ArtiP 474 #2451 Posted October 14, 2020 Siedząc i patrząc na swoją kolekcję Xicorrów wpadłem na pomysł, że można zorganizować jakiś dzień " Z Xicorrem " na ręku. Macie jakieś propozycje ? W związku z tym nastąpiła zmiana mojego zdjęcia profilowego na Mistralka 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sol 7264 #2452 Posted October 14, 2020 Dobry pomysł. Niech Adam rzuci jakąś datą. Może dzień i miesiąc rejestracji przedsięwzięcia? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2453 Posted October 14, 2020 Bardzo dobry pomysł, poczekamy na stanowisko Adama . Chyba , ze ktos ma jeszcze jakieś propozycje, to śmiało 0 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2454 Posted October 15, 2020 Stanowisko jest pozytywne 😉 Data historyczne to może być 10 kwietnia. W 2012 roku sprzedaliśmy pierwszego Circle'a. Ale tyle czekać? 😉 Może np 3 czwartek każdego kwartału. Mielibyśmy cały kwartał na przygotowania :-) bo dzisiaj to by już się nie liczyło 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2455 Posted October 15, 2020 40 minut temu, atomtomski napisał: Stanowisko jest pozytywne 😉 Data historyczne to może być 10 kwietnia. W 2012 roku sprzedaliśmy pierwszego Circle'a. Ale tyle czekać? 😉 Może np 3 czwartek każdego kwartału. Mielibyśmy cały kwartał na przygotowania :-) bo dzisiaj to by już się nie liczyło Ja osobiście byłbym nawet za jednym dniu w każdym miesiącu , a 10 kwiecień to może być dodatek na coś większego, jakiś zlot miłośników Xicorra 0 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2456 Posted October 15, 2020 U mnie ostatni tydzień był z Xicorrem. Dobrze się nosi Mistrala. Tylko kiedyś przy okazji dam go do ustawienia, bo gubi 15s na dzień. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2457 Posted October 15, 2020 8 minut temu, arek314 napisał: U mnie ostatni tydzień był z Xicorrem. Dobrze się nosi Mistrala. Tylko kiedyś przy okazji dam go do ustawienia, bo gubi 15s na dzień. To jeszcze tragedii nie ma , ale oddać można . Ja na przemian noszę m20 i Mistrala , czasem wskoczy inny zegarek na nadgarstek w ramach akcji "żeby nie zardzewiał " , ale nie ukrywam , że Mistral stał się moim EDC 1 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2458 Posted October 15, 2020 Dam mu jeszcze z tydzień żeby się rozbujał. Ale pewnie wkrótce Syrena będzie szła na regularny serwis to może przy okazji to zrobię. Jak ostatnio byłem u Marka Czyżewskiego z nią to przy okazji mi wyregulował jedno upierdliwe Seiko z 6r15 które dwóch innych mistrzów pokonało. A spod jego ręki chodzi dobrze do dziś! 0 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2459 Posted October 15, 2020 10 minut temu, arek314 napisał: U mnie ostatni tydzień był z Xicorrem. Dobrze się nosi Mistrala. Tylko kiedyś przy okazji dam go do ustawienia, bo gubi 15s na dzień. daj go. to dobry wynik dla dla tego mechanizmu. My je zawsze puszczamy +/- 10 sekund (w takich widełkach muszą się zmieścić po dobie na rotomacie - procedura taka :-)) Pewnie się jeszcze rozchodzi. Jutro mają przyjść testowe pachy od Pattiniego do sparka. Czekamy jak na szpilach 😉 W końcu zamawiamy 8 kolorów tarcz, zobaczymy czy wszystkie trafią do sprzedaży. Zamówiłem też przygotowanie dużej 3 na indeksy. Ciekawe po co??????? 2 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2460 Posted October 15, 2020 1 minutę temu, arek314 napisał: Dam mu jeszcze z tydzień żeby się rozbujał. Ale pewnie wkrótce Syrena będzie szła na regularny serwis to może przy okazji to zrobię. Jak ostatnio byłem u Marka Czyżewskiego z nią to przy okazji mi wyregulował jedno upierdliwe Seiko z 6r15 które dwóch innych mistrzów pokonało. A spod jego ręki chodzi dobrze do dziś! To nawet się nie zastanawiaj . Tym bardziej, ze z Syreną idziesz 0 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2461 Posted October 15, 2020 Na wypadek gdyby kółka daty się zgubiły, na bieda wersję dla tych co dni nie liczą? 