Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wocio19

Robert Kubica - klub kibica :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem usunąć ten post, ale umiem tylko go edytować - pomocy, nie chcę spamować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze się, że wiele osób podziela moją radość z sukcesów Kubicy. Chyba też zgodzicie się ze mną, że puki co nie ma oczekiwań by Kubica nagle zaczął zwyciężać - z resztą byłoby to na prawde niesłychane, gdyż tacy mistrzowie jak Schumacher mają już za sobą przecież wiele lat startów i ciężko im podskoczyć.

Moim zdaniem już sam start w wyścigu, niezależnie od tego na jakiej pozycji Kubica dojechałby do mety jest faktycznie historycznym momentem. Mówienie, że jest to moment histeryczny świadczy chyba o tym, że ktoś kompletnie nie ma pojęcia o sportach motorowych i Formule 1. To jest na prawdę COŚ.

Nie sądze by Kubicy mógł zaszkodzić szum medialny, przcież o tym,że będzie on pierwszym Polakiem w F1 mówiło się już kiedy miał zaledwie 15 lat. Jak widać nie zaszkodziło mu to :-)

Poza tym, taki szum dotyczy praktycznie każdego kierowcy Formuły 1, jakoś muszą sobie z tym radzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maro:pewnie masz rację, wkleiłem fotkę z serwisu o2 - tam pewnie nie znają się na zegarkach! - usuwam tamten post

deem: dzięki za link - o to chodzi!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak F1 to F1 :D

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend
post-0-0-97265900-1330521949.jpg

post-0-0-13505300-1330521948.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Sorry jesli juz bylo.

Filip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie tam "jeśli", po prostu bylo :D

E===Antea====>

E===Samurai===>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Bylo ale inaczej i ja tego nie widzialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo inaczej patrzyłeś

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Ale i tak jest inaczej jakbys nie patrzyl. Z tego samego zrodla. Ale inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie tego sikora wkleiłeś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera!

Myślę co by tu sprzedać żeby go kupić, widzialem na żywo w sklepie...

Fenomenalny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ten carbon jest tak słabo widoczny jak w orisie tt divers czy bardziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maro,gdzie go można kupić?

A w ogóle, czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego zegarka? Czy to kwarc? Za ile jest dostępny w wersji "niekubicowej". Niestety chociaż cena 1790zł nie jest chyba wygórowana, to mój samochód jest warty niewiele więcej. Gdybym się skusił byłaby to chyba przesada. Chciaż za ostatni projekt trochę zainkasowałem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem hurtem :)

Carbon widoczny, identyczny jak ten nie pomalowany na bolidach F1 (widziałem na bolidzie Renault, jak był w salonie w Rzeszowie), nie można go pomylić z czymś innym :wink:

Co do kupna to widziałem w Rzeszowie w "Plazie", ale kto chce niech wpisze w google nazwę zegarka i jest do kupienia w sklepie (nie pamiętam nazwy) z gadżetami F1.

Co do mechanizmu to jest to ETA coś tam, chyba na 98% kwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

na 100% kwarc. Chyba kupię tego sikorka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emocji ciąg dalszy. Już nie mogę się doczekać kolejnych treningów, kwalifikacji i wyściugu - to już w ten weekend.

Tor w Turcji, jak przeczytałem ostatnio w niecie jest jednym z niewielu torów na którym dominują zakręty w lewo. Ciekawe jak sprawdzi się na nim Kubica, który nigdy w karierze nie jeździł po tym torze.

Generalnie jest spodziewany ciekawy wyścig, bo tor jest bardzo zróżnicowany i ma dużo miejsc dających możliwość wyprzedzania.

Po raz kolejny zespoły mają ciężki orzech do zgryzienia jeśli chodzi o dobór mieszanek gumowych dla opon. Podobnie jak na Węgrzech spodziewane są wysokie temperatury, ale jaka pogoda była podczas GP Węgier wszyscy pamiętamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem dzisiejsze treningi, ale trochę nudno było. Kubica zrobił tylko kilka okrążeń bo musi oszczędzać silnik na kwalifikacje i wyścig. Nie rozumiem kto wymyślił takie kretyńskie zasady, że pierwszy i drugi kierowca mają tylko jeden silnik na 2 wyścigi razem z treningami i kawalifikacjami!!! Nie wiem czemu to ma służyć. W efekcie na piątkowych treningach jeżdżą niemal wyłącznie trzeci kierowcy, których to ograniczenie nie dotyczy.

A team Sauber chyba odkrył kolejny po Kubicy talent. Ich nowy trzeci kierowca - następca Kubicy - 19-letni Niemiec Sebastian Vetter zrobił najlepsze okrążenie podczas popołudniowej sesji treningowej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie z pozoru kretyńskie pomysły ma FIA. Po to między innymi żeby obniżyć i tak wysokie koszty startów w F1 i żeby bolidy były wolniejsze co zwiększa bezpieczeństwo. Gdyby nie obostrzenia FIA to dzisiaj zawodnicy musieliby jeździć w kombinezonach przeciw przeciążeniowych. Po wielu śmiertelnych wypadkach parę ładnych lat temu zabroniono np stosowania doładowania w silnikach F1, opony już nie są gładkie tylko muszą mieć nacięcia, silnik przecież od tego roku zmniejszył pojemność i ilość cylindrów. W zeszłym roku w kwalifikacjach i na cały wyścig musiał starczyć jeden komplet opon (to był faktycznie idiotyzm). Tak więc czy nam się to podoba, czy nie F1 zmienia się cały czas, a inżynierowie zespołów wyścigowych robią co mogą żeby bolidy jeździły dalej tak szybko, jak przed jakimś zakazem/nakazem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.