.misha. 60 #1 Napisano 23 Grudnia 2011 Niemiecki zegarek:.. ...z czarnym, chińskim sercem: Teraz na innym pasku: na razie tyle :-) update, dwie fotki z komórki, dziś:(pasek nato przerobiłem na tradycyjny 2-częściowy, - jest wygodniej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4387 #2 Napisano 23 Grudnia 2011 już dawno przykuł moją uwagę jest superancki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinus 5 #3 Napisano 23 Grudnia 2011 Bardzo fajny zegarek - IMO paski nienajlepiej dobrane (myślę, że czarna skóra z czerwonym przeszyciem nie byłaby zła) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 436 #4 Napisano 23 Grudnia 2011 Mechanizm świetnie wygląda 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Member007 0 #5 Napisano 23 Grudnia 2011 Ale czy te Kammnery to aby na pewno są niemieckie zegarki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #6 Napisano 23 Grudnia 2011 jak to u Niemca idealny porządek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #7 Napisano 23 Grudnia 2011 Ale czy te Kammnery to aby na pewno są niemieckie zegarki? Roland Kemmner jest Niemcem, projektuje i robi zegarki w Niemczech i podpisuje "made in germany". Nie wiem gdzie kupuje stal na koperty :-) mechanizmów używa ETY i Sea-Gull'a, więc absolutnie nie niemieckich. Moim zdaniem jego zegarki są niemieckie głównie ze względu na to, że tam są projektowane i składane. Poza tym jest z nim dobry kontakt - można napisać do niego maila i zapytać, czy jego zegarki na pewno są niemieckie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #8 Napisano 23 Grudnia 2011 Gratuluję, świetny jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #9 Napisano 23 Grudnia 2011 Rewelacja, już szukam dla siebie takiego, ale ich brak Po Świętach napiszę do Kemmner'a. Paski dobrane kozacko i odważnie. Dla mnie strzał w dziesiątkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #10 Napisano 23 Grudnia 2011 można napisać do niego maila i zapytać, czy jego zegarki na pewno są niemieckie Najlepiej być przebiegłym i z zaskoczenia zapytać po niemiecku 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeKSa88 0 #11 Napisano 23 Grudnia 2011 Zegarek super ale proszę bez śmiechów i hihów ( nie wiem czy h czy ch) jak się odczytuje godzinę??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #12 Napisano 23 Grudnia 2011 Jeden indeks to 5min, a zegarek super gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lks1984 7 #13 Napisano 23 Grudnia 2011 Zegar świetny, ale pasek faktycznie dałbym inny - może carbon z czerwonym szyciem? 0 World Wide Watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #14 Napisano 23 Grudnia 2011 W związku z tym, że pojedyncza wskazówka i dwucyfrowe indeksy kojarzą mi się z motoryzacją, mam do niego zamówiony jeszcze jeden pasek. Będzie na wiosnę do jazdy autkiem. Pasek wygląda tak (klamerkę wymienię na czarną): autko też pod kolor - muscle car (6,2l V8) więc nie będzie faux pas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #15 Napisano 23 Grudnia 2011 Oo! I z tym paskiem powinno być extra Bo na tej czerwonej gumie lub na NATO, to tak sobie 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #16 Napisano 23 Grudnia 2011 Oo! I z tym paskiem powinno być extra Bo na tej czerwonej gumie lub na NATO, to tak sobie Czerwona guma jest w standardzie. Coś w sobie ma, ale całość za bardzo przypomina mi Swatch'a NATO bardzo podoba mi się z tym zegarkiem. Czarny kolor (włącznie z przelotkami) i czerwony paseczek na środku idealnie pasują kolorystycznie do tego zegareczka.No ale podobno o gustach się nie dyskutuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #17 Napisano 23 Grudnia 2011 Gratulacje. Ten jest chyba jednym jak dotąd egzemplarzem w takim wykończeniu. Ja mam jeden z 2 (?) art deco w czarnym pvd. Co ciekawe, moja żona też powiedziała: fajny, ale wiesz, trochę mi przypomina te Swatche... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #18 Napisano 23 Grudnia 2011 No ale podobno o gustach się nie dyskutuje...Nie mówię że źle. Mówię że tak sobie. A to w moich ustach znaczy, że może być i wogóle, tylko szczeny na podłogę nie wywala 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #19 Napisano 2 Stycznia 2012 dubel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #20 Napisano 2 Stycznia 2012 update, dwie fotki z komórki, dziś:(pasek nato przerobiłem na tradycyjny 2-częściowy, - jest wygodniej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszakowaty 1 #21 Napisano 3 Stycznia 2012 Oryginalny, niebanalny, przykuwający wzrok, no i ładny. Ale czy praktyczny na codzień? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 60 #22 Napisano 3 Stycznia 2012 Oryginalny, niebanalny, przykuwający wzrok, no i ładny. Ale czy praktyczny na codzień? No jajka na miękko z nim nie ugotujesz :-) Poza tym jest wygodny o ile zerkając na zegarek godzisz się z 2-3 min. błędem w odczycie. Z drugiej strony jest praktyczny bo nie interesujesz się dobowymi odchyłkami w chodzie tego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miliarder 162 #23 Napisano 9 Stycznia 2012 Piękny, a ta czerwień krwista.. aj! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NuBreed 0 #24 Napisano 9 Stycznia 2012 340 ojro... imo wart tej ceny, choć jestem laikiem, pasuje mi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniell 19 #25 Napisano 26 Stycznia 2012 Czy można coś takiego kupić gdzieś w Polsce?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach