Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sąsiad

Xicorr

Recommended Posts

Guest ZlyNY

Pytanie do kolegi Atomtomski :

Czy w przyszlosci bedzie mozna kupić oryginalny pasek do fiata 125?

Taki z przeszyciami jak w tym na pierwszy "montaż"

4 godziny temu, ZlyNY napisał:

To raczej pytanie do Pattini, ich producenta.

3 minuty temu, Callahan napisał:

Jest :D!!! Przyszedł wczoraj, ale dopiero dziś się do niego dobrałem :D!

Zdjęcia nadgarstkowe poprosimy 😁

4 godziny temu, ZlyNY napisał:

Patrini co prawda jest producentem ich pasków,  ale w ofercie ma juz tylko do M20 i Circle w wersji zwykłej i Garda . Oczywiście jest szansa , że go dla Ciebie zrobią.  Może Adam ma gdzies w szafie zapasowy :)

3 minuty temu, ArtiP napisał:

Zdjęcia nadgarstkowe poprosimy 😁

Namówiłeś mnie B)

IMG_20201006_073318.jpg

IMG_20201006_073424.jpg

IMG_20201006_073400.jpg

IMG_20201006_073546.jpg

IMG_20201006_073620.jpg

4 minuty temu, Callahan napisał:

Namówiłeś mnie B)

I jak pierwsze wrażenia?  

5 godzin temu, ZlyNY napisał:

Jaki kolor potrzebujesz? 

55 minut temu, ArtiP napisał:

I jak pierwsze wrażenia?  

Rewelacja!! Muszę przyznać, że (tak jak mówiłeś) zdjęcia nawet w 50% nie oddają jego wyglądu w realu!! Prezentuje się świetnie :D!! Jestem też pod ogromnym wrażeniem paska, który mimo swojej grubości jest bardzo miękki i delikatny! Reasumując BOMBA!!!

A tak wygląda od d... dekielka ;) strony

IMG_20201006_073450.jpg

IMG_20201006_073457.jpg

I jeszcze fotka po ciemku :D

IMG_20201006_074120.jpg

Dokładnie takie tez były moje wrażenia , dlatego każdemu polecałem zobaczenie na żywo,  jeśli miałby oczywiście taką możliwość.  Pasek to mistrzostwo,  kolory na tarczy też,  a i rozmiar wcale nie jest duży . Fajnie , że Ci się podoba i niech się dlugo i dobrze nosi 😃

3 minuty temu, ArtiP napisał:

Dokładnie takie tez były moje wrażenia , dlatego każdemu polecałem zobaczenie na żywo,  jeśli miałby oczywiście taką możliwość.  Pasek to mistrzostwo,  kolory na tarczy też,  a i rozmiar wcale nie jest duży . Fajnie , że Ci się podoba i niech się dlugo i dobrze nosi 😃

Dzięki :D

Hodowla xicorrek się powiększa ;)

IMG_20200703_093625.jpg

IMG_20200722_074322.jpg

IMG_20201006_073641.jpg

Uuu.... jestem pod wrażeniem i oby tak dalej :) Ja póki co mam tylko M20 i Mistrala , Sparka już zamówiłem i gdzieś z tyłu głowy chodzi mi Syrena Sport,  więc... zobaczymy jak się dogadam ze swoją świnką-skarbobką 😜

Za tę cenę to są naprawdę fajne i dobrze zrobione zegarki . Poza tym są zdecydowanie inne i ludzie zwracają na nie uwagę.  To nie kolejna masówka tłoczona w milionach (chociaż szczerze tego życzę) ale póki co jest to jakaś innowacja i świeżość.  No i nasze , krajowe :)

15 minut temu, ArtiP napisał:

Za tę cenę to są naprawdę fajne i dobrze zrobione zegarki . Poza tym są zdecydowanie inne i ludzie zwracają na nie uwagę.  To nie kolejna masówka tłoczona w milionach (chociaż szczerze tego życzę) ale póki co jest to jakaś innowacja i świeżość.  No i nasze , krajowe :)

Amen :D

21 minut temu, Callahan napisał:

Amen :D

Doszły mnie słuchy , że niebawem dołączy jeszcze jeden członek naszej Mistralowej  rodziny , i uwaga.... tez w zielonym kolorze . Wychodzi na to , że chyba w tej barwie najlepiej się ten zegarek prezentuje , choć na swojego niebieskiego też narzekać nie mogę ;) Jednak zielen i bordo ... to po prostu miodzio kolory . 

