Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ja rozwazalem swoj zakup w kilku sklepach, ostatecznie stanelo na click-a-watch.com i jestem bardzo zadowolony z tejze koncepcji oraz finalu.

Swietny kontakt, pelna wspolpraca, szybka realizacja, dobrze zapakowany, zgodny z oczekiwaniami produkt.

Zlozenie zamowienia oraz platnosc 02.10.2013, dzien startowy trackingu 04.10, w Sztokholmie nad ranem 07.10, po 1,5h wychodzi do Polski i w poludnie SNZG13K1 jest w Warszawie.

08.10, tj dzis - doreczenie. Zatem 04-08.10. Szlo listem poleconym ekonomicznym ;)

W moim przypadku, zakladam, ze to z uwagi na szwedzki punkt nadawczy, udalo sie zamknac w kwocie startowej, tj bez vat'u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozwazalem swoj zakup w kilku sklepach, ostatecznie stanelo na click-a-watch.com i jestem bardzo zadowolony z tejze koncepcji oraz finalu.

Swietny kontakt, pelna wspolpraca, szybka realizacja, dobrze zapakowany, zgodny z oczekiwaniami produkt.

Zlozenie zamowienia oraz platnosc 02.10.2013, dzien startowy trackingu 04.10, w Sztokholmie nad ranem 07.10, po 1,5h wychodzi do Polski i w poludnie SNZG13K1 jest w Warszawie.

08.10, tj dzis - doreczenie. Zatem 04-08.10. Szlo listem poleconym ekonomicznym ;)

W moim przypadku, zakladam, ze to z uwagi na szwedzki punkt nadawczy, udalo sie zamknac w kwocie startowej, tj bez vat'u.

ciekawe co tak przekonało Cie do zakupu ( poza ceną ) ? na ich stronie brak jakiekolwiek informacji o siedzibie firmy jak i o samej firmie a adresem kontaktowym jest jedynie skrzynka gmail.

Na żadnym forum zagranicznym internetowym nie znalazłem informacji na temtat w/w firmy a strona www nie jest ujęta w jakichkolwiek "trust rating-ach" 

Jak juz cos polecasz to rób to rzetelnie  !!

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaki Ty masz właściwie problem?

Na żadnym forum zagranicznym internetowym nie znalazłem informacji na temtat w/w firmy a strona www nie jest ujęta w jakichkolwiek "trust rating-ach" 

Jak juz cos polecasz to rób to rzetelnie  !!

Przecież wielu użytkowników forum robiło tam zakupy, udane zresztą, jest nawet o tym osobny temat. Po cholerę bijesz pianę? Co kogo obchodzą jakieś trustratingi, skoro na tym forum ma informacje z pierwszej ręki? Raban robisz o byle co, nie sprawdziwszy nawet wcześniej tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaki Ty masz właściwie problem?

Przecież wielu użytkowników forum robiło tam zakupy, udane zresztą, jest nawet o tym osobny temat. Po cholerę bijesz pianę? Co kogo obchodzą jakieś trustratingi, skoro na tym forum ma informacje z pierwszej ręki? Raban robisz o byle co, nie sprawdziwszy nawet wcześniej tematu.

" nie bije piany po cholerę"  wyrażam jedynie swoje obawy !  skoro zaglądając na "polecaną przez dgim-a stronę www.click-a-watch.com"  znajduje tam jedynie w każdej z możliwych zakładek jedynie informacje: "If there are any inquiries, you may email to our customer service at [email protected]"

ps.  mywatcheshub.com znam i wielokrotnie kupowałem.

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, o click-a-watch dowiedzialem sie z tego wlasnie forum, nie mialem aspiracji grzebac w necie, na innych, w tym zagranicznych forach bo,

w sytuacji gdy znalazlem opinie jednoznaczne, na zasadzie: kupilem, kontakt ok, towar w porzadku - TU - to po szukac dalej ?

Dziwne, ze Ty tego nie zrobiles, nie wnikam.

Nie rozpisywalem sie o sklepie, po co mialbym to robic, skoro sklep jest ogolnie znany na tym forum ?

Nie wiem czy to Twoje nowe, kolejne konto na tym forum ale jesli jestes tutaj nowy (nie mam wcale uprzedzen, bo sam 'dzialam' tu od niedawna) to wyrzucajac z siebie, 15 minut po rejestracji, tak niemerytoryczny zarzut, bez sprawdzenia jakiejkolwiek historii forum - kpiny chyba sobie robisz.

Btw 1 - przeciez wystarczy wklepac prostackie zapytanie do google'a typu: 'click-a-watch forum' (skoro juz na fora sie powolujesz), 2 w kolejnosci rekord kieruje na to wlasnie forum,

gdzie masz opisana relacje 1 uzytkownika, jak to wlasnie kupil zegarek w tym sklepie i jest zadowolony. Az tak mocno brak nam tu rzetelnosci, ze szukasz jej na zagranicznych forach ?

