Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Burns

Pomysł na: - Edycja limitowana 2012

Zegarek sięgający gwiazd  

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Moje zdanie się jednak trochę różni od twego-nowy zegarek za 100 zł niestety nie jest w stanie zaspokoić moich oczekiwań nawet ze względu na cenę. Jak widać nawet 2-3 tysiące to dla niektórych za mało stąd wolne egzemplarze limitacji 2011.Forum to jednak łączy miłośników zegarków jako dzieł sztuki. Dlatego nosimy zegarki mechaniczne a nie tanie elektroniki made in china . Taka jest prawda. Zeszłoroczny projekt klubowy nie sprostał oczekiwaniom wielu klubowiczów . Wiem, że prezes też walczył o coś więcej ale zwyciężyła demokracja i jednocześnie poniosła klęskę. Demokrację rozumiem jako poszanowanie zdania mniejszości w związku z tym liczę , że tegoroczna klubowa limitacja jeśli znajdzie się ta niewielka grupa chętnych na wydanie większej gotówki , spotka się to ze zgodą władz klubowych na realizację .

chyba nie zrozumiałeś mnie do końca - z tym 100zł to oczywiście żarcik

napisałem, że cena wzrośnie w miarę jedzenia,

ale Twoje założenie wyjściowe, że płacić z miejsca 8tys zł za coś co od strony technicznej może być warte 2tys. jakoś mnie ni przekonująmi zależy na podobnej limitacji jak aquarius - ludzie wiedzą na starcie za co będą płacić i co dostaną za swoje ciężko zarobione pieniądze

odnoszę wrażenie, że w twoim założeniu istotne jest tylko kreowanie sztucznego prestiżu(nie lubię używać tego słowa - bardzo często mnie śmieszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie zrozumiałeś mnie do końca - z tym 100zł to oczywiście żarciknapisałem, że cena wzrośnie w miarę jedzeniaale Twoje założenie wyjściowe, że płacić z miejsca 8tys zł za coś co od strony technicznej może być warte 2tys. jakoś mnie ni przekonująmi zależy na podobnej limitacji jak aquarius - lidzie wiedzą na starcie za co będą płacić i co dostaną za swoje ciężko zarobione pieniądzeodnoszę wrażenie, że w twoim założeniu istotne jest tylko kreowanie sztucznego prestiżu(nie lubię używać tego słowa - bardzo często mnie śmieszy)

Strasznie odbiegamy od tematu ale rozumiem, że wolisz jeździć samochodem a nie marką. Od strony technicznej przecież żaden Bentley nie jest warty swojej ceny. Jeśli prestiż Cię często śmieszy to co oznacza piramida prestiżu w kategorii zegarków ??? Zamykam ten temat bo donikąd nie prowadzi. Skupmy się na projekcie a nie na tym co kto lubi, uznaje za ważne czy "prestiżowe". Zamykam się i na ten temat już nie dyskutuję. Postował będę tylko w temacie.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ponieważ tu już powiedziano dużo za dużo, proponuję znaleźć potencjalnego wykonawcę i wtedy rozesłać wici. Zobaczymy jaki będzie odzew. Takie bicie piany, powtarzanie argumentów za i przeciw nic już nie da. Ale stwierdzenie "kupię zegarek za 8000,-" jest swoją drogą trochę dziwne.

Jednym słowem: Konkrety !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK,

zobaczymy co z tego wyjdzie

wróćmy do tematu Edycji Limitowanej z polski na rok 2012, który wydaje się bardzo ciekawy na takie przedsięwzięcie...

czekam na aktywność wpisów innych userów i zobaczymy jak temat będzie się rozwija z biegiem czasu - czy umrze śmiercią naturalną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a że czcze gadanie nie ma sensu, słowa na wiatr każdy może rzucać

chętnie poproszę i zaproszę do współpracy użytkownika @Sasiad, który ma już taki projekt gotowy

http://www.polandwatches.eu/?p=61

będę zaszczycony jeżeli zechcesz się tego podjąć i jeżeli nie jesteś zamknięty na modyfikacje

jeżeli tak to szczegóły ustalimy na priv

ale dla wszystkich na wstępie jak to widzę

gdybyś mógł osadzić go w dwóch kopertach

od Doxa i Vulcain nautical

wskazówki - na początek te od vulcain nautical

ze wskazówkami widzę to tak, że w miarę rozrastania się projektu będziemy osadzać ich różne wzorce

tak jak w temacie http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55550-edycja-limitowana-steinhart-dyskusja-ogolna-sugestie/

aż zwycięży najbardziej pożądany

tyle i aż tyle na początek, zabawa powinna być przednia

a jak zacznie się coś z tego klarować w międzyczasie zaczniemy poszukiwać producentów

a widzę, że podłoże może być również niezłe

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/52053-copernicus-watch-nowa-polska-firma-zegarkowa/

firma Copernicus + Mikołaj Kopernik + Centrum Nauki Kopernik - może dać wybitne połączenie

z góry przepraszam jeżeli pominąłem jakiegoś użytkownika @Marcin_LL, @SphinX ale ilość wątków pobocznych jest zbyt duża

