Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

freddiemercury

KTÓRY Z AUTOMATÓW

który z automatów podanych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Edit:

jednak rezygnuję z zakupu kwarca na rzecz prostego automatu który ma mi posłużyć do zwyklego pływania, więc niekoniecznie zakręcana koronka.

Mam cztery modele na oku, proszę wyraźcie opinie co sądzicie który by wybrać (nadgarstek 19 cm) biorąc pod uwagę także cenę.

1. Seiko SKX007 na gumie- CENA 500 zł

gallery_240_5_44678.jpg

2. Orient Big Mako Orange- CENA 540 zł

CEM75001m%20orinet%20nsarga%201.jpg

3. Seiko Mini Monster SNZF47k1- CENA 450 zł

StorageImage-20090310044806-8202.jpg

4. J.Springs CENA 370zł

30046d1243319819-neuer-diver-j-springs-new-diver-beb043-beb044-springs.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiemu szczawikowi jak Ty spokojnie G-Shock pasujelaugh.gif GA-100 najładniejszy laugh.gif

Toś pojechał z tym G-Shockiem unsure.gif

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiemu szczawikowi jak Ty spokojnie G-Shock pasujelaugh.gif GA-100 najładniejszy laugh.gif

Toś pojechał z tym G-Shockiem unsure.gif

a gdybym chciał go również nosić po wakacjach jako jeden z wielu zegarków na codzień nie wiem czy g-shock odpowiada takim potrzebom:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi uwierz na słowo, że:

1. jeśli nie masz G-Shoka, to musisz mieć, ponieważ

2. przyda się na pewno,

3, dostarczy sporo frajdy, jeśli np.kupisz takiego z radiokontrolą (o ile jeszcze nie masz),

4. kupisz takiego z solarem i zamiast nakręcać będziesz go karmił słoneczkiem (nie przedobrzysz),

5. uprawiasz jakikolwiek sport (nawet całkiem amatorsko) lub lubisz coś robić manualnie bez ściągania i zakładania zegarka,

Chyba zaraz założę osobny wątek laugh.gif "100 powodów, dla których kupiłem G-Shocka" (o ile jeszcze nie ma) B)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mógłbym coś zaproponować od siebie, to model

A13014G nautici też jest fajny, i masz 200m wodoszczelności B) .

A jeśli chodzi o wybór z podanych przez Ciebie, to GA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi uwierz na słowo, że:

1. jeśli nie masz G-Shoka, to musisz mieć,

2. przyda się na pewno,

3, dostarczy sporo frajdy, jeśli np.kupisz takiego z radiokontrolą (o ile jeszcze nie masz),

4. kupisz takiego z solarem i zamiast nakręcać będziesz go karmił słonecznkiem (nie przedobrzysz),

5. uprawiasz jakikolwiek sport (nawet całkiem amatorsko) lub lubisz coś robić manualnie bez ściągania i zakładania zegarka,

Chyba zaraz założę osobny wątek laugh.gif "100 powodów, dla których kupiłem G-Shocka" (o ile jeszcze nie ma) B)

no z tym wątkiem to bardzo pomysł:) może przekonałby do g-shocka osoby takie niezdecydowane jak ja....

jeśli chodzi o tą Nauticę to niespecjalnie widzę różnicę między 100 a 200m, wszystkie modele mają zakręcaną koronkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na wakacje to obowiązkowo g-shock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moje wakacyjne wyjazdy biorę oczywiście kilka zegarków, najczęściej różnych. Mudman startuje i ląduje zawsze:)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie, zawsze kilka, ale głównie G B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy przekonam się do g-shocka i czy nie pomyśleć jednak nad czymś co będzie można nosić na codzień także do luźnego stroju:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
B) do ciasnego stroju G nie pasuje, ale do każdego luźnego to i owszem. Nawet na nadgarstek 16 cm.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko G. Niezawodny, nie do pokonania zwykłymi warunkami pracy. Ale proponował bym inny wskazówkowy model, dobrze gdyby miał wave receptor i solara B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam, czytam i chyba kupię G...

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Jak wakacje to ja na pewno brałbym G. Z tych co pokazałeś to wziąłbym GX (mimo, że cyfrak). Ale ogólnie tak jak koledzy wyżej radzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam, czytam i chyba kupię G...

Ja tak samo, już jakiś czas temu się napaliłem na "G".

Z pewnością będą to g-5600a-7 i dw5600, chociaż przy tym ostatnim zastanawiam się też nad gw-m5600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak zmiana planów rezygnuję z kwarców na rzecz automatu- zmieniłem pierwszy post- prosze wyraźcie jeszcze raz opinie zwłaszcza biorąc pod uwagę CENĘ który z tych zegarków jest najbardziej okazyjnym zakupem jeśli chodzi o cenę (a może żaden) jak i wygląd też ma znaczenie... koronka zakręcana już niekoniecznie...

który kupilibyście po cenach podanych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J spring odpada z pewnością. Nic nie wiem o tej marce, pierwsze słyszę, nie zdziwiłbym się jeśli jest to coś z czarnej listy czy jak to tam zwą.

Co do reszty wybierz to co Ci się podoba. Za seiko ceny dobre, za orienta nie wiem.

Seiko, na pewno lepsza marka, bardziej znana, z historią. I seiko i orient zegarki wytrzymałe, także bierz to co Ci w duszy gra

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dziękuje za odpowiedź..

co mi w duszy gra? najlepiej wszystkie...a mianowicie Seiko SKX007 wiadomo klasyka ale 500 zł na gumie trochę mi się chyba widzi dużo

z kolei Big Mako Orange ciekawy zegarek największy co jest tu plusem na niezłej bransolecie, minus kiepska luminova i ten nietypowy kolor- cena 540 zł chyba ciężko wyjąć nówkę za niższą kwotę

SNZF47k1- przypomina Monstera choć brak zakręcanej koronki, ale z drugiej strony dobrej jakości bransoleta i bardzo dobra luminova i cena też zachęcająca 450 zł...oj mam orzech do zgryzienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J.Spirngs to marka Seiko! Tak samo jak Lorus, Pulsar, Alba, Wired etc. Mało znana w Polsce, przeznaczona na inne rynki. Było na ten temat trochę w ostatnim czasie. Dobra jakość za śmieszne pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

007 to klasyka, prawda:). Ja wziąłbym właśnie ten zegarek, kiedyś go miałem ale mi ukradli. Powiem Ci, że do 007 warto dokupić oddzielnie bransolete ponieważ ta, która jest dedykowana temu modelowi nie jest wykonana z pełnych ogniw. Przy codziennym i często dość aktywnym użytkowaniu rozpadła mi się kilka razy. Sam zegarek jak czołg:) za co wielki plus.

I z tych trzech myślę że pomimo że to typowy diver, z wyglądem divera to i tak najbardziej uniwersalny. Ten zegarek z pewnością wart jest wydania 500zł. Za mniej ciężko będzie go dostać.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem pojęcia o tym J Springs. Zatem jakość tego zegarka musi być dobra choć przypuszczam, że wykonanie wizualnie może być nieco gorsze od seiko. Zaobserwowałem taką różnice oglądając niektóre modele lorusa i porównując go z seiko. Widać tam mniejszą dbałość o szczegóły (możliwe że zależy to od modelu).

Lepiej dołożyć kilka złociszy i powiedzieć, że ma się kultowy zegarek na ręku, który znany jest na całym świecie niż model j.springs, no ten taki z żółtymi elemantami....

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej dołożyć kilka złociszy i powiedzieć, że ma się kultowy zegarek na ręku, który znany jest na całym świecie niż model j.springs, no ten taki z żółtymi elemantami....

no tu z pewnością masz rację, nie jest to jakaś duża różnica a bądź co bądź Seiko jest bardziej rozpoznawalne niż J.Springs które mnie też do tej pory niewiele mówiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się nie mylę, J.Springs nie ma zakręcanej koronki niestety...Mój model nie ma (a ma tą samą klasę wodoszczelności). Widziałem też recenzję innego "diverka" od J.Springsa i niestety koronka też nie była zakręcana. Więc jeśli to jedno z Twoich istotnych kryteriów, to niestety lipa :mellow:

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.