Uuu.... jestem pod wrażeniem i oby tak dalej Ja póki co mam tylko M20 i Mistrala , Sparka już zamówiłem i gdzieś z tyłu głowy chodzi mi Syrena Sport,  więc... zobaczymy jak się dogadam ze swoją świnką-skarbobką 
Za tę cenę to są naprawdę fajne i dobrze zrobione zegarki . Poza tym są zdecydowanie inne i ludzie zwracają na nie uwagę.  To nie kolejna masówka tłoczona w milionach (chociaż szczerze tego życzę) ale póki co jest to jakaś innowacja i świeżość.  No i nasze , krajowe
Syrenę dobrze ponosić przed zakupem, a szczególnie zwróć uwagę czy pasuje Ci układ chrono i wskazówek oraz widoczność w różnym świetle. Nosiłem trochę więc rzucę kilka uwag:
- Jest bardzo wygodna, i mniejsza niż się wydaje
- koronka i przyciski działają bardzo fajnie, czuć że to klasa wyżej niż ST1901
- mechanizm NE88 jest fajny - dokładny i naciąg automatyczny działa dobrze. Nie miałem sytuacji że zegarek odłożony w piątek wieczorem w niedzielę rano był rozładowany
- minuta chrono płynie zamiast skakać, to kwestia preferencji, ja wolę skaczące
- zegarek jest pancerny: obecnie używający nie oszczędza go i regularnie w nim chodzi. Dość często też go nakręca albo przestawia pomimo mojej sugestii że kupię mu rotomat :) I tak od ponad 3 lat..
- w związku z powyższym traktowaniem był dwa razy w serwisie w Warszawie, załatwione szybko i bezproblemowo, choć obstawiam że to były uszkodzenia mechaniczne (noszący się nie przyznaje:) )

Też bym kupił dla siebie, ale nie przepadam za zegarkami o tematyce motoryzacyjnej. Mistral wydaje się bardziej uniwersalny niż moto, mam nadzieję że utrzymam opinię po odebraniu. Dlatego też cieszę się na Circle. Jakby jeszcze miał powstać Spark Chrono....9b4e05cf5ffbc78d0bd4074707419749.jpg

Zdjęcie stare i brzydkie, zobaczę czy uda się zrobić nowe przy najbliższej okazji. Zobaczysz też wtedy jak wygląda Syrena po 4 latach użytkowania (3 ciężkie)

7 minut temu, arek314 napisał:

Syrenę dobrze ponosić przed zakupem, a szczególnie zwróć uwagę czy pasuje Ci układ chrono i wskazówek oraz widoczność w różnym świetle. Nosiłem trochę więc rzucę kilka uwag:
- Jest bardzo wygodna, i mniejsza niż się wydaje
- koronka i przyciski działają bardzo fajnie, czuć że to klasa wyżej niż ST1901
- mechanizm NE88 jest fajny - dokładny i naciąg automatyczny działa dobrze. Nie miałem sytuacji że zegarek odłożony w piątek wieczorem w niedzielę rano był rozładowany
- minuta chrono płynie zamiast skakać, to kwestia preferencji, ja wolę skaczące
- zegarek jest pancerny: obecnie używający nie oszczędza go i regularnie w nim chodzi. Dość często też go nakręca albo przestawia pomimo mojej sugestii że kupię mu rotomat :) I tak od ponad 3 lat..
- w związku z powyższym traktowaniem był dwa razy w serwisie w Warszawie, załatwione szybko i bezproblemowo, choć obstawiam że to były uszkodzenia mechaniczne (noszący się nie przyznaje:) )

Też bym kupił dla siebie, ale nie przepadam za zegarkami o tematyce motoryzacyjnej. Mistral wydaje się bardziej uniwersalny niż moto, mam nadzieję że utrzymam opinię po odebraniu. Dlatego też cieszę się na Circle. Jakby jeszcze miał powstać Spark

Dzięki  ! To się nazywa konkretna odpowiedź  :)

Mam i ja!
Pierwsze wrażenie pozytywne. Jak Koledzy zauważyli trudno uchwycić na zdjęciach tarczę. Do tego na fotkach wskazówki często wychodzą "płasko", a mają fajny wzór ładnie łapiący światło. Fajnie by było mieć przewiercone "uszy", ale rozumiem że to takie moje skrzywienie :) 892bd3fef0d3d0ef7338dac48b789abc.jpg

I wydaje mi się że będzie mu dobrze na jakimś NATO. Wrzuciłem go na ciemny velcro i trzyma się super.42ad26a138498568e541b0b81818af40.jpg

6 godzin temu, arek314 napisał:

Mam i ja!
Pierwsze wrażenie pozytywne. Jak Koledzy zauważyli trudno uchwycić na zdjęciach tarczę. Do tego na fotkach wskazówki często wychodzą "płasko", a mają fajny wzór ładnie łapiący światło. Fajnie by było mieć przewiercone "uszy", ale rozumiem że to takie moje skrzywienie :)

Gratuluję  ! Szybko doszedł  ;) W takim razie trzeba poeksperymentować z jakimś fajnym nato , może faktycznie będzie ciekawie się prezentować  😁

Chociaż szczerze przyznam  , że nato zdecydowanie będzie pasował do Sparka .

1 minutę temu, atomtomski napisał:

nanato 😉

Adam , jest opcja dokupienia u Ciebie,  czy trzeba szukać? 

Kolor idealnie trafiony pod tę wersję,  no chyba,  że komuś zachciało się czerwonej wskazówki 😜