Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
bill.hasco

Zakupy na CreationWatches.com

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem praktycznie dzień wcześniej (chwilkę przed północą z 20. na 21. grudnia), paczka wysłana w piątek, w poniedziałek była w Polsce na odprawie, wczoraj została dostarczona.

Zamówiłeś pocztą?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówione pocztą, ale znalazłem taki myk https://www.creationwatches.com/products/index.php?main_page=orderstatus

Status mojego zamówienia: Shipped, niżej podany numer trackingowy ale nigdzie go nie wyszukuje.

Na maila też nie dostałem jeszcze potwierdzenia wysyłki (spam pusty), pozostaje mi czekać :rolleyes:

Jak zamawiałem w sierpniu to tracking pojawił się dopiero po 10 dniach (wysłane PP).

Wysłane z mojego OnePlus6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłeś pocztą?

Nie, DHL oczywiście. Chciałem by zegarek przyszedł w tym roku przed moimi urodzinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, DHL oczywiście. Chciałem by zegarek przyszedł w tym roku przed moimi urodzinami.

Bez dodatkowych opłat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT oczywiście był. Zaraz po nadaniu przesyłki dostałem maila z oddziału celnego DHL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mietekżul

Jest nowy kod -15% NEWYEAR.

Ale piszę w innej kwestii chciałem by wysłali mi pocztą a nie DHL i tak kliknąłem ale w potwierdzeniu mam wybraną przesyłkę DHL. Widocznie mój błąd bo się nie upewniłem ale piszecie że nawet jak wybierze sie AIRMAIL to proszą o potwierdzenie. Więc może uda mi się to zmienić

Na jaki adres pisać żeby zmienili rodzaj dostawy? Na [email protected] czy cs@...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej cs ale nie zaszkodzi napisać na oba.

Odpowiadają dość szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT oczywiście był. Zaraz po nadaniu przesyłki dostałem maila z oddziału celnego DHL.

A ile % tego VAT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mietekżul

@mnkn dzięki napisałem jeszcze dodatkowo poprzez stronę dotyczącą śledzenia, tam co można anulować zamówienie.

@MieszkoMieszko a ile ma być VATu? 23%... do tego może wpaść cło 4,5% ale to dla zegarków powyżej jakiejś kwoty. No i za obsługę DHL liczy sobie 100 zł przy darmowej wysyłce lub jakiś procent jeśli wpiszą wartość wysyłki. Poczta tego nie nalicza... wszystko jest w tym wątku opisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile % tego VAT?

Standard 23%.

Zamówienie było na kwotę $112, Revolutem wyszło 419,05PLN, DHL otrzymał od CrationWatches FV proforme na 101€ i zapewne od tej kwoty policzyli VAT, wyszło 98zł, nie płaciłem cła ani dodatkowych opłat za przesyłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążą jutro? :-)

Ale byłby prezent noworoczno-imieninowy :-)655e252b844ad2fe061263bfcc336ae5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na opodatkowanie może zdążą, do domu raczej nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-(

to jest poczta polska? jeśli tak to na 99,9% nie zdążą do jutra ;)

Poczta poczta.

Parnis nawet zdąży...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążą, spoko :) Jak jest w drodze do Ciebie, to jutro nawet sam możesz pójść na pocztę i wyrwać co jest twoje. :P Sam tak robiłem, poczta niby nie pracuje, ale zawsze kogoś miłego można znaleźć  :D   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zawsze możesz mieć nadzieje ;)

Lokalizacja: Poznań czy Jelenia Góra? im mniej WER do przejścia tym szybciej.

Jelenia Góra

ale zawsze możesz mieć nadzieje ;)

Lokalizacja: Poznań czy Jelenia Góra? im mniej WER do przejścia tym szybciej.

