bakero 0 #26 Napisano 15 Czerwca 2011 Rewelacyjne zdjęcia, Profesjonalne przez duże P Gratuluję pomysłu i talentu. I prosimy o kolejne 0 Moje zegarki: CYMA na ETA2783, SEIKO SNKE63K1, LORUS RXN55BX9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #27 Napisano 15 Czerwca 2011 skoro zdjęcia przypadły Wam do gustu to podrzucę jeszcze kilka 6 Uploaded with ImageShack.us7 Uploaded with ImageShack.us8 Uploaded with ImageShack.us9 Uploaded with ImageShack.us10 Uploaded with ImageShack.us11 Uploaded with ImageShack.us12 Uploaded with ImageShack.us czytając Wasze komentarze tak się rozochociłem, że wpadłem na pomysł modyfikacji tej sesji i mam nadzieję zabrać się za to na weekend myślę, że wyjdzie dość ciekawie ale poczekamy zobaczymy 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #28 Napisano 15 Czerwca 2011 6 fajna, ale pierwsza seria zdecydowanie lepsza dla mnie, chociaż te też są miszcze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #29 Napisano 15 Czerwca 2011 tessio, nie bez przyczyny tamte były pierwsze 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #30 Napisano 15 Czerwca 2011 świetne fotki:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #31 Napisano 15 Czerwca 2011 Cudowne zazdroszczę sprzętu, umiejętności, zegarka eh.. nawet pić mi się zachciało Jeszcze by się przydało jakieś z ostrością na koronkę w gazie i tarczę 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #32 Napisano 15 Czerwca 2011 gratulacje......fotki jak z folderu.....co ja mówie....zdecydowanie lepsze 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #33 Napisano 15 Czerwca 2011 czytając Wasze komentarze tak się rozochociłem, że wpadłem na pomysł modyfikacji tej sesji i mam nadzieję zabrać się za to na weekend myślę, że wyjdzie dość ciekawie ale poczekamy zobaczymy Poeksperymentuj ze sztucznym podświetlaniem, pod różnymi kątami i w różnych kolorach.. będzie fajnie."Bubbles photography" to już chyba cała dziedzina. Gdzieś w sieci widziałem zdjęcia fotografa, który upodobał sobie fotografowanie różnych owoców w takiej konwencji (wiśni, truskawek, cytrusów..), w różnych klimatycznych oświetleniach, mrocznych, wesołych, kolorowych... można się inspirować Oj czuje, że wielu ludzi teraz zacznie kombinować z bąbelkami Już sobie wyobrażam ile mineralnej pójdzie na zmarnowanie 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #34 Napisano 15 Czerwca 2011 Taktic - cała seria doświetlana różnie/różniście co do mojego pomysłu to troszeczkę inaczej kombinuję, ot staram się sam szukać inspiracji do zdjęć i choć nie zawsze realizacja jest zgodna z tym co sobie wymyślę to satysfakcja z udanej sesji olbrzymia 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #35 Napisano 15 Czerwca 2011 Taktic - cała seria doświetlana różnie/różniście Tak, tak.. ale w tle, za szklanką, pojemnikiem, akwarium (czy w czym tam robisz..) możesz stawiać różne tła, w różnych kolorach: czerwone, zielone, niebieskie, czarne... oświetlać te tła w różny sposób, światłem rozproszonym, punktowym itd itp.. będą wychodzić różne, różniaste klimaty... kombinuj 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #36 Napisano 15 Czerwca 2011 Świetne fotki. Gratuluję talentu i pomysłowości. Jakim sprzętem robisz zdjęcia ?. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #37 Napisano 15 Czerwca 2011 Tak, tak.. ale w tle, za szklanką, pojemnikiem, akwarium (czy w czym tam robisz..) możesz stawiać różne tła, w różnych kolorach: czerwone, zielone, niebieskie, czarne... oświetlać te tła w różny sposób, światłem rozproszonym, punktowym itd itp.. będą wychodzić różne, różniaste klimaty... kombinuj uwierz mi, że kombinuję tutaj też kombinowałem i to nie jedynie z oświetleniem dzięki za radyco do sprzętu to w tym wypadku d700 z 90-tka tamrona nie jest to idealny zestaw ale daje radę 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #38 Napisano 15 Czerwca 2011 jak uznacie, że warto do dorzucę coś jeszcze Eee nie warto, czy mogę już usunąć temat, czy sam poprosisz o jego skasowanie ? Nie wiem na co jeszcze czekamy - gdzie są następne fotki , super ! 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #39 Napisano 15 Czerwca 2011 tyle fajnych komentarzy dostałeś, że ciężko jeszcze coś mądrego wymyślić- mówiąc w skrócie fotki naprawdę dają radę w doxie ponoć boją sie odbierać maile z Polskimoże coś być na rzeczy, bo jak napisałem do nich z tydzień czy dwa temu, to nikt nie znalazł do dziś czasu na takie pierdoły jak odpisanie na maila 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #40 Napisano 15 Czerwca 2011 uwierz mi, że kombinuję tutaj też kombinowałem i to nie jedynie z oświetleniem Ok, nie chcę tutaj wyjść na starego zrzędę Chcę tylko mobilizować, i chcę żebyśmy się razem wszyscy czegoś nauczyli.Na przykład moim problemem jest brak dobrego obiektywu macro. Jeśli robię tego typu zdjęcia, to nakręcam soczewkę close-up na zwykły obiektyw. A to jest mordęga i raczej słabsza jakość.Ale nic to. Mówią że w fotografii nie jest najważniejszy sprzęt, tylko najważniejszy jest fotograf i światło.Światło w tym sensie, żeby to nie światło sterowało człowiekiem, tylko żeby człowiek sterował światłem. Tzn albo je sobie ustawiał, albo samemu ustawiał się odpowiednio w stosunku do światła. Wtedy nie powiemy, że cykałem, cykałem i akurat fajnie wyszło, tylko powiemy że wyszło dokładnie tak jak chciałem żeby wyszło, i to daje największą satysfakcję i zabawę Ok, pitu, pitu... żeby nie zrzędzić, podam przykład z mojej małej sesyjki, i podam dokładny "przepis"Na stole położony płasko monitor komputera.Włączony jakiś program graficzny i na całe tło ustawiony kolor violetNa monitorze postawiony szeroki kieliszekzegarekmineralkaod góry lekko rzucone światło, latareczka diodowa, kolor żółtyzdjęcie robione od góry, pod lekkim kątem, nawet nie na statywie, z ręki..No i klimat zdjęcia jest dokładnie taki jak chciałem. Nic tutaj nie ma przypadkowego. Ani fioletowe tło nie jest przypadkowe, ani rozbłysk na tarczy, ani złote odblaski w bańkach nie są przypadkowe. Tak miało być Żebym tylko jeszcze miał dobry obiektyw 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 33765 #41 Napisano 15 Czerwca 2011 Wszystkie zdjęcia genialne. Nabawiłem się kompleksów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ambasador #42 Napisano 15 Czerwca 2011 Kapitalne foty cenka opada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #43 Napisano 15 Czerwca 2011 Taktic - serdeczne dzięki za instruktaż Przydatne info i niebanalny pomysł na fajną sesję. Jak "dorobię się" Raynoxa do swojego cyfraka to postaram się skorzystać z porad. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #44 Napisano 15 Czerwca 2011 Taktic - serdeczne dzięki za instruktaż Przydatne info i niebanalny pomysł na fajną sesję. Jak "dorobię się" Raynoxa do swojego cyfraka to postaram się skorzystać z porad.Lechu szkoda kasy na półśrodki, jeżeli masz coś z wymienną optyką to odpuść sobie takie rozwiązanie 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mapeth 1 #45 Napisano 15 Czerwca 2011 genialne zdjęcia i piękny zegarek, nie wiem czego bardziej gratulować czekam z niecierpliwością na dalsze sesje fotograficzne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bell23 0 #46 Napisano 16 Czerwca 2011 nie będę powielał "przedpiszców" , ale zdjęcia naprawdę niezłe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #47 Napisano 16 Czerwca 2011 Chylę czoła, zdjęcia MEGA!!!, gratuluję pomysłu i wykonania.PozdrawiamRobert 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrkrakow 238 #48 Napisano 17 Czerwca 2011 Rewelacyjne foty.Wrzucaj ile wejdzie Piotrek kiedyś wrzucał chyba zdjęcie Glycine w piwku, tylko że nie było tak profesjonalne Zapiera mi dech jak widzę takie piękne foty Taaa....moje to była amotorszczyzna, że wstyd. 0 Pozdrawiam Piotrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #49 Napisano 17 Czerwca 2011 Piotrek, źle mnie zrozumiałeś Twoje foty nie były złe. Po prostu zdjęcia karola są rewelacyjne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #50 Napisano 17 Czerwca 2011 Ale pasek to chyba tych piwnych bąbelków nie przeżył? 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach