ArtiP 474 #2501 Posted October 16, 2020 5 godzin temu, Callahan napisał: Wziąwszy pod uwagę, iż baaaardzo lubię połączenie zegarków z motoryzacją fajnym rozwiązaniem jest coś takiego Znalazłem takiego Xicorrowego Fiata 125p w wersji zza oceanu 2 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2502 Posted October 16, 2020 Oni to robią z blach z samochodów. Nawet nr VIN dołączają do zegarka z tego co kojarzę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2503 Posted October 16, 2020 Dokładnie tak . Wrzuciłem to jako ciekawostkę. A teraz wybaczcie, jadę na szrot szukać blach z pozostałości polskiej motoryzacji wraz z numerami VIN 😜 1 Share this post Link to post Share on other sites
labondz 12 #2504 Posted October 16, 2020 Hmm... nie wiem czy przeszklony dekielek jest sprawą tak istotną, choć sam osobiście też lubię takowe, to jednak dekielki w Xicorrach mają swój charakter i są dopełnieniem całości danego modelu. Noo fajne te dekielki...ale może taka pseudo hybryda jak np w jakimś z modeli hamiltona albo tissot le locle....oooo albo tissot prs 516 no to już nawiązanie bezpośrednie do motoryzacji (kierownica). No może (tak głośno myślę ) np szyby w mistralu byłyby przeszklone?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 2 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2505 Posted October 16, 2020 24 minuty temu, labondz napisał: Noo fajne te dekielki...ale może taka pseudo hybryda jak np w jakimś z modeli hamiltona albo tissot le locle....oooo albo tissot prs 516 no to już nawiązanie bezpośrednie do motoryzacji (kierownica). No może (tak głośno myślę ) np szyby w mistralu byłyby przeszklone? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Obawiam się, że na Mistrala już za późno , w końcu premierę miał prawie miesiąc temu. Być może w kolejnych modelach będą takie rzeczy , kto wie 0 Share this post Link to post Share on other sites
Callahan 6278 #2506 Posted October 16, 2020 4 godziny temu, atomtomski napisał: Oni to robią z blach z samochodów. Nawet nr VIN dołączają do zegarka z tego co kojarzę. Zgadza się, sprawdzałem nr VIN z mojego RECa i znalazłem całą historię tej 911, z której podobno ten zegarek jest wykonany 😁. 2 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2507 Posted October 17, 2020 Pogoda za oknem marna , ale licznik M20 zawsze przyprawia o uśmiech na twarzy 😁 4 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2508 Posted October 17, 2020 Obawiam się, że na Mistrala już za późno , w końcu premierę miał prawie miesiąc temu. Być może w kolejnych modelach będą takie rzeczy , kto wie Dekiel można wymienić. Niektóre zegarki mają opcję wyboru, albo nawet dołączają dodatkowy standardowo. Wydaje mi się że GG Żubr tak ma, ostatecznie Speedy Pro . Ja do Mistrala bym nie brał - ze standardowym wachnikiem wiele i tak nie widać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2509 Posted October 17, 2020 4 minuty temu, arek314 napisał: Dekiel można wymienić. Niektóre zegarki mają opcję wyboru, albo nawet dołączają dodatkowy standardowo. Wydaje mi się że GG Żubr tak ma, ostatecznie Speedy Pro . Ja do Mistrala bym nie brał - ze standardowym wachnikiem wiele i tak nie widać. To prawda . Pomysł z takimi grawerunkami jest świetny i nadaje charakter . Choć przyznam, że jakiś chociaż jeden model mógłby mieć transparentny dekiel , albo open heart. Gerlach ,Polpora i nawet Balticus poszły całkowicie tym tropem i jakoś sprzedaż idzie . Co prawda w rezultacie mamy opcję "na jedno kopyto" , ale taka wisienka ze stajni Xicorra byłaby fajną opcją. Tym bardziej, ze wierzę w pomysłowość Adama i zakładam , ze byłyby mocne akcenty zwiazane z motoryzacją, bądź inne odnośniki do nazwy modelu i ogólnej inspiracji. Patrząc na dotychczasowy dorobek związany z w/w inspiracjami , to właśnie Xicorr jest najbardziej konsekwentny w odzwierciedlaniu. I tak właśnie zrodziła się moja miłość do M20 i szacunek z entuzjazmem do całej marki 😍 2 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2510 Posted October 19, 2020 Panowie ! Pojawiły się nowe paski do naszych Xicorrów w bardzo fajnych opcjach kolorystycznych. Biorę pieniądz w garść i jadę kupić mojemu Mistralowi nowy garniturek . Jak M20 będzie grzeczna , to może i ona coś dostanie 😄 Jak tylko przyjadę ze zdobyczą, to wrzucę fotki 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2511 Posted October 19, 2020 Nowe ubranko dla Mistrala, pod kolor tarczy 😀 4 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2512 Posted October 20, 2020 Koledzy ! Od wczoraj na moim nadgarstku zagościł Spark . Przed premierą będzie miał ze mną ciężko, ponieważ jest na wymagających testach i nie zamierzam go oszczędzać 😆 3 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5344 #2513 Posted October 20, 2020 Czy gdzieś w Warszawie można przymierzyć Mistrala? 