Dokladnie Lubań bo do Apteki jest adres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążą, spoko :) Jak jest w drodze do Ciebie, to jutro nawet sam możesz pójść na pocztę i wyrwać co jest twoje. Sam tak robiłem, poczta niby nie pracuje, ale zawsze kogoś miłego można znaleźć :D

A jak już jest w drodze to jeszcze jakieś opodatkowanie/cło może się zdarzyć o którym mówił kolega S17?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śledziłem dokładnie postów, ale DHL, informuje, poczta czasami zapomina i dopiero przy odbiorze płacisz, zależy co tam wypisali na fakturze; mi napisali że części do zegarka za 14$ i nie płaciłem, za Monstera prawie 500zł dowalili :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śledziłem dokładnie postów, ale DHL, informuje, poczta czasami zapomina i dopiero przy odbiorze płacisz, zależy co tam wypisali na fakturze; mi napisali że części do zegarka za 14$ i nie płaciłem, za Monstera prawie 500zł dowalili :(

Kupiłem 2 zegarki... nie wiem czy zasnę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem 2 zegarki... nie wiem czy zasnę

Spoko, wygląda że nie wrzucili na cło i będziesz miał prezent noworoczny  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka wysyłka z CW i zatrzymanie na cle WER bez dodatkowych opłat się nie obędzie. Czy poczta wysyła powiadomienie jakieś czy sama wszystko naliczy i przy odbiorze pobiera opłatę? Przy zamówieniu napisałem do CW o wpisanie wartości 45 USD wartość zegarka 119 USD w pln wyszło 470,00pln (w tym prowizja i przewalutowanie płacone było zwykłą karta) bez pudełka na zegarek. Dzisiaj wydrukuję w razie czego potwierdzenie przelewu. A ostatnio ktoś pisał na temat nr listu u mnie zaczynał się na LT

Zamówienie złożone 20.12.2018

Wysłanie przesyłki 2018-12-27 20:13 SINGAPORE Przyjęto w Polsce 2018-12-30 11:13 WER Warszawa Przesyłka w transporcie 2018-12-30 11:18   Kontrola celna 2018-12-30 22:44 WER Warszawa Kontrola celna 2018-12-30 22:45 WER Warszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99% dostaniesz list z tym co masz zrobić, nie kombinuj w kwestiach płatności bo musisz pokazać realnie ile zapłaciłeś, wysyłasz im najszybciej mailem potwierdzenie wpłaty (bank, revolut), zdjęcie ze sklepu co to jest, i potwierdzenie finansowe z CW ile zapłaciłeś. Oni liczą i tak kurs z jakiejś tam wartości swojej celnej. Co do cła ja trafiłem na lenia bo wpisał na dokumencie że to telefon i sam VAT doliczyli (cło jest małe bodajże 2,5 lub 3,5%), pewnie więcej zachodu z papierologią było nić te kwoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka wysyłka z CW i zatrzymanie na cle WER bez dodatkowych opłat się nie obędzie. Czy poczta wysyła powiadomienie jakieś czy sama wszystko naliczy i przy odbiorze pobiera opłatę? Przy zamówieniu napisałem do CW o wpisanie wartości 45 USD wartość zegarka 119 USD w pln wyszło 470,00pln (w tym prowizja i przewalutowanie płacone było zwykłą karta) bez pudełka na zegarek. Dzisiaj wydrukuję w razie czego potwierdzenie przelewu. A ostatnio ktoś pisał na temat nr listu u mnie zaczynał się na LT

Zamówienie złożone 20.12.2018

Wysłanie przesyłki 2018-12-27 20:13 SINGAPORE Przyjęto w Polsce 2018-12-30 11:13 WER Warszawa Przesyłka w transporcie 2018-12-30 11:18   Kontrola celna 2018-12-30 22:44 WER Warszawa Kontrola celna 2018-12-30 22:45 WER Warszawa

Taki status wcale nie świadczy o tym, że będzie musiał zapłacić podatek. W przeszłości miewałem podobne i zawsze puszczali bez opłat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi