Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jarilitmanen

Internetowy sklep z zegarkami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie do forowiczów. Założyłem sklep internetowy z zegarkami tylko jakoś nie widzę klientów i zamówień a miał być taki świetny pomysł. Jestem pewien że wszystko by sie rozkręciło ale nie mam pomysłu na reklamę. Ulotki odpadają bo sam widzę jak je ludzie traktują. Myślałem nad reklamą w internecie i są dwa pomysły albo linki sponsorowane albo pozycjonowanie co lepsze?

optyk Warszawa

wirówki laboratoryjne

zielone ściany

http://drogadozdrowia.sklep.pl/

http://powlokidlc.pl/regeneracja-zaworkow-bosch-piezo/

dzierżawa kserokopiarek warszawa

naturalna witamina k2 apteka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba trochę upraszczasz rzeczywistość.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulotki dla sklepu internetowego?

Chcesz się reklamować w jednym mieście, czy całym kraju?

Skoro klienci nic o Tobie nie wiedzą, to niby jak mają trafić na stronę sklepu?

Wg mnie linki sponsorowane, banery, pozycjonowanie, to dopiero początek drogi.

A i tak na reakcję rynku będziesz musiał trochę poczekać.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym konkurencja bardzo duża z grubszymi portfelami ;)...niestety marketing kosztuje i to bardzo duzo. szczegolnie reklamy w prasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Poza tym nie ma nic od razu. Na sukces trzeba zapracować. Chyba nie sądziłeś, że otworzysz sklep internetowy i po tygodniu nie będziesz wiedział jak się nazywasz od ilości zamówień. Poza tym bez reklamy nie ma szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym nie ma nic od razu. Na sukces trzeba zapracować. Chyba nie sądziłeś, że otworzysz sklep internetowy i po tygodniu nie będziesz wiedział jak się nazywasz od ilości zamówień. Poza tym bez reklamy nie ma szans.

Moja firma wydaje miesięcznie na pozycjonowanie 1400zl ( kilka pierwszych miejsc) i zdarza sie ze zero zapytan na miesiąc!. Także nawet jak zapłacisz to nie masz pewnosci....że Ci się zwróci w sprzedanych produktach. Albo trzeba mieć na swój biznes oryginalny pomysł albo górę pieniędzy na reklamę albo dobre ceny, albo być pierwszym w tym co sie robi.

W Polsce startując dzisiaj jest naprawdę ciężko rynek jest już przebadany w większości.

I najważniejsze!

Zegarki to nie mleko czy chleb!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moja firma wydaje miesięcznie na pozycjonowanie 1400zl ( kilka pierwszych miejsc) i zdarza sie ze zero zapytan na miesiąc!. Także nawet jak zapłacisz to nie masz pewnosci....że Ci się zwróci w sprzedanych produktach. Albo trzeba mieć na swój biznes oryginalny pomysł albo górę pieniędzy na reklamę albo dobre ceny, albo być pierwszym w tym co sie robi.

W Polsce startując dzisiaj jest naprawdę ciężko rynek jest już przebadany w większości.

Marcin - jak sam napisałeś "zdarza się".

Pomysł z internetowym sklepem zegarkowym, ani nowy, ani oryginalny. Nie mniej bez reklamy zero szans na cokolwiek. Zwłaszcza jak się zaczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin - jak sam napisałeś "zdarza się".

Pomysł z internetowym sklepem zegarkowym, ani nowy, ani oryginalny. Nie mniej bez reklamy zero szans na cokolwiek. Zwłaszcza jak się zaczyna.

Oczywiście.

Ale jak kolega myślał o ulotkach....skuteczność tego by była taka jak strzelanie z jagód na wojnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ulotkami to można kebap reklamować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek możesz spróbować http://www.adtaily.pl/

Pomyśl także o sprzedaży zegarków na allegro, oczywiście z konta firmowego którego login będzie jednocześnie adresem sklepu, tak samo szablon samej aukcji - to sprzedaż a jednocześnie reklama. Ulotki to faktycznie kiepski pomysł, chyba że równolegle prowadzisz sprzedaż w normalnym sklepie. Facebook też może być dobrą reklamą - szczególnie kampanie typu ?Kliknij Lubię To i odbierz 20% rabatu? (w połączeniu z AdTaily może dać niezłe rezultaty)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie może być: albo rybki albo akwarium. Wiem że na starcie nowego biznesu jest ciężko. Pozycjonowanie - jak najbardziej a reklama to podstawa! Pracuję w handlu dopiero kilka lat i wiem ile moja firma (tzn. firma nie moja, ja tam tylko pracuję) wykłada na reklame. I pamiętaj że nawet najlepsza reklama nie gwarantuje ci sukcesu (wiem coś z własnego doświadczenia) ale ja się nie poddaję i tego tobie również życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może po prostu zareklamuj się u nas? Jako jeden (nie jedyny) element reklamy. Jeśli ceny masz dobre i obsługa bedzie bez zarzutu, to z pewnością znajdziesz tutaj klientów. Reklama w postach jest zabroniona, ale wykupienie reklamy na forum - czemu nie. Tutaj możesz uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć, jakimi zegarkami handlujesz

Powodzenia ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Wielu klientów "lubi te piosenki, które zna". Nie wiem jakie zegarki sprzedajesz, ale w sytuacji, gdy w grę wchodzą duże pieniądze, zaufanie do sklepu (zwłaszcza internetowego) jest niezwykle istotne. To zaufanie najtrudniej zdobyć, a jeżeli klienci są zadowoleni z dotychczasowych usług salonów, w których kupują, ciężko będzie ich pozyskać. Możesz wyłożyć dużo pieniędzy na reklamę, pozycjonowanie itd., a i tak dobre efekty mogą stać pod znakiem zapytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znając życie to stronka z "replikami" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie się czyta ten wątek ale czy założyciel tematu zajrzy tu jeszcze?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że zajmuję głos (jestem nowy na forum), ale osobiście dam się pokroić za Festinę 8995-3 (granatową). Dostałem go w prezencie od ukochanej, ale niestety połasił się na niego jakiś 'amator cudzej własności' i... i bardzo chciałbym go sobie odkupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przepraszam, że zajmuję głos (jestem nowy na forum), ale osobiście dam się pokroić za Festinę 8995-3 (granatową). Dostałem go w prezencie od ukochanej, ale niestety połasił się na niego jakiś 'amator cudzej własności' i... i bardzo chciałbym go sobie odkupić.

Po pierwsze nie ten temat. Po drugiej tego modelu już nie produkują ;) Dostępne po 1 sztuce 8995/1 i 8995/4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem jestem śledzę wątek cały czas i jak tak czytam to stwierdzam że jak nie wydam sporej kasy na reklamę to mój biznes będzie wielką klapą. Chociaż już muszę przyznać rozejrzałem się i popytałem co będzie lepsze czy reklama w google ale raczej wątpię ponieważ sporo kosztuje więc pozostaje na początek pozycjonowanie. Poczytałem na forum pozycjonowania i wybrałem już firmę Eactive bardzo dobrze o niej piszą więc mam nadzieję że i ja szybko się znajdę na pierwszej stronie w google. Zobaczymy za miesiąc dwa czy sprzedaż sie zwiększy. Zresztą dam znać na forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zdradź chociaż co masz w ofercie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.