Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram zdanie Chomiora. Zróbmy sterylną tarcze im więcej naklejek tym bardziej odpustowy to będzie zegarek. Wszystko można zmieścić na deklu

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z naszywką wkomponowaną w tarczę jest świetny. Jest jeden warunek powinna pasować :rolleyes:

Czerwona wygląda świetnie na ciemnej tarczy. Niebieska będzie pasowała pewnie tylko na jaśniejszej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat koperta Alpiny. A nasza koperta będzie nie z gotowców, lecz zrobiona od zera, z tym zastrzeżeniem, że Gerlach wykorzysta nasz wzór także do innych zegarków.

A oto i nowe propozycje

a to mój faworyt, średnica 39 :)

Muszę przyznać, że namieszałeś mi w głowie tymi czarnymi tarczami. :lol: Do tej pory byłem zwolennikiem jasnej, a teraz... zacząłem się wahać :lol: Dobrze, że jest w czym wybierać, bo ostatnio chyba za bardzo się ograniczaliśmy i skupialiśmy na detalach, decyzję co do których na razie można odrobinę odsunąć w czasie.

Co do "naszywki" to bardzo oryginalny pomysł i moim zdaniem koniecznie trzeba umieścić w ankiecie razem z innymi tarczami. Co do wielkości tarczy, to trzeba będzie w końcu się ukierunkować i poddać do dyskusji powiedzmy 3 wersje (np. 39, 42, 45).

Serio - naszywka na tarczy :rolleyes: ?!

Wiesz... o gustach się nie dyskutuje. Zrobi się ankietę tarcz i umieści się również tę tarczę. Jak się ludziom spodoba to nie można zabronić. Nie spierajmy się już, tylko proponujmy inne (lepsze) wersje albo projekty tarcz. Burza mózgów - im więcej pomysłów (nawet z pozoru niefajnych) tym lepiej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu by się zaczęły schody... z tymi opcjami kolorków....

Na deklu naprawdę widziałbym grawerkę symbolu dyw 303 ale pewnie to nie realne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Skoro musi być, a powinno, oznaczenie miejca produkcji, to czemu nie wykorzystac do tego pomysłu naszywki? Propozycje można pokazać, i, jesli faktycznie nie beda pasowały, zrezygnowac z nich. Ale nie odrzucajmy pomysłu bo "naklejki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieska będzie w ogóle chyba średno pasować, ale tu wizualizacja by się przydała zarówno do jasnej, jak i ciemnej tarczy :rolleyes:

Czemu grawerunek herbu dywizjonu miałby odpadać. Techniczie da się go wykonać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysł naszywki zostawiłbym w spokoju kosztem grawerki,, pleeeeeasssss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może zgniły kompromis?

Najwięcej głosów mieści się w przedziałach 38-41 oraz 42-45

Jest mnóstwo pilotów z kopertami 42 i 44, a nie ma nic fajnego w 40-41.

Koperta w tym przedziale już jest wystarczająca IMO (choć mam nadgarstek 22cm).

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu by się zaczęły schody... z tymi opcjami kolorków....

Na deklu naprawdę widziałbym grawerkę symbolu dyw 303 ale pewnie to nie realne

Osiołkowi w żłoby dano... jak mówi powiedzenie... Nikt nie mówił, że wybór musi być prosty :)

Myślę, że grawerka symbolu dyw 303 jest jak najbardziej mądrym pomysłem i też będę najprawdopodobniej za takim rozwiązaniem (jak już dojdziemy do rozmów o dekielku :rolleyes: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skupiacie się na nieistotnych szczegółach, które w dodatku odstraszą sporą część chętnych. Serio - naszywka na tarczy :rolleyes: ?!

ej ej :) Temat ma kilka dni więc chyba nic złego, że dyskutujemy o tarczy - wg mnie to jakieś 40% zegarka

Załączam jeszcze z „naszywką” niebieską

post-45237-0-01279500-1328564390_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiołkowi w żłoby dano... jak mówi powiedzenie... Nikt nie mówił, że wybór musi być prosty :)

Myślę, że grawerka symbolu dyw 303 jest jak najbardziej mądrym pomysłem i też będę najprawdopodobniej za takim rozwiązaniem (jak już dojdziemy do rozmów o dekielku :rolleyes: ).

