Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Z kimś z rodzin to uważam jak najbardziej wskazane, dlatego pytanie o rodziny.

Skoro nie ma aż takich problemów z Dywizjonem jeśli chodzi o używanie jego logo i nazwy to ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla spokoju... będę miał w ciągu 2 dni opinię prawnika, ale jeśli ktoś chcialby się aspektem prawnym bardziej zaopiekować, byłoby super.

JimiJump, dzięki, że zwrocileś na to uwagę!

edit. Rodziny to myślę, że nie mają nic do tego, bo powstałby automatycznie problem „ile pokoleń”. Ale zaczekajmy, aż sie jakiś mądry odezwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla spokoju... będę miał w ciągu 2 dni opinię prawnika, ale jeśli ktoś chcialby się aspektem prawnym bardziej zaopiekować, byłoby super.

JimiJump, dzięki, że zwrocileś na to uwagę!

edit. Rodziny to myślę, że nie mają nic do tego, bo powstałby automatycznie problem „ile pokoleń”. Ale zaczekajmy, aż sie jakiś mądry odezwie

Spoko, mi też zależy żeby nie wtopić z tematem, bo pomysł jest naprawdę zacny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla spokoju... będę miał w ciągu 2 dni opinię prawnika, ale jeśli ktoś chcialby się aspektem prawnym bardziej zaopiekować,

Tylko niech da ci to na pismie :lol:

I tu sie mylisz..jeśli chodzi o takie sprawy, ważniejsze imo jest zgoda oficjalnego Koła danego pułku niźli jakiegoś gryzipiórka z MON

Mozna to także nazwać- SZACUNKIEM dla Nich tych pilotów.

Mam przełożenie na IPMS w Londynie, można wypytać. Tam jest mocne Koło Rodzin Wojskowych

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko niech da ci to na pismie :lol:

I tu sie mylisz..jeśli chodzi o takie sprawy, ważniejsze imo jest zgoda oficjalnego Koła danego pułku niźli jakiegoś gryzipiórka z MON

Mozna to także nazwać- SZACUNKIEM dla Nich tych pilotów.

Mam przełożenie na IPMS w Londynie, można wypytać. Tam jest mocne Koło Rodzin Wojskowych

owszem, mogę się mylić ;), choć wątpię, bo nawet oficjalne koło rodzin niekoniecznie musi być w posiadaniu praw do znaku Dywizjonu

edit. Ale fakt, że gdyby takie koło dało zezwolenie, to możliwe, że nikt, nawet prawny posiadacz praw, nie podważyłby tego ze względu na wspomniany szacunek. Trudna sprawa to jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już w ten sposób podchodzicie do sprawy to może warto zapytać o opinie na temat projektów, może jest coś wartego uwagi co nam umknęło, albo o czymś nie wiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się ze to jest dobro wspólne wszystkich Polaków i można je wykorzystywać z zachowaniem zasad kultywacji tradycji.

No ale czekajmy na prawnika i MON

Dmn- możesz jaśniej ;) nie kumam :lol:

edyta: ST 25 w manualu, wygląda tak

st25.jpg

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nam się może choć co wydawać.

Może się okazać że "ktoś" sporo zapłacił żeby kupić np. logo i prawa i zastrzegł je sobie aby na takich projektach jak my teraz trzepać kasę i ma gdzieś dobra narodowe. Albo uznał że będzie to dobrze wyglądać na butelce wódki. :lol: Taki z upy przykład, ale różnie z tym może być.

Mam nadzieję że nikt nie był na tyle perfidną wredną zakazaną świnią by posunąć się do czegoś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat do kosza!!!! Właśnie opatentowałem alfabet!!! A cyfry 303 są TOTALNIE zastrzeżone!!! Po resztę informacji proszę zgłosić się do mojego prawnika! :lol:

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się nie podoba ta naszywka, wolałbym "Wyprodukowano w Polsce" na dole :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się nie podoba ta naszywka, wolałbym "Wyprodukowano w Polsce" na dole :rolleyes:

Pozostaje nam tylko „naszywka” albo „Made in Poland”. „Wyprodukowano w Polsce" nie znalazło aprobaty u producenta, co mnie osobiście cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiam moje "wizje". Od razu mówię, że wszystko można dogadać i zmienić.

