Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden projekt nie jest zaakceptowany - na razie przedstawiane są różne propozycje, które poddawane są osądowi i dyskusji osób udzielających się w wątku. Ni mniej ni więcej.

Poza tym po kilku dniach nikt chyba nie oczekuje projektu gotowego do produkcji :rolleyes:

I sam już nie wiem - za szybko źle, za długo też źle... To jakie są dobre ramy czasowe takiego projektu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość chce czarną tarczę... I nie dziwie się :rolleyes:

Kiedy zamierzacie założyć ankietę z projektami? Jak już wiadomo będzie kto zrobi projekt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i o to mi właśnie chodzi ! Ufffff ..... Niech Hendrix powie o co kaman z tymi pretensjami o brak klarowności ?!

Czyli dalej tworzycie , rzeźbicie w projektach a nerwówa jakby terminy goniły i zamówienie trzeba było sprecyzować do Poniedziałku !

Moja propozycja ... poróbcie dla odmiany coś z czarną tarczą ? Albo Innym kolorze ?!

Coś oryginalnego i innego niż "Omegopodobna" wersja (nie mówię że zła ale zeby było w czym wybierać i zobaczyć jak to wygląda !!! To mają być wizualizację pomysłów !! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I sam już nie wiem - za szybko źle, za długo też źle... To jakie są dobre ramy czasowe takiego projektu?

Mniej więcej odekwatne do ilości zainteresowanych :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośne wpisy od osób, które wzięły się z nikąd, mają po kilka postów i nie potrafią użyć innego słowa niż "trolowanie" są naprawdę żenujące - może nie z sejmu, ale z onet'u na pewno

żenuła na całej linii - mama nadzieję, że MOD zrobi porządek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia! Tego się obawiałam, za bardzo mi coś ten temat "śmierdział" - niestety takie moje zdanie!

Jednoznacznie szukali "łatwych celów" jak Wy!

"Taa, zróbmy sobie następny zegarek! Czemu nie? Zainteresowani dadzą tyle kasy ile trzeba i wszyscy będą szczęśliwi!" :rolleyes: nie popieram takich metod!

Siła marketingu, ale w niesmaczny sposób!

Burns zdążył to zauważyć, a reszta w temacie...

PS. Im bardziej komuś zależy zrobić projekt, tym bardziej pachną mu pieniądze... :D

Przyznam, że nie rozumiem.... Albo głupi jestem czy coś.. nie wiem, Czytam drugi raz i nic. Albo koniecznie Ty chcesz znalezc dziurę w całym. Czy to dlatego, że jak na razie ten projekt idzie szybciej??? Temat zacząłem, na „waszym” wątku, bo podobał mi sie Wasz zegarek, nawet chciałem go nabyć, ale było za późno. Wpadłem na pomysł z nowym, a kiedy poprosiłaś mnie, bym opuścił Wasz temat, zrobiłem to!! Więc wypraszam sobie insynuacje, że tu chodzi o kasę. Zapraszam do uczestnictwa w dyskusji, ale bez nieczystej intencji namieszania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że nie rozumiem.... Albo głupi jestem czy coś.. nie wiem, Czytam drugi raz i nic. Albo koniecznie Ty chcesz znalezc dziurę w całym. Czy to dlatego, że jak na razie ten projekt idzie szybciej??? Temat zacząłem, na „waszym” wątku, bo podobał mi sie Wasz zegarek, nawet chciałem go nabyć, ale było za późno. Wpadłem na pomysł z nowym, a kiedy poprosiłaś mnie, bym opuścił Wasz temat, zrobiłem to!! Więc wypraszam sobie insynuacje, że tu chodzi o kasę. Zapraszam do uczestnictwa w dyskusji, ale bez nieczystej intencji namieszania.

Chwila, moment... Nie otrzymałam odpowiedzi dalej, a Ty zaraz na mnie się rzucasz, spokojnie...

To Hendrix89 musi udzielić informacji :rolleyes: (bo z tego co wiem, On z tym wszystkim załatwia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki projekt jest obecnie ostatni, ale "zaakceptowany"?

Faktycznie same białe tarcze ostatnio, a ankieta co innego pokazuje...

Żaden projekt nie jest zaakceptowany, to są luźne dywagacje, co mnie się podoba, a co nie, wystarczy taka odpowiedź?

