Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie adres do wysyłki sklep otrzymuje z Paypal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuję podać jeszcze tan sam login i hasło  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do czego to zdanie miało niby być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns - może wytłumaczę jak działają sklepy internetowe i Paypal, bo twój komentarz jest jak od teoretyka ;-)

Sklepy polegające na płatnościach PP zakładają że Paypal weryfikuje adresy płatników. Dlatego przy składaniu zamówienia płatnego taką formą sklep dostaje informacje adresowe od PayPala i uznaje je za potwierdzone. To proste zabezpieczenie, ale stosunkowo skuteczne, i zdejmujące obowiązek weryfikacji ze sklepu (co silnie ułatwia jego prowadzenie, a także bycie klientem).

Przekazywanie informacji między Paypalem a sklepem jest za pomocą zabezpieczonego API.

Loginem dla coraz większej ilości usług, w tym Paypal i mywatcheshub.com jest teraz email, więc będzie on taki sam, chyba że ktoś się zarejestruje z różnymi emailami (co jednak może powodować rozbieżności przy płaceniu).

A hasło do Paypala który jest związany bezpośrednio z kontem należy faktycznie dużo bardziej pilnować niż choćby takie do forum. Akurat w tym jednym punkcie twój komentarz jest słuszny ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt nie pisał, że ktoś ma takie same hasło itp. przecież to podstawy podstaw bezpieczeństwa informacji. Tak oczywiste, że chyba szkoda o nich pisać. 

Czy ktoś kupując za granicą specjalnie zmieniał polskie znaki w adresie na zwykłe litery? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krótko i na temat,

zgodność danych teleadresowych do potwierdzenia płatności jest weryfikowana, obecność lub brak polskich liter NIE

moje zagalopowanie wynikło z tego, że niektóre sklepy mają dodatkowe pole, pozwalające na inny adres wysyłki niż ten z rejestracji posiadacza konta.

przykład http://www.skywatches.com.sg/ ale nie o nim tutaj mowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki, że zawsze wysyłają na adres podany właśnie na paypal.

Wysyłają na adres jaki zadeklarujesz w karcie zamówienia. Możesz go każdorazowo zmieniać.

Kupowałem tam nie raz i żadnych problemów, wysyłka u mnie w max 2 tyg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektóre sklepy mają dodatkowe pole, pozwalające na inny adres wysyłki niż ten z rejestracji posiadacza konta.

czyli jak widać po wpisie @Hogg, ten sklep też na to pozwala!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam w sobote rozdziewiczylem ten sklep i bylo miejsce na inny "delivery adres". Swoja droga od soboty do dzis jeszcze nie wyslali zegarka, w kazdym razie w statusie jest processing :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wszystko jasne, wszyscy mieli rację tylko trochę inaczej niż myśleliśmy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ptaku, nie martw się, wszystko jest w porządku - ten status już taki zostanie, to u nich standard. :)

Prawdopodobnie wysłali od razu w poniedziałek albo wtorek (przynajmniej w moim przypadku nigdy nie ociągali się dłużej), ale o numer trackingowy musisz poprosić, mi nigdy go nie podali bez upominania się. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście adres na stronie można wpisać dowolny ale podczas zapłaty wybiera się go już na podstawie konta paypal a tam można wpisać dowolny i ustawić na czas zakupów na domowy (chociaż pewnie nie trzeba nawet tego zaznaczać) ale to jest cały czas na koncie paypal a nie stronie sklepu. 

Zakupiłem u nich wczoraj zegarek - status też się nie zmienił. Wysłałem dziś maila o potwierdzenie wysyłki zobaczymy czy odpiszą.

Jeszcze jedno, przed zakupem na stronie było 2 sztuki w sklepie, po zakupie nadal jest dwie sztuki. Coś słabo zsynchronizowany jest ten sklep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
Na trackingu przesyłek poczty polskiej moja przesyłka ma taki status:
http://oi42.tinypic.com/2ceq3xi.jpg

2ceq3xi.jpg

Oznacza to że już nie ma ratunku i już nałożyli cło, teraz tylko czekać na wyrok?
Listu od urzędu jeszcze nie dostałem.
Myślicie że walną vat czy puszczą po paru dniach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Kurde ale to juz w wawie Ci ja zatrzyamli. Sam wczoraj zamowilem zegarek i zaczynam sie martwic :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez urząd i tak musi przejść także tu Wwa nie ma żadnego znaczenia ;) Każda przesyłka z zagranicy tam trafia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja żadna jeszcze nigdy tam nie trafiła. Niemniej nie ma reguły, mogą jeszcze puścić "wolno", ale niestety Zabrze nie jest znane ze swojej litości.

Mieszkanie na wschodzie Polski ma jednak czasem swoje zalety. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to sie wogóle dziwie że mi puścili przez Zabrze jak ja jestem w sumie południowy-wschód Polski :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, a jeśli wysłałbym do Zabrza fakturę, którą mogę sobie wydrukować ze strony sprzedawcy?es2ee8.jpg

Myślicie że są w stanie to przyjąć? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś Ci naliczą to bardzo możliwe, że poradzą sobie z tym sami, posługując się wartością podaną przez sprzedawcę na deklaracji celnej CN22 (zielona nalepka na paczce). Natomiast jeśli jednak zostaniesz poproszony o fakturę to raczej preferują wydruk z paypala albo po prostu zwykłą deklarację wartości, więc nie jestem pewny, czy coś takiego by "podeszło". ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to będe do nich dzwonił. Jakby mieli sobie poradzić sami to pewnie by już puścili paczke, a póki co to siedzi dalej na śląsku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dostaniesz list, że masz im odesłać lub dostarczyć osobiście fakturę/dowód zapłaty - tel. wydaje się zbędny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przyznam się że dawno się tak nie zdziwiłem. Oto pismo które dostałem dzisiaj rano:

212amgn.jpg

Co to w praktyce oznacza? Sklep jest sprawdzony, nie wysyła podróbek  a tu nagle polscy celnicy mają wątpliwości co do oryginalności. Miał ktoś podobną sytuację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie celnik stwierdzil ze zegarek jest za tani a wyglada na drogi i ze to fake :)

Jaki to Seikacz tzn model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKX 007. No mógłby bo w deklaracji ma 81USD. No dobra, ale chyba go nie uznają za podróbke i nie zatrzymają? No i pytanie czy muszę coś w tej sprawie robic czy poprostu po 10 dniach się dowiem że handel oryginalnymi zegarkami między Singapurem a Polską jest zabroniony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.