Btw 2 - jesli chodzi o stronki typu 'trust', nie uzywam nagminnie tego typu ratingow, ale na szybko znalazlem Scamadviser.com, ktory posiada w bazie cliack-a-watch i nawet pozytywna opinie o nim ma. Skoro ja znalazlem, Ty tez dasz rade. Reszty nie chce mi sie sprawdzac.

Btw 3 -  masz do mnie pretensje za kiepski czy tez 'nierzetelny' interfejs sklepu click-a-watch ;) ? Napisz do goscia, zeby go poprawil, bo masz na tyle duze problemy ze znalezieniem racjonalnych opinii o jego sklepie, iz nerwica Cie strzela heh.

Wydaje mi sie, iz wystarczajaco merytorycznie odpowiedzialem na Twoje 1 pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie obawy "meinard" są uzasadnione. Strona ta wygląda amatorsko, jakby ją jakiś chińczyk na zajęciach w podstawówce zrobił - co już jest dla mnie podejrzane, a to że strona nigdzie nie posiada certyfikatu zaufania, i nikt poza kilkoma Polakami o jej istnieniu nie wie, to dla mnie wystarczające powody żeby nic nigdy za pośrednictwem tej strony nie kupić.

W podobny sposób działali niegdyś oszuści na allegro, najpierw zdobywali kilka pozytywnych opinii, a kiedy już wzbudzili zaufanie wystawiali na sprzedaż towar w super okazyjnych cenach, sprzedawali setki sztuk, przelewy poszły - towaru nie było, a chwilę później firmy też.

P.S. Scamadviser.com - to pewnie też jego dzieło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno nie zgodzic sie z tym, ze stronka jest mocno purystyczna. Nie negowalem tego. Powiem wiecej, gdyby nie znalezione opinie o powyzszym sprzedawcy, nigdy bym nie zlozyl zamowienia w tak oddanym dla klienta koncowego e-sklepie. Wazniejsze jednak dla mnie od interfejsu sa swieze relacje osob, ktore mialy do czynienia z okreslonym sprzedawca. W tym przypadku nie znalazlem negatywnych opinii, co wiecej, mialem bardzo dokladny opis realizacji zamowienia od uzytkownika tego forum (za co dziekuje jeszcze raz), ktory to kupil identyczny model zegarka kilka dni wczesniej.

Grzebiac w historii widze slady sklepu na ebay'u sprzed kilku lat, a sam sklep click-a-watch.com wisi tez nie od 'wczoraj', zapytania o jego wiarygodnosc widac z roku 2011. Jesli zatem mowa o analogii do allegro i, oczekiwaniu na oszustwo, coz, trzeba przyznac, iz solidna cierpliwosc ma sprzedawca ;) Moze duzy numer szykuje, nie wiem.

Argument ceny tez nie ma tu analogii, bo ceny tu chyba od poczatku byly na aktualnym pulapie, a tylko cena jest ten czlowiek w stanie zachecic do zakupu w swoim sklepie, zatem, poki co, nie mowimy tu o naglej obnizce wartosci produktu o np. 50%. Co wiecej, ceny tu nie sa dramatycznie rozne od konkurencji (w przypadku mojego modelu SNZG13K1 - zegarek nawet jest drozszy o 7$ od oferty mywatcheshub).

Sporo kupuje w necie, w zasadzie gros rzeczy nabywam wlasnie w ten sposob, z roznych zakatkow swiata.
Sposob realizacji zamowienia w click-a-watch.com, tj czas i forma odpowiedzi na kilka zapytan, tracking, sposob zapakowania produktu czy tez sam produkt (nie oddawalem go do rzeczoznawcy w celu sprawdzenia 100% oryginalnosci) czyli elementy, ktore precyzuja jakosc oferty - byly, w moim przypadku, bardzo poprawne i to staralem sie opisac, stosunkowo dokladnie aby osoby, ktore beda rozwazac w przyszlosci zakup u powyzszego sprzedawcy mialy troche latwiej niz ja, majac po prostu 1 opinie wiecej.

Jesli znalezione tu (o ile komus sie chcialo szukac) opinie, moje czy innych osob, nie stanowia wystarczajacego bodzca do zkaupu w click-a-watch wybiera oferte w miejscu, ktore nie budzi jego zadnych zastrzezen.

Dla mnie to jest oczywiste.

To co irytuje w wypowiedzi 'miki1313' to fakt, ze nie zadal sobie trudu znalezienia jakiejkolwiek opinii na forum, na ktorym sie zarejestrowal. 