To że zegarek ma szansę powstać w kilka miesięcy (zegarek a nie tarcza jak w przypadku innych projektów, patrz MC :D) jest takie trudne do zaakceptowania?

edit

głośne wpisy od osób, które wzięły się z nikąd, mają po kilka postów i nie potrafią użyć innego słowa niż "trolowanie" są naprawdę żenujące - może nie z sejmu, ale z onet'u na pewno

A czy to ma jakikolwiek wpływ na projekt zegarka, może spojrzysz na datę rejestracji :rolleyes:

'' Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało '' T.T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co, ostatecznego projektu nie, ma. Nawiązałem kontakt z G. Gerlachem, żebyśmy wiedzieli na czym możemy pracować. Z innych manufaktur mogących zrobić dla nas taki projekt znam tylko jedną, która jednak nie ma pilota w planach i nie wypuściła jeszcze żadnego zegarka do sprzedaży, więc uznałem, że to temat na następny projekt. Jak pamiętacie zaczynałem od MC. Rosja odpadła z przyczyn ideowych. Szwajcaria i Niemcy z przyczyn finansowych.

Skoro projekt jest jeszcze niezaaprobowany, bo ciągle nad nim pracujecie (grafika nie jest moją mocną stroną), to mało się teraz wypowiadam. Nie ma ceny, bo nie ma projektu. Czas realizacji tak samo zależy od projektu. Będzie projekt - będą dalsze ustalenia. Nie ma nacisków, układów, itp. Jak widać to forumowicze nadają tok dyskusji. Podjąłem się realizacji, żeby coś zrobić i mieć z tego satysfakcję. Czy to źle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobrze !

Czy ja mogę prosić o NIE PORÓWNYWANIE TYCH DWÓCH PROJEKTÓW ?! Sami zauważyliście że to są 2 różne zegarki .

Bo za chwile będzie ranking : który projekt był najlepszy , Kmziz Glycine? MC ? Dywizjon ? WTF ? tylko to NIE TEMAT NA TAKIE BREDNIE.

Gadajmy o Dywizjonie ok ?

Czy wiecie jaką techniką będzie wykonany dekiel ? Grawer? Wyciskany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko ładnie pięknie @Hendrix89

tylko czemu @MacAron próbował uciąć moje dyskusje jakbym chciał zniweczyć cały "projekt" raczej pomysł ?

sam przecież piszesz, że to temat do dyskusji

jakoś brak w tym wszystkim ładu i składu - a jeśli to nadal burza mózgów to każdy ma prawo do swojej opinii nawet jeżeli staje się niewygodna czy jest bolesną krytyką

ja jednak nie będę się wypowiadał do fazy konkretnych ustaleń - niech się dzieje co chce!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ... Widzę że gorąco w temacie :rolleyes:

Z całym szacunkiem ale klecąc MC, wolałem aby temat trwał dłużej ale udział brali wszyscy i większość demokratycznie decydowała co przechodzi a co nie, by nie było posądzeń że tylko 2 osoby są decyzyjne w temacie czy coś w tym stylu.

Czyli ... reasumując .... z tego co widzę na ankiecie ... jak się mylę to poprawcie !

1. Powstaje zegarek w rozmiarze 42-45

2. W czarnym kolorze tarczy z prostym układem i centralną sekundą ?

3. Wykonawcą ma być Gerlach.

4. Cena - ? Dalej nie sprecyzowana

5. Typ zegarka - ? To ma być Pilot w końcu czy Tribute for Dywizjon 303 w kopercie eleganckiego zegarka ?

6. Ilość chętnych - na razie brak konkretnych informacji co do ilości

7. Minimalne zamówienie - ?? ile sztuk ??

8. Czas realizacji - ?

9. Czy projekt będzie limitowany tylko z nazwy czy seryjnie klepany w tysiącach sztuk przez Gerlacha? Czy innego producenta ?

10. Jak inni producenci zapatrują się na Wasz projekt ?

1. tak pokazuje ankieta, ale przyznam, że będę naciskal na mniejszy. Tylko dlatego, że tak mi się podoba a jako autorowi pomysłu, przyznaję sobie prawo do wywierania nacisku. :D Ale zmusić nie zmuszę.

2. Ankieta pokazuje, że czarna, a w dyskusji przewija się chęć białej, więc niec ostatnio pokazywalem białe. NIE WIEM, dlaczego tak jest, może kto inny głosuje, a kto inny pisze posty, albo może Ty mi powiesz dlaczego tak jest.

