Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotrektk

Tommy Hilfiger

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że na forum poruszany już był temat mechanizmów w zegarkach Tommy Hilfiger.

Zwróciłem uwagę na zegarki Tommy Hilfiger 1790809 i Tommy Hilfiger 1790810, czy wiedzą

państwo jaki mechanizm jest w nich zastosowany.

Dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne jakiś chiński, ale jaki - tego nie wie nikt.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siakaś kwarcowa miyota, jak podają na niektórych stronach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, to i tak dobrze. Nie spodziewałem się Miyoty w środku.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, chcą za to tysiąc złotych, to dali chociaż Japończyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niniejszym Forum jest zapewne mnóstwo fanów Tommy Hilfiger, Emporio Armani i innych Calvinów Kleinów... Z tym, że użytkownicy forum noszą raczej ciuchy owych marek, niż ich zegarki. Nie orientuje się, jakie siedzą tam mechanizmy, jestem jednak niemal pewny, że zegarki te nie są warte swoich cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niniejszym Forum jest zapewne mnóstwo fanów Tommy Hilfiger, Emporio Armani i innych Calvinów Kleinów... Z tym, że użytkownicy forum noszą raczej ciuchy owych marek, niż ich zegarki. Nie orientuje się, jakie siedzą tam mechanizmy, jestem jednak niemal pewny, że zegarki te nie są warte swoich cen.

Oj... byłbym bardziej ostrożny z wycenami pewnych marek. Płacimy za marketing i znaczek Tommego musi kosztować więcej niż Q&Q. Większość kolegów z tego forum nie wybierze zegarka Tommego czy Armani... ja również, ale jestem daleki od tłumaczenia swoim kolegom, że ich zegarki Versace nie są warte tych pieniędzy, które wydali - bo dla nich właśnie tyle są warte;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, wszystko jest warte tyle, ile ktoś jest w stanie za to zapłacić. Wiadomo też, że marketing robi swoje. Ale jesteśmy na forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków i - IMHO - w tym miejscu powinniśmy uświadamiać pytających, że za te pieniądze, które chcą wyłożyć za Tommy Hilfigery czy inne Versace, można już kupić przyzwoity zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, wszystko jest warte tyle, ile ktoś jest w stanie za to zapłacić. Wiadomo też, że marketing robi swoje. Ale jesteśmy na forum Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków i - IMHO - w tym miejscu powinniśmy uświadamiać pytających, że za te pieniądze, które chcą wyłożyć za Tommy Hilfigery czy inne Versace, można już kupić przyzwoity zegarek.

Dokładnie. Gdybym trafił tutaj cztery lata temu nie kupiłbym wtedy kwarcowego Fossila bo wiedziałbym że za taką kasę mógłbym mieć coś fajniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z daleka od Tommy-iego !!! :) Stosunek cena jakość bardzo naciągany. Niestety na korzyść zegarka, a nie Kupującego.

Nie do końca. Przeszło trzy lata temu kupiłem nowego Tommy - iego za mniej niż 300 pln. WR 5 atm. Pływałem z nim i nawet "nurkowałem" do głębokości około 4 - 5 metrów ;):) :) . I nic.

Jakieś 7 miesięcy temu sprzedałem koledze, bo mnie bardzo męczył o ten zegarek. Nosi go prawie codziennie. Jakiś tydzień temu przyglądałem się mu bardzo dokładnie i jakoś upływającego czasu na nim nie widać. :)

Myślę, że takie firmy też nie mogą sobie pozwolić na totalny chłam, bo w końcu firmują jakąś markę. A że nie do końca zegarmistrzowską to inna sprawa. :rolleyes:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś tydzień temu przyglądałem się mu bardzo dokładnie i jakoś upływającego czasu na nim nie widać. :rolleyes:

Aha czyli zepsuła się poboczna funkcja tj. wskazywanie upływu czasu? Drobiazg, ale mnie by wkurzał ]:->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czyli zepsuła się poboczna funkcja tj. wskazywanie upływu czasu? Drobiazg, ale mnie by wkurzał ]:->

Hehe. To prawda, drobiazg, że zegarek nie wskazuje upływającego czasu ;-P

Zawsze możesz sprawdzić czas na komórce, nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z daleka od Tommy-iego !!! :rolleyes: Stosunek cena jakość bardzo naciągany. Niestety na korzyść zegarka, a nie Kupującego.

chyba sprzedającego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommy Hilfiger ma cały przekrój mechanizmów począwszy od Miyoty kończąc na seagullu. ( Jest tez ETA, RONDA, cos zwanego TIME MODULE) w Twoich konkretnych modelach niestety nie wiem. Wiem jaki mecjanizm ma kazdy model do 1790676. Kazdy nastepny juz jest tajemnicą hehe:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że na forum poruszany już był temat mechanizmów w zegarkach Tommy Hilfiger. Zwróciłem uwagę na zegarki Tommy Hilfiger 1790809 i Tommy Hilfiger 1790810, czy wiedząpaństwo jaki mechanizm jest w nich zastosowany.Dziękuję za wszelką pomoc.