Jesli chodzi o Scamadviser.com - kto wie ;)

---

Btw, dla kontrastu, ostatnio kilka osob ode mnie zlozylo zamowienie w sklepie dx.com, pieknie przygotowany interfejs, fb, g+, twitter, youtube, chat, faq, kolorki mienia sie na stronie, nawet forum jest !,

na szybko widze go w 'trust rank'sach' - po miesiacu od zamowienia - brak towaru, tracking nie dziala, chat nie funkcjonuje... czyzby cierpliwosc chlopakom sie skonczyla i wielki numer czas zaczac ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzisiaj mój zegarek  został zatrzymany przez Urząd Celny . Moje pytanie jest takie , co dalej z nim się bedzie działo  ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostaniesz polecony z poleceniem dostarczenia osobistego lub listownego papierów potwierdzających kwotę, którą zapłaciłeś.

Jak dostaną, naliczą opłaty i dadzą Ci do rąk własnych, lub wyślą za dodatkową opłatą około 25zł.

A co się będzie działo z zegarkiem ? Będzie czekał na Ciebie, aż wykonasz powyższe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój UC idzie z duchem czasu, od niedawna mogę wysłać dokumenty mailem w formacie PDF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Odkopuje temat. Pomóżcie odpowiedzieć mi na pare pytań.

24.01.2014 zegarek zamowiony i zapłacony.

Na koncie mywatcheshub informacja processing cały czas bez zmian od dnia zamówienia.

Kiedy mam sie upominać o numer trackingu? I w jakich godzinach pisać? Czy w czasie dla Nevady czy Singapuru?

No i czy odpisuja w miarę szybko? Swoją droga to czy tak trudno w tak dużym sklepie zrobić live chat?

Pytam ponieważ wysłałem do ni ch e-maila z pytaniem gdzie i kiedy dostanę numer przesyłki 27.01.2014 i nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Wiem, ze trochę sie spinam ale jesli chodzi o zakupy z nie sprawdzonych osobiście sklepów zawsze mam obawy.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętaj o różnicy czasu, 24-01 to nasz piątek czyli ich sobota;

ze spokojem, 

Oczywiście to, że się przypomniałeś wskazane, mam nadzieję, że jutro będziesz miał odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... Zastanawia mnie jeszcze to ze na płatności paypal widnieje email [email protected] a na stronie jako kontakt jest [email protected]. No i jeszcze na stronce podany jest adres skypa którego nie można wyszukać w skypie? Dziwne toto trochę. Biorę poprawkę na zmiany czasu natomiast próbuje sie dowiedzieć do jakiego czasu mam sie dostosować pisząc emaila, czy do czasu Nevady czy Singapuru?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem już to kilka razy w tym temacie - status na stronie się nie zmienia. Zegarek najprawdopodobniej jest już drodze.

Ja zawsze skutecznie kontaktowałem się przez formularz na stronie (jest pod linkiem CONTACT US).

Co za różnica kiedy napiszesz maila? Jak odczytają to odpiszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie wiem co za różnica ;) Wiem, ze pisałes o statusie, czytałem temat. Nie jestem totalnie zielony jesli chodzi o zamawianie na zagranicznych stronach, ale pierwszy raz sie spotkałem z brakiem kontaktu ze strony sprzedającego (nawet jak zostałem wydmuchany na większa kasę to do otrzymania oszukanej przesyłki miałem idealny kontakt ze sprzedającym :P )

A co powiesz na temat adresów emailowych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij panikować po 1 marca.

A teraz uzbrój się w cierpliwość i czekaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego po 1 marca? Nie rozumiem z kad wydedukowales ta datę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stąd, że 5 tygodni to już trochę dużo.

Zazwyczaj trzeba czekać do 30 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiesz na temat adresów emailowych?

Kontaktowałem się wyłącznie przez formularz na stronie. Odpisywali z adresu [email protected].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ po platnosci paypalem masz 45 dni na otwarcie sporu i dalsze czynności z tym związane aby ewentualnie odzyskać kasę.

Taki urok tańszych zakupów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to fakt ;) Paypal zaleca wszczęcie sporu do 45 dni od daty zakupu. Rozumiem, ze najprawdopodobniej wszystko jest ok.

Czy ktos potrafi odpowiedzieć na pytania odnośnie emaila? Jak już temat został ugryziony to nawet z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć o co chodzi.

No nic, trzeba zluzować stringi i czekać :)

Ps. Post napisany bez przeczytania dwóch poprzedzających.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale co jeszcze chciałbyś wiedzieć? Na stronie masz formularz kontaktowy, adres też jest podany (mogę potwierdzić, że to właśnie z niego odpisują).

Paczka na 90% jest już w drodze i nawet w przyszłym tygodniu możesz jej się spodziewać (choć równie dobrze może to być i druga połowa lutego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie kontaktu. Może już zaczęli świętować Nowy Rok. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Seven, bez spinania ;) Czekam na paczkę. Dzięki za odpowiedzi. Będę wiedział wiecej, bądź przez długi czas nic to sie odezwę w temacie. Jeszcze raz dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem i adres paypalowy faktycznie jest inny, ale tak bywa w przypadku wielu sklepów. Na który adres pisałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.