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2462 Posted October 15, 2020 (edited) 12 minut temu, atomtomski napisał: daj go. to dobry wynik dla dla tego mechanizmu. My je zawsze puszczamy +/- 10 sekund (w takich widełkach muszą się zmieścić po dobie na rotomacie - procedura taka :-)) Pewnie się jeszcze rozchodzi. Jutro mają przyjść testowe pachy od Pattiniego do sparka. Czekamy jak na szpilach 😉 W końcu zamawiamy 8 kolorów tarcz, zobaczymy czy wszystkie trafią do sprzedaży. Zamówiłem też przygotowanie dużej 3 na indeksy. Ciekawe po co??????? Nie muszę chyba przypominać, że też czekam jak na szpulkach? 😁 Mniej więcej jak dziecko wypatrujące na gwiazdkę św. Mikołaja , a co do "dużej 3" , no jak to po co.... do odważnych swiat należy 😊 Oby paski były takie , jak w Mistralach , dla mnie to mistrzostwo ! 11 minut temu, arek314 napisał: Na wypadek gdyby kółka daty się zgubiły, na bieda wersję dla tych co dni nie liczą? Na wersje bez daty juz był pomysł , szpachla , bejca i do przodu 😜 Edited October 15, 2020 by ArtiP 1 Share this post Link to post Share on other sites
albiNOS 01 910 #2463 Posted October 15, 2020 A dałoby się zastosować wypukłe szkiełko? Kiedyś na basenie na szkle mojego Circle pojawiła się duża kropla pokrywająca całe szkiełko. Nie mogłem uwierzyć jak przez chwilę to zachwycało. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2464 Posted October 15, 2020 (edited) 29 minut temu, albiNOS 01 napisał: A dałoby się zastosować wypukłe szkiełko? Kiedyś na basenie na szkle mojego Circle pojawiła się duża kropla pokrywająca całe szkiełko. Nie mogłem uwierzyć jak przez chwilę to zachwycało. A nie wyglądałoby to przy tej grubości i ogólnej konstrukcji zegarka dziwnie ? Ciężko mi go sobie z wypukłym szkłem wyobrazić. W przyszłym dniu premiery Sparka ....😀 Edited October 15, 2020 by ArtiP 2 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2465 Posted October 15, 2020 W przyszłym dniu premiery Sparka .... Dostawa do paczkomatu i odbiór na spacerze 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2466 Posted October 15, 2020 Myślę, że niektórzy musieliby wykazać się sporą kreatywnością 😆 0 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2467 Posted October 15, 2020 Ogarniamy paczkomaty. Możemy też w gazetę zapakować 😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2468 Posted October 15, 2020 (edited) Jakby w chleb wsadzić... mniejsze podejrzenia będą i łatwiej do domu przemycić. Względnie dronem na balkon podesłać 😜 Edited October 15, 2020 by ArtiP 0 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2469 Posted October 15, 2020 Ja swojego odebrałem z paczkomatu Opakowanie kompaktowe, da się przemycić pod jesiennymi ubraniami. Jeszcze nie wiem czy będę brał: brakuje mi uniwersalnego chrono z godzinami, akurat 3-wskazówkowych mam nadmiar.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2470 Posted October 15, 2020 2 minuty temu, arek314 napisał: Ja swojego odebrałem z paczkomatu Opakowanie kompaktowe, da się przemycić pod jesiennymi ubraniami. Jeszcze nie wiem czy będę brał: brakuje mi uniwersalnego chrono z godzinami, akurat 3-wskazówkowych mam nadmiar.. Być może powstanie Spark w wersji chrono . Ja dla odmiany mam niedosyt zwykłych, aczkolwiek Syrena jest cały czas na moim celowniku 0 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2471 Posted October 15, 2020 Być może powstanie Spark w wersji chrono . Ja dla odmiany mam niedosyt zwykłych, aczkolwiek Syrena jest cały czas na moim celowniku Spark Chrono z NE88 mógłby być mega. Tylko nie wiem ilu znajdzie się klientów na nowe chrono za 4 tysiące.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2472 Posted October 15, 2020 Ale na ST 1906 już by tyle nie kosztował 0 Share this post Link to post Share on other sites
atomtomski 107 #2473 Posted October 15, 2020 Syrena trochę nas wyleczyła z chrono za 4k 😒 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #2474 Posted October 15, 2020 Dobre rzeczy muszą kosztować, a Syrenie niczego zarzucić nie można. Jest i świetny wygląd i Seikowski automat ... jeszcze tylko empatia zainteresowanych i będzie komplet . 0 Share this post Link to post Share on other sites
arek314 103 #2475 Posted October 15, 2020 To jak już teoretyzujemy to chrono by było w kopercie Sparka/Mistrala czy 125p? 0 Share this post Link to post Share on other sites