Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomaug2

Omega Seamaster 300M Proffesional czy Planet Ocean

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie bardzo proszę o pomoc w wyborze zegarka pomiędzy Omega Seamaster 300M Proffesional i Planet Ocean lub Planet Ocean Big Size.

Nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi dwoma zegarkami. Będę je najprawdopodobnie w sklepie jako nowe, pomóżcie proszę w wyborze. Ma to być zegarek na co dzień do noszenia a że codziennie chodzę w garniturze to właśnie do takiego stroju. Nadgarstek mam średniej grubości. Czy posiadacie może jakieś konkretne dane które przeważą szalę któregoś z tych zegarków ? Plisss pomżcie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nurek do garnituru- jesteś Agentem Jej Królewskiej Mości? Bo tylko Bond z tym dobrze wygląda. A na serio- może lepiej Aqua Terra lub Hour Vision?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam parę osób, które noszą na co dzień do garnituru Omegę Seamaster i za każdym razem jak się z nimi spotykam to z przyjemnością patrzę na to zestawienie. Generalnie bardziej podoba mi się Seamaster, głównie za fale na tarczy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie dzisiaj mierzyłem oba ale Seamaster 300M wydaje mi się trochę za mały za to wygląd bardziej mi się podoba, natomiast PO Big Size odpowiada mi pod względem wielkości. Seamaster wydaje mi się odpowiedniejszy do garnituru ;)

Jeszcze jakieś propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem oba dają radę do garnituru, chociaż 300m w czarnej wersji jest bardziej "garniturowa". Jest też wygodniejsza za sprawą bardziej opływowego kształtu, mniejszej grubości i bardziej elastycznej bransolety. Natomiast uniwersalność (do różnych strojów) przemawia za Planet Ocean. Ubierz się w koszulę, garnitur i przymierz obie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie na temat tego Seamastera ?

http://wkruk.pl/product-pol-112230-ZEGAREK-OMEGA-SEAMASTER.html

Tylko nie mogę znaleźć jaką ma grubość

A powiedzcie, PO BigSize to chyba lepiej na pasku czarnym niż na branzolecie ?

A z drugiej strony te fale na 300M wyglądają zaje..fajnie

Jak Seamaster to tylko nie chrono:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Seamaster to tylko nie chrono:(

No to fakt że dużo się na nim dzieje

Jak przymierzałem dzisiaj oba zegarki i zakładałem Seamastera to wszystko było ok a jak założyłem PO wydawało mi się jak by stracił swój urok, dziwne to było. Tylko że ten rozmiar Semastera szkoda że jast tylko 41mm bo wtedy nie miałbym dylematów.

Co myślicie na temat tej aukcji z forum ?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/65560-omega-po-455/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem PO - najlepiej na bransolecie.

Ja swoją zakładam i do garnituru i do bardziej swobodnego ubioru.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem PO - najlepiej na bransolecie.

Ja swoją zakładam i do garnituru i do bardziej swobodnego ubioru.

Masz BigSiza czy zwykły PO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seamaster 41 mm jest naprawdę super wygodnym zegarkiem i wcale nie takim małym. Ponadto, jeśli chcesz, żeby to był zegarek również do garnituru to rozmiary powyżej 41 mm będą gryzły się z tym strojem i będziesz miał problem ze schowaniem ich pod mankietem koszuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz któregoś z nich ubierać do garnituru to wybierz Seamaster 300M. Koperta jest niższa o dobre 2-3 mm, co przy mankietach koszul nie jest bez znaczenia.

15mm zegarek pod mało którym mankietem wygląda dobrze - to wysokość PO.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fakt że dużo się na nim dzieje

Jak przymierzałem dzisiaj oba zegarki i zakładałem Seamastera to wszystko było ok a jak założyłem PO wydawało mi się jak by stracił swój urok, dziwne to było. Tylko że ten rozmiar Semastera szkoda że jast tylko 41mm bo wtedy nie miałbym dylematów.

Co myślicie na temat tej aukcji z forum ?

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/65560-omega-po-455/

Ponawiam prośbę na temat powyższej aukcji z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy sie, ze zaden ci sie nie podoba? nie masz zdania?

czasem cos "cyka" a czasem cos "pika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz BigSiza czy zwykły PO ?

PO Big Size

A co do użyteczności "koszulowej" Planety to mam inne zdanie. Nie przeszkadza mi jej wielkość (grubość), w mankiecie jest na tyle luzu, że nie odczuwam z tego powodu żadnego dyskomfortu.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli o moją skromną osobę chodzi, to zakładam PO do dzinsów + koszula, do garnituru bym chyba nie zaryzykował.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz ewentualnie poczekać do czasu pojawienia się u polskich dystrybutorów odświeżonego Seamastera. Czcionka na bezelu jest większa więc optycznie też może wydawać się na większy. http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/300-m-diver-chronometer/21230412001003

Czy ja dobrze widzę, że zrezygnowali w nowym Seamaster'ze z fal...? Jeśli tak to zegarek dużo stracił;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę, że zrezygnowali w nowym Seamaster'ze z fal...? Jeśli tak to zegarek dużo stracił;)

No ponoć zrezygnowali z fal, taką informację uzyskałem w kruku od sprzedawczyni. Powiedziała też że ma wejść za 1,5 miesiąca do sprzedaży. No bez falek to już porażka Seamaster, trzeba będzie się szybko decydować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, że zrezygnowali z fal, to jeszcze data jest z czarnym tłem, co w wersji niebieskiej jest zdecydowanie zmianą na niekorzyść.

Dobrze, że kupiłem obecną wersję.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, że zrezygnowali z fal, to jeszcze data jest z czarnym tłem, co w wersji niebieskiej jest zdecydowanie zmianą na niekorzyść.

Pozdrawiam

Tomek

Kupiłeś kwarc czy automat. Pytam ponieważ pracę mam siedzącą przy komputerze i nie wiem czy będzie to wystarczające aby nakręcić zegarek z automatem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie nakręcisz automatica nawet przy pracy siedzącej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś kwarc czy automat. Pytam ponieważ pracę mam siedzącą przy komputerze i nie wiem czy będzie to wystarczające aby nakręcić zegarek z automatem ?

Automat. Pracę mam siedzącą, w dodatku w domu zdejmuję zegarek.

Przez pierwszy tydzień nie wkładałem do rotomatu, a mimo to i tak nie stanął.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Tomek

Ciekawe czy starsza wersja zniknie odrazu czy tak jak PO przez jakiś czas będą dostępne obydwie wersje. I co zrobią z kwarcem bo pokazali tylko odświeżony automat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy starsza wersja zniknie odrazu czy tak jak PO przez jakiś czas będą dostępne obydwie wersje. I co zrobią z kwarcem bo pokazali tylko odświeżony automat.

Panowie czy według was jest sens dopłacać aż 3800 zł do wersji Kwarcowej Seamaster aby kupić Seamaster 300M automat ? Przypomnę że Seamaster 300M kwarc można kupić za 6200 a wersję automat za 10 tyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.