Moja żona jest wielkim fanem firmy Tommy Hilfiger i dzięki temu mam w domu klika koszul tej firmy, co do jakości sklasyfikowałbym je na kapkę niżej niż CK, czyli beż zarzutu. Pod choinkę dostałem też czapkę zimową sygnowaną nazwą tej firmy, czapa jest przyjemna jest przyjemna w dotyku i wykonana z dobrej, jakości materiał. Mam nadziej, że te informację pomogą ci w wyborze twojego upragnionego zegarka.

P.S.

W brew temu, co by się wydawało, marka jest w rozpoznawalna i się 2 razy (do tej pory mi się to nie zdarzało) ze stwierdzenie od kobiet „o koszula Tommy Hilfiger”. Tka , że jak chcesz zrobić na dziewczynach wrażenie to TH jest lepszym wyborem niż Citizen, Casio czy Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W brew temu, co by się wydawało, marka jest w rozpoznawalna i się 2 razy (do tej pory mi się to nie zdarzało) ze stwierdzenie od kobiet „o koszula Tommy Hilfiger”. Tka , że jak chcesz zrobić na dziewczynach wrażenie to TH jest lepszym wyborem niż Citizen, Casio czy Seiko.

Malo to ma zwiazku z tym, o czym jest to forum, ale jest to prawda :) Wiem po sobie - po tym jak pozegnalem zegarki lacoste i armani na rzecz certin, zrozumienie i podziw dla tego co mam na reku jakos spadlo :) Tzn:

bylo: "o! armani!"

jest: "Certina? a to dobra firma?"

SERIO! Mimo ze w dowolnej galerii handlowej jest kilka wystaw z certina, ludzie i tak bardziej rozpoznaja orla czy krokodyla i to te symbole kojarza z luksusem...

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malo to ma zwiazku z tym, o czym jest to forum, ale jest to prawda :) Wiem po sobie - po tym jak pozegnalem zegarki lacoste i armani na rzecz certin, zrozumienie i podziw dla tego co mam na reku jakos spadlo :( Tzn:

bylo: "o! armani!"

jest: "Certina? a to dobra firma?"

SERIO! Mimo ze w dowolnej galerii handlowej jest kilka wystaw z certina, ludzie i tak bardziej rozpoznaja orla czy krokodyla i to te symbole kojarza z luksusem...

Niestety masz rację... a szkoda;p

Mam kumpla, który jest bozyszczem wśród koleżanek bo nosi zegarek Armaniego :D a ja z moim Seiko muszę zdać sie na swój urok osobisty ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety masz rację... a szkoda;p

Mam kumpla, który jest bozyszczem wśród koleżanek bo nosi zegarek Armaniego :D a ja z moim Seiko muszę zdać sie na swój urok osobisty ;p

Wynika to z tego ze ludzie nie przejmoja sie zegarkami :) Przynajmniej wiekszosc ludzi w Polsce. Ja patrze na reke :) I mowie tak:

Seiko automatyczne? Cool!

Armani? Jak zrobisz z tego koszule to bedzie ok :(

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja żona jest wielkim fanem firmy Tommy Hilfiger i dzięki temu mam w domu klika koszul tej firmy, co do jakości sklasyfikowałbym je na kapkę niżej niż CK, czyli beż zarzutu. Pod choinkę dostałem też czapkę zimową sygnowaną nazwą tej firmy, czapa jest przyjemna jest przyjemna w dotyku i wykonana z dobrej, jakości materiał. Mam nadziej, że te informację pomogą ci w wyborze twojego upragnionego zegarka.

P.S.

Nie specjalnie rozumiem twój P.S... Bo ja np kupuję ich ciuchy, i to wszystkie jakie mam, ale tylko dlatego, że mają fajną relacjęcena/jakość i pasują mi bez wyjątków. Ot, mój styl i już. Ale nigdy nie miałem okazji spotkać nikogo, kto zaczepił by mnie jakimś zdaniem w stylu "O, coś tam coś tam....". Ale ogólnie ja stary jestem to mogę już czegoś nierozumieć :)

Ale fakt jest taki, że zegarki to im nie wychodzą i tu relacja cena/jakość jest słaba. Słabe mechanizmy w ładnych kopertach, chociaż jakość wykonania jest ok. Ale moim zdaniem dużo niższa niż np w Seiko.