3. Na tę chwilę tak.

4. Sprecyzowana na tyle, na ile możliwe na takim etapie. 1000-1200. jest szansa, że wyjdzie mniej

5. pitot tribute

6. bez komentarza

7. 50

9. ręce opadają

10. nie wiem ,zapytaj ich. Ale z tego co wiem, byłoby drożej i bez customowej koperty. I wiele osób nie chce rosyjskiego udziału z przyczyn ideologicznych. Pod czym i ja sie podpisuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden projekt nie jest zaakceptowany, to są luźne dywagacje, co mnie się podoba, a co nie, wystarczy taka odpowiedź?

To że zegarek ma szansę powstać w kilka miesięcy (zegarek a nie tarcza jak w przypadku innych projektów, patrz MC :D) jest takie trudne do zaakceptowania?

Czemu wiecznie wspominacie w tym temacie o MC? Przecież to dwa różne zegarki?

A skąd wiesz jak było z MC? Dlaczego to tak długo trwało? Proszę nie pisz, jeśli nie wiesz jak w rzeczywistości było...

Tu jest inny temat, inny zegarek. Dajcie spokój z MC. W tym momencie to Ty się czepiasz - zamiast zająć się tym, czym powinieneś w tym wątku...

Zwyczajnie, bez urazy, ale dajcie spokój! Wyrażanie zdania, a bezpodstawne zaczepki to różnica, a w takim momencie źle świadczy o odbiorcach, jeśli mylą te dwa pojęcia.

"Zaakceptowany" chodziło mi o wstępnie wybrany zegarek, który ma większe grono zainteresowanych. Bo to ważne przy robieniu projektów. Każdy wyraża to co się mu podoba, proponuje ewentualne swoje poprawki i na ich prośby wykonuje się je. Wtedy powstają wspólne projekty, które zawsze można dopieszczać lub wybierać/przebierać lub nawet przeszczepiać pomysły :D To jest fajne!

Muszą wszyscy w tym uczestniczyć (oczywiście w dużej mierze zainteresowani lub osoby posiadające pomysły). Macie kolegę, który może Wam pomóc, aby Wasze wizje i pomysły ukazać! Wykorzystujcie to!

Projekt to nie byle co, musi się podobać, a nie zrobiony na siłę, bo kto Was goni? Już Jimi Jump napisał... Lecicie z tematem jakbyście mieli wyrok! Trzeba szybko, szybko!

Tak to wygląda, to nie zmienia faktu, że są tutaj osoby, którym na serio zależy, ale nie widzę współpracy między Wami. Projekty bazują jeden na drugim, nic nowego. Osoby, które wyraziły chęć na jakieś zmiany - zostawały pominięte... Czy teraz wyraziłam się jasno? Czy kogoś uraziłam? Bo wyrażanie własnego zdania nie jest karalne. A to, że mocno zareagowałam świadczy o tym, że musiałam Wami potrząsnąć, bo większość się zachowuje jak w gorącej wodzie kąpani... Pośpiech nie jest wskazany, co innego zapał i wspólna zgrana współpraca!

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gerlach zrobi po prostu więcej kopert, bo produkcja 50 im się nie opłaca. To będzie jedyna seria. O ile ok 500 sztuk to seria.

Dekiel jest do uzgodnienia. Proponują grawer, w takiej technice jak na PZLce. Posiadacze zachwalają, jakbyś poczytał o niej.

Szczerze mówiąc, to ja się czuję trochę urażony insynuacjami, ale to się nie powinno liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia! Tego się obawiałam, za bardzo mi coś ten temat "śmierdział" - niestety takie moje zdanie!

Jednoznacznie szukali "łatwych celów" jak Wy!

"Taa, zróbmy sobie następny zegarek! Czemu nie? Zainteresowani dadzą tyle kasy ile trzeba i wszyscy będą szczęśliwi!" :rolleyes: nie popieram takich metod!

Siła marketingu, ale w niesmaczny sposób!

Burns zdążył to zauważyć, a reszta w temacie...

PS. Im bardziej komuś zależy zrobić projekt, tym bardziej pachną mu pieniądze... :D

To chłopaki mają znaleźć producenta który zrobi zegarki za darmo? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ... ankieta pomaga w podliczaniu głosów i ogarnianiu tematu na bieżąco !

Szczególnie dla tych którzy są NOWI w temacie , a za pewne wielu tu takich będzie. To przecież dopiero początek zmagań.

Innych producentów nie będę pytał bo nie chce się wtrącać w projekt. Jak chcesz to mogę zapytać tam i ówdzie, nie koniecznie w zegarkach rosyjskich.

