Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sąsiad

Xicorr

Recommended Posts

Siedząc i patrząc na swoją kolekcję Xicorrów wpadłem na pomysł,  że  można zorganizować jakiś dzień " Z Xicorrem " na ręku.  Macie jakieś propozycje ? ;)

W związku z tym nastąpiła zmiana mojego  zdjęcia profilowego  na Mistralka 😁

Dobry pomysł.

Niech Adam rzuci jakąś datą. Może dzień i miesiąc rejestracji przedsięwzięcia?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Bardzo dobry pomysł,  poczekamy na stanowisko Adama  . Chyba , ze ktos ma jeszcze jakieś propozycje,  to śmiało  :)

Stanowisko jest pozytywne 😉

Data historyczne to może być 10 kwietnia. W 2012 roku sprzedaliśmy pierwszego Circle'a.  Ale tyle czekać? 😉

Może np 3 czwartek każdego kwartału. Mielibyśmy cały kwartał na przygotowania :-) bo dzisiaj to by już się nie liczyło

40 minut temu, atomtomski napisał:

Stanowisko jest pozytywne 😉

Data historyczne to może być 10 kwietnia. W 2012 roku sprzedaliśmy pierwszego Circle'a.  Ale tyle czekać? 😉

Może np 3 czwartek każdego kwartału. Mielibyśmy cały kwartał na przygotowania :-) bo dzisiaj to by już się nie liczyło

Ja osobiście byłbym nawet za jednym dniu w każdym miesiącu , a 10 kwiecień to może być dodatek na coś większego,  jakiś zlot miłośników Xicorra  ;)

U mnie ostatni tydzień był z Xicorrem. Dobrze się nosi Mistrala. Tylko kiedyś przy okazji dam go do ustawienia, bo gubi 15s na dzień.

8 minut temu, arek314 napisał:

U mnie ostatni tydzień był z Xicorrem. Dobrze się nosi Mistrala. Tylko kiedyś przy okazji dam go do ustawienia, bo gubi 15s na dzień.

To jeszcze tragedii nie ma , ale oddać można . Ja na przemian noszę m20 i Mistrala , czasem wskoczy inny zegarek na nadgarstek w ramach akcji "żeby nie zardzewiał " , ale nie ukrywam , że Mistral stał się moim EDC

Dam mu jeszcze z tydzień żeby się rozbujał. Ale pewnie wkrótce Syrena będzie szła na regularny serwis to może przy okazji to zrobię. Jak ostatnio byłem u Marka Czyżewskiego z nią to przy okazji mi wyregulował jedno upierdliwe Seiko z 6r15 które dwóch innych mistrzów pokonało. A spod jego ręki chodzi dobrze do dziś!

10 minut temu, arek314 napisał:

daj go. to dobry wynik dla dla tego mechanizmu. My je zawsze puszczamy +/- 10 sekund (w takich widełkach muszą się zmieścić po dobie na rotomacie - procedura taka :-)) Pewnie się jeszcze rozchodzi.

Jutro mają przyjść testowe pachy od Pattiniego do sparka. Czekamy jak na szpilach 😉

W końcu zamawiamy 8 kolorów tarcz, zobaczymy czy wszystkie trafią do sprzedaży. Zamówiłem też przygotowanie dużej 3 na indeksy. Ciekawe po co???????

1 minutę temu, arek314 napisał:

Dam mu jeszcze z tydzień żeby się rozbujał. Ale pewnie wkrótce Syrena będzie szła na regularny serwis to może przy okazji to zrobię. Jak ostatnio byłem u Marka Czyżewskiego z nią to przy okazji mi wyregulował jedno upierdliwe Seiko z 6r15 które dwóch innych mistrzów pokonało. A spod jego ręki chodzi dobrze do dziś!

To nawet się nie zastanawiaj . Tym bardziej,  ze z Syreną idziesz :)

12 minut temu, atomtomski napisał:

daj go. to dobry wynik dla dla tego mechanizmu. My je zawsze puszczamy +/- 10 sekund (w takich widełkach muszą się zmieścić po dobie na rotomacie - procedura taka :-)) Pewnie się jeszcze rozchodzi.

Jutro mają przyjść testowe pachy od Pattiniego do sparka. Czekamy jak na szpilach 😉

W końcu zamawiamy 8 kolorów tarcz, zobaczymy czy wszystkie trafią do sprzedaży. Zamówiłem też przygotowanie dużej 3 na indeksy. Ciekawe po co???????

Nie muszę chyba przypominać,  że też czekam jak na szpulkach?  😁 Mniej więcej jak dziecko wypatrujące  na gwiazdkę św. Mikołaja  , a co do "dużej 3" , no jak to po co.... do odważnych swiat należy  😊 Oby paski były takie , jak w Mistralach , dla mnie to mistrzostwo ! 

11 minut temu, arek314 napisał:

Na wypadek gdyby kółka daty się zgubiły, na bieda wersję dla tych co dni nie liczą? :D

Na wersje bez daty juz był pomysł , szpachla , bejca i do przodu 😜

Edited by ArtiP

A dałoby się zastosować wypukłe szkiełko? Kiedyś na basenie na szkle mojego Circle pojawiła się duża kropla pokrywająca całe szkiełko. Nie mogłem uwierzyć jak przez chwilę to zachwycało.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

29 minut temu, albiNOS 01 napisał:

A dałoby się zastosować wypukłe szkiełko? Kiedyś na basenie na szkle mojego Circle pojawiła się duża kropla pokrywająca całe szkiełko. Nie mogłem uwierzyć jak przez chwilę to zachwycało.

A nie wyglądałoby to przy tej grubości i ogólnej konstrukcji zegarka dziwnie ? Ciężko mi go sobie z wypukłym szkłem wyobrazić. 

W  przyszłym dniu premiery Sparka ....😀

FB_IMG_1602779411211.jpg

Edited by ArtiP

Myślę,  że niektórzy musieliby wykazać się sporą kreatywnością  😆

Jakby w chleb wsadzić... mniejsze podejrzenia będą i łatwiej do domu przemycić.   Względnie dronem na balkon podesłać 😜

Edited by ArtiP

Ja swojego odebrałem z paczkomatu :) Opakowanie kompaktowe, da się przemycić pod jesiennymi ubraniami.
Jeszcze nie wiem czy będę brał: brakuje mi uniwersalnego chrono z godzinami, akurat 3-wskazówkowych mam nadmiar..

2 minuty temu, arek314 napisał:

Ja swojego odebrałem z paczkomatu :) Opakowanie kompaktowe, da się przemycić pod jesiennymi ubraniami.
Jeszcze nie wiem czy będę brał: brakuje mi uniwersalnego chrono z godzinami, akurat 3-wskazówkowych mam nadmiar..

Być może powstanie Spark w wersji chrono . Ja dla odmiany mam niedosyt zwykłych,  aczkolwiek Syrena jest cały czas na moim celowniku  ;)

Być może powstanie Spark w wersji chrono . Ja dla odmiany mam niedosyt zwykłych,  aczkolwiek Syrena jest cały czas na moim celowniku 
Spark Chrono z NE88 mógłby być mega. Tylko nie wiem ilu znajdzie się klientów na nowe chrono za 4 tysiące..

Dobre rzeczy muszą kosztować,  a Syrenie niczego zarzucić nie można.  Jest i świetny wygląd i Seikowski automat ... jeszcze tylko empatia zainteresowanych i będzie komplet .