Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Strap workshop - Generator pasków online

Rekomendowane odpowiedzi

Strap workshop - Generator pasków online

Wiele pisać nie będę - zapraszam do korzystania (link powyżej)

Do zrobienia w najbliższej przyszłości pozostało kilka rzeczy:

• Możliwości zmiany tła (kilka do wyboru)
  • Dodanie znacznie większej ilości zegarków
  • Dodanie nowych typów pasków
  • Możliwości generowania pasków typu NATO (np. czarny z białym i czerwonym pasem)
  • Możliwość tworzenia linków do wygenerowanego przez nas paska, osoba która w ów link kliknie od razu zobaczy pasek który wygenerowaliśmy, z możliwością jego edycji

Na razie na liście nie ma zbyt wielu zegarków, niemniej jednak będę starał się dodawać nowe w miarę regularnie - chętnie wysłucham propozycji. Najlepiej jeśli będą to zegarki posiadające dobrej jakości zdjęcia katalogowe.

W tym wątku proszę również zgłaszać wszelkie problemy z działaniem, opinie oraz pomysły.

Ważne: do korzystania z generatora potrzebna jest w miarę nowoczesna przeglądarka (Google Chrome 10, Firefox 3.0, Opera 11)

Wersja 1.2

• Dodana opcja podwójnego przeszycia i zmianę jego koloru
  • Dodana opcja paska typu ?pilot? (dwa nity) - w najbliższym czasie zostanie dodane obszycie w odpowiednim stylu
  • Dodany otwór pomiędzy kopertą zegarka z teleskopami/paskiem, dzięki temu nie ma wrażenia że pasek przechodzi pod całym zegarkiem

Wersja 1.2.5

• Dodany podział na marki przy wyborze zegarka, dzięki temu przy większej ilości będzie znacznie przejrzyściej
  • Przystosowanie aplikacji do mniejszych rozdzielczości (m.in 1024x768)
  • Dodane nowe typy pasków, m.in: skóra płaszczki, skóra węża, stara skóra, popękana skóra, zamsz i skóra ornamentowana
  • Poprawione tekstury pasków, m.in: Skóra rekina, skóra strusia
  • 7 nowych zegarków

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja, parę rzeczy wprowadzisz i wróżę komercyjny sukces.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna rzecz.Super że pierwszy na to wpadłeś.Gratulacje!

Dodaj bransolety,klamry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny pomysł. Gratuluję pomysłu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vcore, świetna robota.

Tylko opcja wstawienia swojego zdjęcia (zegarka) + skalowanie i dla mnie bomba ;) No może jeszcze jakby się dało lekkie cieniowanie czyli zaciemnienie na pasku przy większej odległości od zegarka i będzie idealne narzędzie.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransolety pojawią się w ciągu kilku dni, muszę je dopracować. Co do możliwości wgrywania własnego zdjęcia zegarka to myślałem o tym, jednak taki obrazek musi mieć przezroczyste tło, więc jest trochę zabawy w wycinanie - a jeśli ktoś już to zrobi to nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać taki zegarek na stałe. Jeśli będzie ich więcej to zrobi się podział na marki/modele. Przykładowy obrazek z zegarkiem wygląda tak:

rolex_deepsea.png

Tutaj dostępny jest szablon, dzięki któremu można dopasować zegarek do szerokości wirtualnego paska, gdyby się komuś chciało pobawić ;)

Dodałem mocniejszy cień na końcach paska zgodnie z sugestią. Niestety jak zawsze są jakieś ograniczenia - tak i w tym przypadku. Nie ma możliwości stworzenia idealnych światłocieni które będą współgrały z jasnymi i ciemnymi paskami, z tej prostej przyczyny że technologia nie pozwala na stosowanie trybów mieszania jak np. w Photoshopie - trzeba więc iść na kompromisy.

Po nowym roku zostanie wprowadzona możliwość generowanie linków do danego paska, oznacza to że po wysłaniu komuś linka, gdy ta osoba go otworzy od razu zobaczy wygenerowany przez nas pasek (kolor, typ, przeszycie) w połączeniu z wybranym przez nas zegarkiem.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, własnie o takie cieniowanie mi chodzilo, jest idealnie, bardziej real.

Generowanie linków do pasków to fajna zabawa i możliwość wymiany opinii, chętnie bym na szybko (bez zrzutu ekranu), pokazał jak wygląda Deepsea na 'zgniłym' ciemno zielonym Nato ;)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super sprawa - Dzięki

Paski NATO - wyglądają bardzo realistycznie.

Natomiast inne paski - zwykle dochodzą tylko do teleskopów a to już wygląda deko inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również mam taką nadzieję, na szczęście można przesyłać koledze sugestie ;)

vcore - świetne narzędzie :) Zresztą już przy Aquariusie pokazałeś klasę! Życzę sukcesu w rozwijaniu tego ustrojstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki będą pojawiać się w miarę regularnie, oczywiście z każdej półki cenowej (od citizena do AP) - niemniej na początku chciałbym dodać najpopularniejsze zegarki z wiadomych względów.

Darek1974r - już naprawione - dzięki za zwrócenie uwagi, wszystkie paski z wyjątkiem NATO kończą się teraz na teleskopach, a nie przechodzą pod zegarkiem

Dodałem również możliwość włączenia podwójnego przeszycia, jest też kilka nowych zegarków

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooooooooooo- piękna sprawa. super- dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super sprawa. :o Genialne. :lol:

Wg mnie powinieneś jeszcze zmienić troszkę przy paskach.

Znaczy się podział na :

Bransolety, skórzane i pozostałe

I może jeszcze wrzucić język polski, w końcu w Polsce mieszkamy :o

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czasem wszystko się pojawi, choć sam chwilowo nim nie dysponuję aby wprowadzić ulepszenia i zmiany

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do grona gratulujących pomysłu...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link do generatora nie działa. Jakieś prace serwisowe, czy ja mam problem z kompem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link poprawiony, była zmiana domeny i zapomniałem podmienić

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apeluję i proszę o dodanie DW 303 oraz może warto zrobić ukłon w stronę Chronos-Art, Copernicus....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.