Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sebekdt

Bisset BSCC54 czy to dobry i modny zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie znam się zbytnio na zegarkach, ale jakoś się złożyło, że model Bisset bscc54 wpadł mi w oko i go zamówiłem. Prosiłbym o opinie znawców czy ten zegarek wart jest swojej ceny i czy jest modny, dobry itd....???? I w końcu czy jest to zegarek szwajcarski czy chiński? Z góry dziękuję za fachową pomoc!post-47187-0-45771100-1329479420_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to zegarek produkowany w chinach przez polską firmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modny - pewnie tak. Wart swojej ceny - dla mnie nie, ale... czy dobry - znalazłoby się sporo lepszych w tej cenie. Szwajcar - nie, raczej "polski chińczyk udający szwajcara" B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modny - pewnie tak. Wart swojej ceny - dla mnie nie, ale... czy dobry - znalazłoby się sporo lepszych w tej cenie. Szwajcar - nie, raczej "polski chińczyk udający szwajcara" B)

Rafi a co byś polecił podobnego w tej cenie?? Bo mam prawo oddać do 10 dni, a troszkę zostałem oszukany, że niby jest "Szwajcarski"

Chodzi mi o modny uniwersalny zegarek najlepiej na pasku, chociaż ewentualnie może być na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem, co znaczy "modny" w przypadku zegarka - ma się podobać Tobie, czy komuś? :P

z chronografem w tej cenie to oczywiście tylko kwarce, ja bym szukał w Seiko (np. SSBO33P1), czy Casio. W tej cenie możesz też kupić przyzwoity automat Seiko cz Orienta, no tylko, że takiego "bałaganu" na tarczy to w nich nie uświadczysz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dobrze widze czy tam swiss made widnieje na tarczy ?

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dobrze widze czy tam swiss made widnieje na tarczy ?

Widnieje bezprawnie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bisset czyli "udawany szwajcar" i nawet tylko z tego powodu nie warto go kupować. Ceny też sztucznie zawyżone w stosunku do tego co otrzmujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widnieje bezprawnie B)

Bylo wyjasnienie szwajcarskosci na forum, tylko teraz nie moge znalezc. Moze masz linka do tamtego watku\posta? Czy Bisset naprawde nie ma prawa umieszczac "swiss made" na tarczy?

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zaczynałem moją przygodę z szacownym forum to zażarcie broniłem Bisseta. Podobały mi się niektóre modele. Im dłużej czytam forum i artykuły o zegarkach to coraz mniej czuję sympatii do Bisseta. W sklepach obchodzę szerokim łukiem miejsca gdzie je sprzedają, jak toś z kim rozmawiam ma Bisseta to jakoś od razu mnie to zraża do niego. Chyba przesiąkłem już forum B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobry? - z pewnością nie.

Czy modny? - jak widzę bisseta to pierwsze co myślę: tandeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też traktuję Bisseta jako zegarek drugiej kategorii. Zupełnie nie w kręgu moich zainteresowań ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też traktuję Bisseta jako zegarek drugiej kategorii. Zupełnie nie w kręgu moich zainteresowań ;).

Czyli mam rozumieć za 500zł kupiłem niemodnego złoma??! Akurat dla mnie firma nie ma większego znaczenia, a do 500zł z lepszych firm za bardzo nie ma co wybrać podobnego.... Kto mi może zaproponować podobny zegarek tylko "prawdziwy made swiss" w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sebekdt, podstawowym problemem Bisseta jest to, że to jest zegarek tani z werkiem no name, z dorobioną ideologią. Możesz kupić Parnisa, Sea Gulla, czy inny chiński zegarek, z dużo lepszą jakością, taniej lub w podobnych pieniądzach. Wiesz, że to Chińczyk, zamiast w promocje, kasa poszła bardziej w jakość. Ponadto w tych pieniądzach możesz poszukać Casio, Seiko, Citizena. Fajny stuff. Ze Swiss Madem bym nie przesadzał. Żeby mieć naprawdę jakościowego Swiss Made trzeba trochę grosza wyłożyć. A i tak możesz się liczyć ze składaniem go w Chinach, chińskich werkach, itp, więc o prawdziwym Swiss Made ciężko nawet wtedy mówić.

Proponuję przejrzyj wątek Azjatycki. Możesz zarejestrować się na CW i tam popatrzeć na Chiny i Japonię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to Bissety nie są żadną chińszczyzną gdyż mechanizmy z których są wykonane są szwajcarskie, więc z Chinami nie mają wiele wspólnego, sam mam Bisseta i uważam, że jest on wart swojej ceny, od trzech lat jestem szczęśliwym posiadaczem i jestem mega zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie jest parę modeli ze szwajcarskimi werkami, ale mimo to z chinami mają wiele wspólnego (koperty? paski? pozostałe komponenty?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie znam się zbytnio na zegarkach, ale jakoś się złożyło, że model Bisset bscc54 wpadł mi w oko i go zamówiłem. Prosiłbym o opinie znawców czy ten zegarek wart jest swojej ceny i czy jest modny, dobry itd....???? I w końcu czy jest to zegarek szwajcarski czy chiński? Z góry dziękuję za fachową pomoc!post-47187-0-45771100-1329479420_thumb.jpg

dlaczego nie zapytales przed zamowieniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego Ty pytasz o to po 16 miesiącach od rozpoczęcia tematu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrubutorzy Bissetów okropnie manipulują cenami ten samo model często  można dostać o 200zł taniej niż gdzie indziej, a co w wiekszości przypadków stanowi 50% standardowej ceny .

Ja kiedyś uparłem się na Bisseta i dorwałem stylowego garniturowca , przymierzalem się do niego długo , a że cena [339zł] mnie odstraszała cierpliwość się opłaciła i dorwałem drania za 219 z przesyłkągratis . 

Powiem tak zapakowany pięknie w świetnej drewnianej skrzyneczce, kwarc to tutaj nie ma szalenstwa - ronda , ale przy mojej eksploatacji. nie moge narzekać . I dziwnie to zabrzmi ale jestem z niego zadowolony , pewnie gdbym miał go jako jedyny zegarek moje zdanie byłoby zgoła inne . 

skusiłem się na niego ponieważ wpadła mi w oko czarna czarcza,fajne wskazówki, czarny pasek przeszywany białą nitką i subsekunda na godzinie 6-tej w klimacie radzieckiej kamy i Pobiedy . zobaczymy co będzie z nim po pierwszej wymianie baterii 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.