Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

login_87

Warsztaty Zegarmistrzowskie

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonała wiadomość. Mimo obecności na wykładzie, taka rejestracja będzie pomocna. Super :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję być w dniu 8 listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też poproszę o kopie jedna :-) jeśli można..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również będę wdzięczny jeśli ktoś zrobi rejestracje audio,niestety dni robocze w moim wypadku całkowicie odpadaja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też niestety nie będzie,ale pisze sie na kopie nagrania :)

Tapnięte z SGS3

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposób będzie udostępniane nagranie?

Też bym chętnie skorzystał a raczej nie będę mógł pojechać w tych terminach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie będę na wykładach.

Pozdrawiam

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o dopisanie na 08-11-2013r /piątek/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykład dr Sergiusza Łuczaka oczywiście odbył się. Na sali było sporo studentów ostatniego roku / Oni raczej muszą !/ natomiast nas klubowiczów tylko dwóch ! 'Fajne' to nie było :(

Mam pytanie: 

czy byliby chętni na zajęcia w ramach warsztatów zegarmistrzowskich - tylko teoria /zegarki mechaniczne i elektroniczne, budowa/, w terminie jeszcze  listopad, albo początek grudnia ? Miejsce to siedziba Cechu, ilość osób to min 12, odpłatność w granicach 35 może max 40 zł. Zajęcia byłyby prowadzone przez dr Sergiusza Łuczaka z asystą Władka Mellera. W ramach spotkania wizyta w sali muzealnej Cechu - to obowiązkowe :)   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że tylko dwóch klubowiczów.....

Chętni na zajęcia są jeżeli tylko termin będzie odpowiadał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, że praca zawodowa musi znaleźć się na pierwszym miejscu, przed studiowaniem. W przeciwieństwie do studentów, którzy obecność na wykładach mogą zaliczyc do obowiązków. Dlatego, pomimo że całym sercem i duszą byłem na wykładzie dr Sergiusza Łuczaka, fizycznie musiałem wypełniać swoje obowiązki, które zapewniają mi, poza utrzymaniem, możliwość posiadania pasji pozazawodowych.  

Natomiast na następnym wykładzie, zgodnie z deklaracją, będę. Już zarezerwowałem sobie wolny czas.

Co do zajęć w Cechu, to jestem nie tylko chętny. Jestem bardzo chętny. Dobrze byłoby jednak, gdyby była mozliwość dokonania uzgodnień terminów z udziałem zainteresowanych. Wtedy "szanowna frekwencja" z całą pewnościa dopisze :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, że praca zawodowa musi znaleźć się na pierwszym miejscu.

Z czegoś trzeba żyć spłacać kredyt i mieć kasę na zegarkowe zakupy ;)

Na zajęcia w dzień wolny od pracy oczywiście się piszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie byłem na wykładzie z powodu złośliwości rzeczy martwych - samochód mi nie zapalił... :(

Na następnę się piszę.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście piszę się na zajęcia - jeśli będą w sobotę :). Pod koniec listopada początek grudnie mam rezerwację w szpitalu. Mam nadzieję że zajęcia wypadną wcześniej ? i nie będzie kolizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym wziął udział w takich zajęciach ale wszystko zależy od terminu.

Mi bardziej by odpowiadał początek grudnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już jutro :)

W dniu 22-11-2013r /piątek/ w godz 10:15 do 12:00 Temat - budowa i podstawowe elementy zegarków elektromechanicznych i elektronicznych, zegarki hybrydowe (Seiko Kinetic, Autoquarz, Seiko Spring Drive) oryginalne rozwiązania zespołów mechanicznych (Microtimer, Pendulum, wychwyt elektromagnetyczny, wychwyt stałosiłowy), komplikacje w zegarkach.

Miejsce: Wydział Mechatroniki PW, sala 603 ( VI piętro ) ul. Boboli 8

Wykłady z uwagi na tematykę odbędą się w ramach Warsztatów Zegarmistrzowskich. Zapraszam wszystkich chętnych w imieniu dr Sergiusza Łuczaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było naukowo ! Sporo teorii, taka wiedza systematyzująca to o czym gdzieś, kiedyś być może słyszeliśmy.  

Dziekuję za obecność Władkowi, Markowi i Bogumiłowi :) Sergiuszowi zawsze jest miło gdy ma na swoim wykładzie gości z KMZiZ

Na początku grudnia mam w planie zajęcia w siedzibie Cechu na Starym Mieście, Sergiusz wyraził zgodę na poprowadzenie ich więc będzie okazja aby sobie wiele rzeczy z teori budowy zegarów przypomnieć. Szczegóły wkrótce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykład dotyczył zegarków elektromechanicznych. Po krótkim przypomnieniu elementów i działania, wykładowca przedstawił niektóre, co ciekawsze, rozwiązania w tej dziedzinie: TAG - Mikrotimer i Pendulum, wychwyt stałomomentowy u Girarda Perregaux, Seiko Kinetic, ETA Autoqartz w Tissocie oraz Seiko Spring Drive. Omówił także dwa rodzime rozwiązania pochodzace z PW. Na zakończenie omówione zostały wszystkie rodzaje komplikacji występujacych w zegarach. Pojawił sie także wątek dotyczący miniaturyzacji w mechanice. Wykład bardzo ciekawy, systematyzujący wiedzę. Dr Sergiusz Łuczak interesujaco ujął wszystkie przedstawione zagadnienia, Zadbał również o atrakcje w postaci prezentacji graficznej. Bardzo dziękujemy i prosimy o jeszcze :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualna lista:

1. ksylo1

2. witia

3. Diego04

4.yorki_man

5. niet

6. Stawko

7. ooo00ooo

8. nowicjuszka

9. anda_7

10. kocie_ruchy

11. Budrys0

12. KrzychuS

13. mareksw

14. probus

Czekam do końca tygodnia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualna lista:

1. ksylo1

2. witia

3. Diego04

4.yorki_man

5. niet

6. Stawko

7. ooo00ooo

8. ooo00ooo + jedna osoba

9. nowicjuszka

10. anda_7

11. kocie_ruchy

12. Budrys0

13. KrzychuS

14. mareksw

15. probus

16. damiance

Czekam do końca tygodnia :)

Proszę jeszcze nie dokonywać wpłat !

Wpłacać będziemy w przyszłym tygodniu. W poniedziałek przypomnę nr rachunku stowarzyszenia i wymaganą kwotę. Proszę o cierpliwość :) Jest już 16 osób. Może jeszcze ktoś się zdecyduje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak tylko się wszystko dobrze ułoży to będę w kwietniu. Dla mnie wykład P. dr Sergiusza Łuczaka Temat - budowa i podstawowe elementy zegarków mechanicznych. Dane poszły na pw. Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są chetni na zajęcia w kwietniu.  :D Dobra teoria i praktyka również. Praktyka czyni mistrza, a teoria z praktyką razem - arcymistrza. :D . Czego wszystkim i sobie  życzę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.