Natomiast totalnie nie rozumiem, jak informacja na temat jakości Twojej czapki mogła pomóc komuś w wyborze zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast totalnie nie rozumiem, jak informacja na temat jakości Twojej czapki mogła pomóc komuś w wyborze zegarka...

O znaczek chodzi, ot co :D Tez mam pare rzeczy od Tommiego, siekies swetry, torbe - raportowo - laptopową, kurtkę wiosenną, ale nie uwazam tego za jakas prestizowa firme. Jak chcecie prestiz to wyzej pozycjonowane sa Gucci czy wlasnie Armani :) a zegarki sa takie same od wszystkich wymienionych - czyli bez szalu a drogo :> Wyjatkiem sa CK i Ralph Lauren. Ale zegarki tego pierwszego sa specyficzne (nie kazdemu moga sie podobac) a drugiego kosztuja tyle co Omegi :(

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> Wyjatkiem sa CK i Ralph Lauren. Ale zegarki tego pierwszego sa specyficzne (nie kazdemu moga sie podobac) a drugiego kosztuja tyle co Omegi :)

ck bym z RL nie porownywal.

Zegarki RL kosztuja po kilka (nascie, dziesiat) tys dolarow (np RL Sporting Watch 13000 usd). Zaryzykowalbym ze wiecej niz przecietna Omega a mechanizmy w nich to JLC, IWC lub Piaget.

Inne dobrej klasy zegarki " modowe" to np. Chanel, Louis vuitton (niektore modele na Zenith Ell Primero), Dior (Eta, Zenith) czy nawet Mont Blanc (ta akurat moze mniej " modowa").

Inna sprawa, za ja wole zegarki firm dla ktorych produkcja zegarkow jest podstawowa dzialalnoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ck bym z RL nie porownywal.

Zegarki RL kosztuja po kilka (nascie, dziesiat) tys dolarow (np RL Sporting Watch 13000 usd). Zaryzykowalbym ze wiecej niz przecietna Omega a mechanizmy w nich to JLC, IWC lub Piaget.

Inne dobrej klasy zegarki " modowe" to np. Chanel, Louis vuitton (niektore modele na Zenith Ell Primero), Dior (Eta, Zenith) czy nawet Mont Blanc (ta akurat moze mniej " modowa").

Absolutnie ich nie porownywalem :) Przedzialy cenowe zegarkow zupelnie inne ale ciuchy w podobnej cenie i podonej jakosci, takze to troche bez sensu. Milo wiedziec ze inni projektanci i domy mody tez sie szanuja, i zamawiaja projekty na dobrych mechanizmach ;) O Diorze nie wiedzialem np.

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie specjalnie rozumiem twój P.S... Bo ja np kupuję ich ciuchy, i to wszystkie jakie mam, ale tylko dlatego, że mają fajną relacjęcena/jakość i pasują mi bez wyjątków. Ot, mój styl i już. Ale nigdy nie miałem okazji spotkać nikogo, kto zaczepił by mnie jakimś zdaniem w stylu "O, coś tam coś tam....". Ale ogólnie ja stary jestem to mogę już czegoś nierozumieć :lol:

Ale fakt jest taki, że zegarki to im nie wychodzą i tu relacja cena/jakość jest słaba. Słabe mechanizmy w ładnych kopertach, chociaż jakość wykonania jest ok. Ale moim zdaniem dużo niższa niż np w Seiko.

Ja też jestem stary (chociaż nowiuśki na tym forum) i dla mnie jest jasne, że jak dżinsy to Levis lub Wrangler, jak samochód to od Mercedesa. Jeśli szukam samochodu i komputera tej samej marki, to wybieram Hyundaia. Jeśli natomiast jakiś producent oferuje mi: dżinsy, zegarek, rower, laptopa i jacht pełnomorski z tym samym logo, to mam prawo przypuszczać, że któryś z tych produktów jest efektem działalności ubocznej.

Dobrze mówię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój szwagier podczas pobytu w stanach znalazł Tommiego na ulicy, jak wrócił to miałem okazję popatrzeć. Ogólnie szału nie było, ale taki aż tragiczny też nie był. Od Tommiego to lubię koszule, choć i za nie potrafi mieć czasem ceny z kosmosu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.