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

burns, projekt/pomysł jak dla mnie bomba.

co do Doxy, to moim zdaniem dobry kierunek, miałem ją kilkakrotnie na ręku i moim zdaniem jakość wykonania zadowoli wielu malkontentów

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miło to przeczytać

a co do przykładowej Doxy, wielu ją przecież pożąda

tworząc np Limitację na 80 czy 100 zegarków po 1000euro/szt - myślę, że są to poważne pieniądze na jeszcze poważniejsze negocjacje zwłaszcza, że jak pisałeś skłonni są zacząć już od 40szt

jeżeli ilość 80-100 wydaje się komuś duża, przypomnę, że zacne firmy limitują średnio tak koło 2tys/szt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacne firmy robią limitacje w dziesiątki sztuk, tysiące to żadna limitacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miło to przeczytać

a co do przykładowej Doxy, wielu ją przecież pożąda

tworząc np Limitację na 80 czy 100 zegarków po 1000euro/szt - myślę, że są to poważne pieniądze na jeszcze poważniejsze negocjacje zwłaszcza, że jak pisałeś skłonni są zacząć już od 40szt

O którym modelu Doxy mówimy? ...bo chyba nie jestem na bieżąco. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te najzacniejsze to nawet w kilku :)

@cpncierge - wstępnie mówimy o tym o którym sam pisałeś na 3stronie, ale można jeszcze poprzebierać :) tak żeby podnieść WR do 100 i zakręcanej koronki

na razie temat raczkuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie pytam bo przecież Doxa odpisała mi, że nie dysponują już nawet 40 sztukami tego modelu, a co do wykonania ich w limitacji w ogóle się nie ustosunkowali, co świadczy o tym, że raczej nie są zainteresowani. No chyba, że ktoś ma jakieś wtyki w tej firmie i potrafi więcej zdziałać w kwestii zachęcenia ich do współpracy. Ja niestety takowych nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może skoro już pracują nad projektem to poddać modyfikacjom coś takiego jak to

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamieściłem link z tym o czym mówisz w długim poście powyżej

na razie twój i mój pomysł idzie jak krew z nosa

ale może, któryś dostanie krwotoku unsure.gif

dzięki za wpis

ja jednak w swoim zostanę wierny pierwotnemu założeniu, żeby nie tworzyć kolejnego divera i pilota - nie żebym coś miał do tych form; sam takie posiadam...

szukam niszy i odskoczni i uważam, że prostota odzwierciedlająca przestrzeń kosmiczną może piękna

a temat możesz traktować jako konkurencję jedynie od strony ceny

a czy to będzie Edycja Limitowana czy zegarek Klubowy na pewno poddam pod ankietę

a może w przyszłości jeden powiąże się z drugim w wyniku ewolucji

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny

Mnie również się podoba.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli np takie coś w wersji "space" "earth" Polish Limited Edition

i np biała tarcza z pełną luminową + niebieskie indexy/wskazówki

post-32788-0-84096500-1315494841_thumb.jpg

post-32788-0-68280100-1315494858_thumb.jpg

post-32788-0-46110300-1315494882_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zapatrujecie się na Fortis ?

http://mars.fortis-watches.com/

gdyby tylko chcieli tongue.gif

Przyznam, że jeden z nielicznych fortisów, który jest w mojej ocenie przepiękny....

Miłość od pierwszego ujrzenia!