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... Tak jak myślałem. W wersji czarnej ladniej wygląda "naszywka" czerwona, a w wersji białej niebieska. Oczywiście to tylko moja subiektywna ocena wersji z "naszywkami" :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej ej :rolleyes: Temat ma kilka dni więc chyba nic złego, że dyskutujemy o tarczy - wg mnie to jakieś 40% zegarka

wygląda super na białej.. czarna też ze wskazaniem na białą.Ale dalej trzymam się twardo że najlepiej bym ją widział zaraz nad 303 lub pod Polish fighter squadron..... sprawdż a nie pożałujesz.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenie.. Policja :rolleyes:

imo nie tędy droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda super na białej.. czarna też ze wskazaniem na białą.Ale dalej trzymam się twardo że najlepiej bym ją widział zaraz nad 303 lub pod Polish fighter squadron..... sprawdż a nie pożałujesz.. :rolleyes:

to wyszło z dyskusji, czy piszemy Made in Poland czy Wyprodukowano w Polsce. Więc raczej dyskretnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... Tak jak myślałem. W wersji czarnej ladniej wygląda "naszywka" czerwona, a w wersji białej niebieska. Oczywiście to tylko moja subiektywna ocena wersji z "naszywkami" :rolleyes:

Mam takie samo zdanie co do kolorów naszywek :lol:

Co więcej... podoba mi się pomysł zastąpienia napisu "Made in Poland" prostą naszywką "Poland". W tej jednej krótkiej grafice załatwiamy nawiązanie do mundurów lotników i jednocześnie określamy pochodzenie zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz... a ja nie miałem takiego skojarzenia. Teraz, jak napisałeś to zacząłem się zastanawiać. Tak czy inaczej myślę, że trzeba również taką wersję zaproponwać w ankiecie.

EDIT: Spojrzałem jeszcze raz i... masz rację... Jeżeli "naszywka" to raczej nie w kolorze niebieskim (policyjnym). :) Może inny odcień błękitu załatwiłby sprawę, ale nie taki intensywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz... a ja nie miałem takiego skojarzenia. Teraz, jak napisałeś to zacząłem się zastanawiać. Tak czy inaczej myślę, że trzeba również taką wersję zaproponwać w ankiecie.

EDIT: Spojrzałem jeszcze raz i... masz rację... Jeżeli "naszywka" to raczej nie w kolorze niebieskim. :rolleyes:

tylko stalowoniebieska ma sens, ewentualnie jeszcze jakaś khaki, ale to by się musieli wypowiedzieć Tomtom i mw75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Pierwsze wrażenie.. Policja :) imo nie tędy droga.

No coś w tym jest. Też mi coś nie pasowało, ale nie umiałem tego okreslić. Teraz juz wiem :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo nie tędy droga.

:)

fakt, przecież tło było stalowe a nie niebieskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm biały jesy mocno klasyczny, jasna tarcza, czarna czcionka, niebieskie wskazówki - klasyk. Imo dodając wszelkie udziwnienia kolorystyczne, naszywki etc zaczniemy go karykaturować. Chyba że żegnamy się ze stylem vintage i próbujemy czegoś innego, to wtedy spoko można eksperymentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ma byc maszywka to tylko blekitny napis na stalowoniebieskim tle. Taka jest prawda historyczna Mozna pokombinowac z orzelkiem lotniczym lub odznaka pilota, ale to moze byc za duze na tarcze.

Wolal bym by zostalo klasycznie bez zbrdnych grafik na tarczy

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, odkąd mówię o eksperymentowaniu, a Wy dalej swoje przy klasycznych tarczach, wyglądach i zasadach...

Jak chcecie go mieć oryginalnego, skoro będzie wyglądał jak każdy inny tylko różniący się literami na tarczy?

Dlatego zaproponowałam tarczę w kolorze stalowoniebieskim, a resztę można dogadać :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem w ankiecie. Moim zdaniem ten zegarek powinien jak najbardziej odpowiadać duchowi epoki.

Średnica max 40 mm (ach te dzisiejsze powiększanie wszystkiego co możliwe)

Tarcza biała może z perłowym zabarwieniem.

Najlepiej ręczny naciąg. Automat do przełknięcia ale to już zależy od wykonawcy zegarka.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.