1 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2514 Posted October 20, 2020 Czy gdzieś w Warszawie można przymierzyć Mistrala?W "od czasu do czasu" w złotych tarasach z reguły jest pełen wybór polskich producentów. 1 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2515 Posted October 20, 2020 Można też wpaść do biurofabryki 😊 Dodatkowo zegarownia w panoramie i Kawiarnia Zegarmistrzowska na Sadybie 2 paski od Pattiniego na fotce: 2 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5344 #2516 Posted October 20, 2020 Dzięki za szybkie info!! 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2517 Posted October 20, 2020 29 minut temu, Nocny duch napisał: Czy gdzieś w Warszawie można przymierzyć Mistrala? Jak będziesz miał czas i ochotę to mogę Ci użyczyć swojego , lub jak wolisz spotkanie u Adama to tez podpowiem jak dojechać 0 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5344 #2518 Posted October 20, 2020 Jak będziesz miał czas i ochotę to mogę Ci użyczyć swojego , lub jak wolisz spotkanie u Adama to tez podpowiem jak dojechać Dzięki za propozycję. Lokalizację chyba kojarzę - z ciekawości po filmie na kanale Szafirowe Szkiełko sprawdzałem. Ale i te pozostałe miejsca brzmią dobrze bo... chciałem Max Billa obejrzeć na żywo. A akurat w ZT i w Panoramie powinny być. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2519 Posted October 20, 2020 2 minuty temu, Nocny duch napisał: Dzięki za propozycję. Lokalizację chyba kojarzę - z ciekawości po filmie na kanale Szafirowe Szkiełko sprawdzałem. Ale i te pozostałe miejsca brzmią dobrze bo... chciałem Max Billa obejrzeć na żywo. A akurat w ZT i w Panoramie powinny być. Tak , w Panoramie jest bardzo duży wybór, więc nie będzie problemu 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2520 Posted October 20, 2020 Jak nie wrzucę kilku "smaczków" ze Sparka , to mnie skręci 😜 2 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2521 Posted October 20, 2020 Piękna tarcza. Jak cena będzie na poziomie Mistrala to zapowiada się hit! Ale ja bym widział w tym kolorze czarne tło daty.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2522 Posted October 20, 2020 Datowniki jeszcze przekładamy w prototypach. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2523 Posted October 20, 2020 13 minut temu, arek314 napisał: Piękna tarcza. Jak cena będzie na poziomie Mistrala to zapowiada się hit! Ale ja bym widział w tym kolorze czarne tło daty.. W fazach testów jest też sam datownik , ale szczerze przyznam , że z tą datą jest tak, jak w Mistralu . Jak chce się ją zobaczyć, to jest. Jak nie , to kompletnie nie wadzi w oczy . A cena ... może tak właśnie będzie Tarczę są obłędne! Dodam , że paski też , siedzę i gapię się w detale , a nie wszystkie mogę pokazać, bo wersja testowa jest nieco inna , od finalnej . Oczywiście finalna będzie dużo lepiej "doposażona" w bajery 😁 Póki co sprawdzam odchyłki dobowe i szczerze przyznam , że jest naprawdę bardzo dobrze . 0 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2524 Posted October 20, 2020 Tak mnie najszło filozoficznie 😉 Jak masz datę i nie chcesz jej widzieć to wystarczy zmrużyć oczy ale jak nie masz a jest ci akurat potrzebna to d*pa. 2 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2525 Posted October 20, 2020 Adam ! Oratoria filozoficzne stoją przed Tobą otworem 😁 19 minut temu, atomtomski napisał: Tak mnie najszło filozoficznie 😉 Jak masz datę i nie chcesz jej widzieć to wystarczy zmrużyć oczy ale jak nie masz a jest ci akurat potrzebna to d*pa. 0 Share this post Link to post Share on other sites