Gdyby nie Aquarius przedwczoraj byłby już mój?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a że czcze gadanie nie ma sensu, słowa na wiatr każdy może rzucać

chętnie poproszę i zaproszę do współpracy użytkownika @Sasiad, który ma już taki projekt gotowy

http://www.polandwatches.eu/?p=61

będę zaszczycony jeżeli zechcesz się tego podjąć i jeżeli nie jesteś zamknięty na modyfikacje

jeżeli tak to szczegóły ustalimy na priv

ale dla wszystkich na wstępie jak to widzę

gdybyś mógł osadzić go w dwóch kopertach

od Doxa i Vulcain nautical

wskazówki - na początek te od vulcain nautical

ze wskazówkami widzę to tak, że w miarę rozrastania się projektu będziemy osadzać ich różne wzorce

tak jak w temacie http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55550-edycja-limitowana-steinhart-dyskusja-ogolna-sugestie/

aż zwycięży najbardziej pożądany

tyle i aż tyle na początek, zabawa powinna być przednia

a jak zacznie się coś z tego klarować w międzyczasie zaczniemy poszukiwać producentów

a widzę, że podłoże może być również niezłe

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/52053-copernicus-watch-nowa-polska-firma-zegarkowa/

firma Copernicus + Mikołaj Kopernik + Centrum Nauki Kopernik - może dać wybitne połączenie

z góry przepraszam jeżeli pominąłem jakiegoś użytkownika @Marcin_LL, @SphinX ale ilość wątków pobocznych jest zbyt duża

Chętnie pomogę w miarę możliwości, mogę coś podłubać - wstępny szkic mogę zrobić już wkrótce, w chwili wolnego czasu - niestety nawet na projekt koncept potrzeba kilka godzin tak żeby był względnie dobry.

Temat i zamysł bardzo mi się podoba, kosmos.. astro.. takie klimaty to coś naprawdę fajnego, a i gdyby to był Vulcain to też świetny wybór. Niestety zaczynam wkrótce budowę więc prawdopodobnie przez jakiś rok nie będzie mnie stać nawet na "Rakietę", ale kibicować będę godnie :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w drugim miejscu tego forum, równolegle, rozgrywa się temat zegarka klubowego AD 2012, który będzie zegarkiem drogim, to - w mojej opinii - nie ma już miejsca na drugi drogi zegarek w edycji limitowanej. Po prostu tylu chętnych na dwa drogie zegarki się nie znajdzie i przez to mogą nie wypalic oba projekty.

Dlatego proponuję, aby limitację na 2012 rok zrobić na bazie w cenie podobnej do Steinharta 2011, a więc w okolicach 500-600 euro. Producentów na pewno kilku chętnych się znajdzie, np wspomniany Steinhart (choć niechętnie bym widział kolejnego Stenka w domu), Kemmner, Stowa, lub też poszukać czegoś bardziej egzotycznego i na jakimś fajnym japońskim mechaniźnie, np. Magrette, Benarus, Helson, Lum-Tec, etc,.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja właśnie celuję w to o czym piszesz

czyli chciałbym np 80szt - 100szt. unikatowego zegarka dla Polaków

w cenie góra 1000euro a najlepiej 500-750E

i wcale nie wykluczam kolejnego Steinharta

ale najpierw Projekt przez duże P - żeby wzbudził zainteresowanie

do tego czasu wyjdzie Aquarius - jeżeli będzie strzałem w 10 można zrobić kolejną limitację(szlak będzie przetarty), ale niekoniecznie

czyli dobry projekt na długie zimowe wieczory,

od grudnia do lutego szukanie producenta

i na gwiazdkę 2012 zegarek do odbioru

dlatego pomysł zrodził się już teraz

powtarzam: @rtura nie traktuję jako jakiegoś współzawodnika i nawet nie zamierzam konkurować

dwie inne bajki

i jednocześnie liczę na pomoc osób, które to zaciekawiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powtarzam: @rtura nie traktuję jako jakiegoś współzawodnika i nawet nie zamierzam konkurować

dwie inne bajki

i jednocześnie liczę na pomoc osób, które to zaciekawiło

Wielki szacunek za dobre słowa. Uważam oba projekty za zupełnie inne i WCALE się nie wykluczające. Tegoroczne limitacje mam dwie - zegarek klubowy i Steinharta. Widzę potrzebę realizacji projektu zegarka klubowego za kilka kilo Euro , może trochę "pod prąd" ale takie pomysły były w 2011 i zostały stłumione . I z drugiej strony chętnie zabiorę głos w tym projekcie. Niestety talent plastyczny mnie ominął więc mogę tylko oceniać . Ale może komuś to coś da :).

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się mylę, ale czy to nie Doxa spławiła jednego z kolegów z forum głęboko w piczę? Był taki dość gorący temat kilka m-cy temu, oparł się nawet o WUS. Wg mnie taka firma powinna być wykluczona z rozważań o wyborze marki.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.