzy maja Molnie wyregulowane znakomicie. Tylko prosze nie mowoc, że kilka minut opóźnienia nie ma znaczenia- dla mnie ma . Tak samo ciągłe sprawdzanie i brak wiary w dokladnośc wskazania. Ten moj w normalnym uzytkowanie jest po prostu niestabilny. Nawet szachownica na tarczy nie rekompensuje mi tego :( Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie zmierzyłem odchyłkę w czasie 24h i... jestem w lekkim szoku... przyspieszył o 2s. :)

Leżał sobie całą dobę na biurku, nieruszany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moim też nie ma kłopotòw. Mniej więcej jakieś + 10-15s, wkalkulowane w cenę. :) Natomiast być może w trakcie noszenia pojawia się jakaś większa nieregularność. Trudno mi to ocenić gdyż od nowości był tylko dwa razy na spacerze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, chodzi o normalne użytkowanie. Przez pierwsze "nakręcania" u mnie tez chodził ok. Ale gdy zacząłem go nosic (zdejmowany jedynie dla ochrony przed wodą), to zaczął późnić.

Trzymam go na chodzie nieomalże od poczatku, nawet gdy nie nosze , to nakrecam.

Ostatnio jezdze komunikacja miejską a tramwaje w Gdansku kursuja jak w zegarku......upss ale nie jak w moim zegarku :(

No nic, dzieki i zycze lepszych wrażen niz moje. Pewnie go oddam do regulacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a jak jest wykończony mechanizm w tych zegarkach, zaglądał już ktoś do środka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój, na razie nikt go nie chce za 900zł czyli po kosztach.

EDOX C1 DIVER 70157 3 NIN, SEIKO SAMuRAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze lepiej na forum było wystawić :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum na pewno znalazłbyś chętnych. O ile pamięć mnie nie myli forumowy Kolega Darek-zegarek chciał kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie robić zamieszania muszę poczekać aż się aukcja skończy czyli do soboty i wtedy wstawię u nas, dzięki za info pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widze ,ze juz po aukcji - sprzedany! A moze mojego ktos przygarnie? Nie moge wystawiac na forumowym bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.