Chciałam wprowadzić coś nowego w ten projekt :rolleyes:

Moim zdaniem zegarek powinien się wyróżniać spośród wszystkich dostępnych już na rynku lub tych, które już istniały...

Druga sprawa jeśli będzie podobny lub wręcz identyczny jak inny model od innego producenta, wtedy może być mylony.

A po co ma udawać coś czym nie jest? Jako, że projekt Dywizjon 303 będzie zegarkiem kolekcjonerskim, powinien się wyróżniać :)

Projekt 001 i 002 nawiązują do śmigieł hawker'a hurricane'a ;)

Przy okazji... Powiedzcie mi jak sprawa z luminovą? Chcecie ją w tym projekcie czy nie?

djsamera_001.jpg

djsamera_002.jpg

djsamera_003.jpg

djsamera_004.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli dobrze się wpasuje w tarczę to naszywka/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-ka bardzo mi sie podoba. Do poprawienia sa jedynie "smigla" ktore wydaja sie byc zdecydowanie za krotkie (+ wskazowka godzinowa powinna byc grubsza od minutowej).. Profilowane wzkazowki tez by tu bardzo pasowaly (na rysunku wygladaja na plaskie).

Projekt nie wyglada za bardzo "niemiecko" pomimo uzycia trojkata jako 12-tki.

Bardzo ladnie to wyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się w ogóle nie podoba, są za pstrokate, szczególnie pierwszy. Na plus wskazówki, właśnie w pierwszym.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam jesli uraze ale dla mnie troche takie odpustowe te projekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co by mogło zostać na tarczy a co dostaje wykop ? Jakie zmiany ? Co proponujecie ?

Śmigła są bardzo fajnym pomysłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi także przedstawione powyżej projekty się nie podobają. Są jak dla mnie zbyt krzykliwe i pstrokate. Kojarzą mi się z modą zegarkową z lat 1970-80. Nie kupiłbym takiego zegarka w ogóle, tym bardziej limitki. Napis 303 z wplecioną podskrzydłową kokardą RAF kojarzy mi się z komiksem lub logo gry komputerowej, np. straszliwie nieudanej Cliffs of Dover z serii Il-2.

PS

Indeksy 12, 9, 6 i 3 są jak dla mnie lekką modyfikacją indeksów Submarinera. Tylko trojkąt jest obrócony o 180 st.

PS2

Lub IWC UTC bez kropek...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej mi się podobają wypowiedzi, które coś znaczą dla projektu/projektów...

Chodzi o jakieś pomysły, wizje, a nie komentarze typu "tak" lub "nie" - bo tak uważam i koniec (w taki sposób nie pomagacie).

Tutaj chodzi o Wasze propozycje, a nie projekty skopiowane od innych producentów, które różnią się tylko logiem producenta i napisem "303 Dywizjon Myśliwski" lub w wersji angielskiej "303 Polish Fighter Squadron".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kolorystycznie powinno być bardziej stonowanie i jednolicie ?

Ja te projekty traktuję jako concepty z których można wyłuskać jakieś ciekawe smaczki, np śmigła !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie projekt 001 jakos wyglada a raczej same wskazówki z tego projektu. Reszta jakas imo taka do niczego, ale fajnie widziec nowe propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie pod uwagę że koperta jest klasyczna* i zapewne taka zostanie. Chyba że przejdziemy na coś w stylu Linde Werdlin, albo Sarpanevy, tak to robi się przerost formy nad treścią.

Wizualizacja pojawi się po tym jak zjem obiad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmigła bardzo fajne, ale obawiam się, że nie będą pasować do projektu Omegopodobnego. Ale ktoś zdolny może to zwizualizuje, wtedy się oceni :rolleyes:

Edit: dopiero teraz zauważyłem post powyżej i dopisek o obiedzie, smacznego;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostańmy nad tym co wypracowaliśmy. Pół roku będziemy sie kręcić w kółko a i tak wrócimy do pierwszych konceptów. Szkoda czasu i zdrowia :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.