Pytanie 9 ... nie wiem czy ręce opadają ... ale warto powiadomić Gerlacha że zastrzegacie sobie projekt, a jak bez Waszej wiedzy puszczą to w obieg i zaczną kasę zarabiać to im proces wytoczycie.

Jaki mechanizm bazowy ? Macie już coś na oku czy szukacie dalej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że ankieta nie pokazuje nicków kto jak głosował. Wtedy każda osoba, która zagłosowała mogłaby podzielić się uwagami i pomysłami. Wiadomo by było dlaczego ktoś tak głosował, a nie inaczej... W tym momencie ankieta może wprowadzać w błąd, bo komuś może nie zależeć, a będzie tylko nabijał głosy nic nie wnoszące co całego tematu...

Możecie wtedy mylnie ją odczytywać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyrażanie zdania, a bezpodstawne zaczepki to różnica

Właśnie o tym piszę, to jest temat '' Zegarek dywizjonu 303 '', wpadanie tu i insynuacje że za szybko, że układ, że wykorzystywanie, jest zaczepką :rolleyes:

Żeby nie było OT :D

Dla mnie osobiście:

-biała tarcza

-niebieskie wskazówki

-rozmiar nie większy niż 45mm

Pozdrawiam oportunistów :D

'' Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało '' T.T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki zastrzegają tylko kopertę. Reszta jest nasza, oni będą w kopercie robić własny projekt, albo projekt dla CW. Obojętne mi to jest. W każdym razie może ich nie osądzajcie?

Mechanizm Sea Gull ST2551-S póki co, czyli cienki manual, albo ST25, czyli automat. Na razie myślimy głównie o 2551-S. Werki bardzo chwalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem, założenia projektu ciekawe, realizacja przez Gerlacha - jestem jak najbardziej za. To gwarantuje dobrą cenę przy zachowaniu dobrej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ze względami użytkowymi ?

będzie zakręcany dekiel i WR100? czy w tym pośpiechu nie ma czasu na takie pierdoły ?

żeby tylko przyklepać pomysł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ... ankieta pomaga w podliczaniu głosów i ogarnianiu tematu na bieżąco !

Szczególnie dla tych którzy są NOWI w temacie , a za pewne wielu tu takich będzie. To przecież dopiero początek zmagań.

Innych producentów nie będę pytał bo nie chce się wtrącać w projekt. Jak chcesz to mogę zapytać tam i ówdzie, nie koniecznie w zegarkach rosyjskich.

Pytanie 9 ... nie wiem czy ręce opadają ... ale warto powiadomić Gerlacha że zastrzegacie sobie projekt, a jak bez Waszej wiedzy puszczą to w obieg i zaczną kasę zarabiać to im proces wytoczycie.

Jaki mechanizm bazowy ? Macie już coś na oku czy szukacie dalej ?

W pośpiechu źle ponumerowalem odpowiedzi. Odp 9 była tak naprawdę do pytania 8.

Mechanizm, który „na te chwilę” jest najbardziej proawdopodobny to ST2551-S. Co oczywiście może się zmienić :rolleyes: Tym bardziej, im dłużej potrwa cały projekt. Ale nie będziemy go sztucznie przeciągać tylko po to, by zrobić wrażenie, że to jest suuuuuuper dopracowany projekt. On ma być super, ale bez niepotrzebnej zwłoki. Tak owszem, może sie zdarzyć, bo poza zegarkiem, mam mase innych, tak naprawdę ważniejszych spraw.

A dlaczego idzie szybko? A dlatego, że i mnie i wiele osób ten temat kręci!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ze względami użytkowymi ?

będzie zakręcany dekiel i WR100? czy w tym pośpiechu nie ma czasu na takie pierdoły ?

żeby tylko przyklepać pomysł!

Masz zamiar co dwie strony pisać to samo i powtarzać się? To nie ma być zegarek do nurkowania, ni kapania sie w głebszej wannie.

Większość osób zgadza się z wcześniejszymi ustaleniami wiec jak ci nie pasuje to ...mówi sie trudno

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to już mnie naprawdę bawi biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

zróbcie sobie zegarek dla waszej elity 50osób

przepraszam, że wam nie sięgam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być 50, może być 100. Może być i 200. Tylko nie wiem, po co. Moim zdaniem 50 będzie wystarczała spokojnie.

Dekiel może być taki albo taki. Raczej zakręcany będzie, ale kopertę dopiero będziemy projektować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.